Így nézett ki a Sziget fesztivál az elmúlt 24 évben

2017.július.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hogy mit jelent a Sziget fesztivál? Aki valaha is járt ott, valószínűleg rögtön rávágja a választ: az óbudai helyszín minden évben egy hétre a szabadság és a béke szigetévé változik, ahol a látogatók kiszakadhatnak a szürke hétköznapok monotonitásából, és átadhatják magukat a fesztelen szórakozás örömének. Magyarország legnagyobb fesztiválja minden év egyik legvártabb programja, ahol pár nap erejéig magad mögött hagyhatsz minden problémát, és egy mesebeli világba csöppenhetsz.

A Sziget nem csupán a legfiatalabb generációk szórakozása: idén már 25. alkalommal rendezik meg a fesztivált, és ez alkalomból a Capa Központ egy fotókiállítás keretein belül mutatja meg az elmúlt évek legjobb fotóit.

Ezt nézd! Fotózd a nyár legjobb pillanatait, és bulizz a Szigeten!

Az elmúlt 24 év képanyagából Csizek Gabriella kurátor készített exkluzív válogatást, amit jövő év januárjáig megtekinthetsz a Nagymező utcában. A fesztivált 1993-tól Benkő Imre fotózta, majd pár évvel ezelőtt átadta a stafétát a Rockstar Photographers csapatának. Ha végignézzük a sorozatot, rögtön átérezhetjük a Sziget-életérzést: backstage-ben készülődő zenekarok, eufóriában úszó közönség, hajnalban szövődő szerelmek, az utolsó napok megfáradt tekintetei. Egy hét buli épp úgy szól a felszabadulásról, mint a tömegben is létező magányról, és éppen ez a kettősség teszi igazán emberközelivé a fotókollekciót. A képeken látható emberekkel bármelyikünk tud azonosulni, hiszen a legvágyottabb és legtaszítóbb állapotainkat ismerhetjük fel bennük.

A gyűjteményt egy különleges látvány-installáció formájában állították ki lightbox technika segítségével, illetve hagyományos és vetített formában is rengeteg képet mutatnak be. A fotókon nem csak a fesztivál, de a fotótechnika fejlődése is lekövethető: fekete-fehér és színes, analóg és digitális, panorámagépes és drón által készült fotók egyaránt megtalálhatóak a kiállítótér falai között.

Az egyedülálló kiállítás kihagyhatatlan program a Sziget előtt, és ha végigsétálsz rajta, garantált, hogy más szemmel nézel majd a kedvenc fesztiválodra!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője