Így befolyásolják a hangulatodat a színek

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.
Nem is gondolnánk, hogy pillanatnyi kedvünket, fizikai állapozunkat mennyi minden befolyásolja. Fizikai érzeteinket hajlamosak vagyunk csak az alváshiányra, a sok munkára vagy az időjárásra fogni pedig a minket körülvevő és az általunk viselt színek ugyanúgy hatással bírnak közérzetünkre, energetikai állapotunkra.

Ki ne szeretne ízlésesen, szép színekbe öltözni? Anélkül, hogy valaha is foglalkoztunk volna színterápiával vagy mélyebben beleástuk volna magunkat, hogy melyik szín mit jelent, szinte zsigerből érezzük, hogy ma inkább ehhez vagy ahhoz a színhez van kedvünk.

Tudtad? A trópusi természetet ihlette a jógaközpontot

Azonban azt már kevesen tudjuk, hogy a viselt szín tudatos megválasztásával nemcsak hangulatunkért, hanem egészségünkért is sokat tehetünk. A teljesség igénye nélkül, ebben szeretnék most segítséget nyújtani.

Tudatos választást és SZÍNES nyári napokat kívánok Nektek!

A PIROS stimulálja az agyhullámok aktivitását, növeli a pulzusszámot, a légzést és a vérnyomást, izgatja a szexuális mirigyeket. Fizikailag felmelegít bennünket és a vérünket is energetizálja, ezért ha megfázunk vagy gyengébb a vérkeringésünk, akkor ajánlott ezt a színt viselnünk. A túl sok pirossal azonban vigyázzunk, mert a túlzott stimuláció hatására néhány betegség rosszabbra is fordulhat.

A NARANCSSÁRGA az öröm és a bölcsesség színe. Mindemellett az energiára és belső kapcsolatunkra is utal. Serkenti az étvágyat és hasznos szín lehet emésztési és vastagbél betegségek esetén.

A SÁRGA a bölcsesség és az érzelmek színe. Energetizál, enyhíti a depressziót, javítja a memóriát, stimulálja az étvágyat és segít az emésztési problémákban.

A ZÖLD nyugtató hatással bír az idegrendszerre, az egyensúly színe. Oldja a depressziót, a szorongást és az idegességet. Stimulálja a növekedést, ezért rákos megbetegedések és egyéb tumorok esetén kerülendő.

A KÉK megnyugtat és hűti belső rendszerünket, segítséget nyújt a magas vérnyomás ellensúlyozásában. Lelkileg az egészség színe és összeköt bennünket holisztikus gondolatainkkal.

Az INDIGÓ gyógyító szín. Sekenti az immunitást és fokozza az intuíciót, ami összeköt minket tudattalan önmagunkkal.

A LILA tisztít és erősít, segít a nyugodt környezet visszaállításában. Pozitívan befolyásolja a szervezet csontrendszerét és kíváló az immunitás, a rákos megbetegedések és az izületi gyulladás javítására. Tisztítja belső rendszerünket és segít elmulasztani a migrént és a fejfájást.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője