Álmodj királylány - A nagyvárosi dzsungel szerelmeseinek 10 Alexander Wang holmi

2019. május 28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az utóbbi időben egyre inkább elkeseredtünk, hogy már képzeletben is képtelenek vagyunk szórni a pénzt, mert egyszerűen kifutottunk az időből, vagy mert az adott márka webshopja bizonyult kevésbé használhatónak, vagy egyszerűen annyira le volt fosztva, hogy képtelenség volt fél óra alatt 10 terméket összeválogatni.

Bella Hadid az Alexander Wang bemutatóján
Fotó: Rexfeatures

Szerencsére azonban most Alexander Wang visszaadta a hitünket, mert termék is volt a márka webshopjában, és fél óra alatt sikerült 10 darabra lecsapni, virtuálisan persze.

Csodagyerek, aki az utca szerelmese

Az Alexander Wang márkát rengetegen ismerik, leginkább onnan, hogy 2014-ben a H&M vendégtervezője volt, és immár öt éve működik együtt az Adidas márkával. A tajvani származású dizájner még mindig csak 35 éves, de máris a divatvilág egyik legnagyobb sztárja. Igazi, csodagyerekként tört be a divatvilágba, 15 évesen a nyári szünet idejében San Franciscoból Londonba repült, hogy a híres Central Saint Martins nyári egyetemén divattervezést tanuljon. A középiskola után azonnal felvették Amerika talán legnagyobb nevű dizájnegyetemére a Parsons School of Designba. Wang azonban mindössze másodéves volt, amikor máris saját márkával mutatkozott be a New York-i divathéten.

Alexander Wang
Fotó: Rexfeatures

Eleinte arról volt ismert, hogy a feketén kívül nem használt színeket, de aztán csakhamar a nagyvárosi öltözködés megújítójaként ünnepelték. Alexander Wang az utcai öltözködés, a hip-hop és sportos elemek szokatlan vegyítéséből alkotott egyedi karaktert a márkájának, ami megalapozta a ma is uralkodó utcai trendeket.

Mit érdemes vásárolni az Alexander Wangtől?

Először természetesen az Adidas-szal közös kollekcióját érdemes szemügyre venni, hiszen minőség-ár arányban ezekkel a darabokkal járhatunk a legjobban. Mindenképpen érdemes az utcai darabokra koncentrálni, felsők, pulóverek, olyanokra amikben van valami váratlan megoldás. Természetesen a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektet a márka, itt is arra számíthatunk, hogy a sportos és a vagány fog találkozni. Ennyi előzetes tudással fejest is ugrottunk a márka webshopjában, amiről annyit érdemes tudni, hogy nincsenek igazán különleges megoldásai, a Fendijéhez hasonló termékajánló rendszere, de legalább könnyen kezelhető, és áttekinthető.

Először így aztán természetesen az Adidas Originals by AW kollekcióban néztünk körül. Először is egy nagyon játékos felsőre csaptunk le, ami akár utcára, akár sportoláshoz csodás darab lehet, és rögtön lecsaptunk egy fekete strandpapucsra, ami valójában az elmúlt évadokban igazi utcai viseletté vált.

Emellett még lecsaptunk egy sportos crop topra is, ami igazi vintázs darab benyomását kelti, kicsit nyolcvanas évek hangulatú darab, de talán éppen ez tetszett meg benne:

20 éves a modernkori divat legfelkavaróbb, legfelemelőbb momentuma: amikor a ruha életre kelt

20 éves a modernkori divat legfelkavaróbb, legfelemelőbb momentuma: amikor a ruha életre kelt

Az Adidas-kollekcióról aztán gyorsan váltottunk az Alexander Wang saját vonalára, és bűnös szokás, hogy először a táskakínálatot néztük végig. Ugyan biztosan nem ez márka legerősebb oldala, viszont ennek ellenére úgy éreztük, hogy két darabot is bedobunk a virtuális kosarunkba. Az övtáska a nyári fesztiválszezon egyik legpraktikusabb kiegészítője. A biciklilánccal megbolondított pántos, arany kristályüveggel díszített darab annyira menő, hogy lehetetlen volt kihagyni a szelekcióból.

A másik táska, a nagylogós kötött annyira furcsán jópofa, hogy bár először lebeszéltük magunkat róla, de később mégis visszatértünk hozzá. Lehet, hogy nem a legpraktikusabb darab, sem a mérete, sem a fogantyúja miatt (szintén bicikliláncos pánttal vállon is hordható, már amennyire ez kényelmes), de egyszerűen úgy éreztük, hogy tudnánk hordani, és nem egy tucatdarab, annyi biztos:

Eredetileg úgy gondoltuk, hogyha cipőt választunk, akkor feltehetően valami sportosabb darabot, de aztán megláttuk egy a szegecses bokacsizmát, és nem volt több kérdés. Elvileg egy fehér darab nem túlságosan praktikus, de hát ha egyszer ultramenő?

Vannak márkák, akiknél a tavasz-nyári és az őszi-téli kollekciók nem egyformán erősek. Nekünk úgy tűnik, hogy az Alexander Wang az őszi-téli szezonban lényegesen erősebb, így hiába nézelődtünk a felsők, nadrágok között, nem estünk olyan nagy kísértésbe, igaz ez a kötött, lecipzározható ujjú kardigán azért mindenképpen egy látványos és különleges darab:

Nagyon basic, alapdarabokban a márka erős, de nem biztos, sőt biztosan nem ez a legjobb ár-érték arányú vétel, ennek ellenére ez a fehér pulcsi, a kicsi, nem hivalkodó logóval azért tetszett:

Mivel csak nagyon kevés időnk maradt a kitűzött fél órából, ezért gyorsan még szétnéztünk a kiegészítők között. Első sorban egy övre ácsingóztunk, mert a webshop modelljein több izgalmasnak tűnő övet is láttunk, de a webshopban sajnos csak egyféle volt kapható. Egy átlátszó hajráf, és menő zokni került be még végül a kosarunkba:

A saját magunk állított szabályok szerint tényleg igyekszünk nem nézni az árakat. Így látatlanban a cipőt, és kardigánt gondoltuk a legdrágább daraboknak a kosarunkban, a legolcsóbb termék nyilván a zokni volt. És összességében az volt az érzésünk, hogy mivel komolyabb darabokat nem válogattunk össze (kabát, bőrholmi), valószínűleg a képzeletbeli online vásárolgatásaink közül még úgy is inkább az "olcsóbbak" közül való lesz az Alexander Wang, hogy itt valóban sikerült 10 dolgot a kosárba tenni.

Minket kissé meglepett, hogy valójában az övtáska jó 100 euróval drágább volt a második legdrágább cipőnél. A legolcsóbb darab tényleg a zokni volt, igaz a 60 eurós ár (csaknem 20 ezer forint) teljesen aránytalanul soknak tűnik, ha papucs 80 euró. A végösszeg alig valamivel több, mint 4000 euró lett, ami 1 millió 300 ezer forint körül van. Ami persze rengeteg, igaz, ha azt vesszük, hogy más márkánál kevesebb holmira sikerült tízszer ennyit is elkölteni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fogadjunk, hogy eddig még nem szúrtad ki ezt a bakit a Szex és New Yorkban!

Fogadjunk, hogy eddig még nem szúrtad ki ezt a bakit a Szex és New Yorkban!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Hazai kikapcsolódásra vágysz? Mutatunk egy rejtett gyöngyszemet (x)

Hazai kikapcsolódásra vágysz? Mutatunk egy rejtett gyöngyszemet (x)

Nem is gondolnánk, milyen sok embernek segíthetünk plazmaadással (x)

Nem is gondolnánk, milyen sok embernek segíthetünk plazmaadással (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)