Radics Gigi: „Boldogságot és kiegyensúlyozottságot szánok a lányomnak”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Radics Gigi nevét a Megasztár óta mindenki ismeri az országban, sőt országhatárainkon túl is. A fiatal énekesnő sosem adta fel álmait, még akkor sem, amikor nehézségek gördültek elé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy addig küzdött, míg végül 2012-ben megnyerte a Megasztár 6. évadát, majd 2017-ben az X-Faktor legfiatalabb mentora lett. Amerikában Michael Jackson producere Quincy Johnes is felfigyelt rá, sőt a világ 5 legjobb hangja közé sorolta Gigit.

Radics Gigi a GLAMOUR Women of the Year 2024-es díjátadóján minikoncertet adott zenekarával
Radics Gigi a GLAMOUR Women of the Year 2024-es díjátadóján minikoncertet adott zenekarával
Fotó: Czabán Máté/GLAMOUR

Radics Gigi karrierje azóta is töretlen, bár magánéletében fájdalmas változások történtek, ő ugyanaz a jókedélyű lány, édesanya és énekesnő maradt, akinek egykor megismerhettük. A GLAMOUR exkluzív interjú keretében kérdezte az aranytorkú énekesnőt magánéletről, anyaságról, valamint karrierjéről.

Sokat változott az életed az elmúlt időszakban. A fiatal énekesnőből édesanyává váltál, majd megküzdve az élet nehézségeivel egyedülálló anya lettél, miközben a karriered is fókuszban maradt. Hogyan változott a személyiséged ez az alatt az időszak alatt?

Sokkal erősebb lettem mostanra. És ez nem csak egy klisé, tényleg így van. Egy anyának mindent, vagy legalábbis sok mindent ki kell bírni. Ráadásul nem a legegyszerűbb időszakban váltam édesanyává, hanem éppen pont 2020-ban, a Covid kellős közepén, két vírushullám között, amikor még azt sem tudtuk, mi lesz. Ez azért meghatározza azt, hogy sokkal több erőre és energiára volt szükségem ahhoz, hogy megvédjem a lányomat, magamat, hogy túléljük ezt az időszakot.

Szerencsére ezekre az időkre sem gondolok annyira borúsan, hiszen akkor született meg a kislányom, és a legboldogabb emberré tett, de azért így néhány év elteltével érdekes visszagondolni erre. Minden szempontból voltak nehézségek. Művészként is nehezebb volt, hiszen akkoriban nemigen volt semmilyen lehetőség a zeneiparban, nőként sem volt egyszerű, hiszen 30 kilót híztam a várandósságom, alatt és még édesanyaként is nehéz volt, mivel kezdő voltam ezen a téren.

Mostanra Bella majdnem 4 éves, egyszerűen fel sem fogom, hogy elrepült az idő. Rengeteg optimizmussal és akaraterővel tudtam újra színpadra állni, szépen lassan visszanyerni az alakomat, és kialakítani az új életemet már egy gyerekkel. Nem gondolok arra, hogy egyedülálló édesanya vagyok. Valahogy ez a bélyeg nincs benne a mindennapjaimban. Mivel Bella édesapja is ott van mindig, amikor szükség van rá, vagy Bellával van, amikor nekem mennem kell valahová, így nem érzem magányosnak az anyaságomat. Én most ebben a formában abszolút jól érzem magam. Szabad vagyok, és tudok magamra és a karrieremre is fókuszálni. Természetesen mindenre csak Bella után, hiszen ő a legfontosabb számomra.

Nyári Dia: „A húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem, mert teltebb volt az alakom”

Nyári Dia: „A húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem, mert teltebb volt az alakom”

Mit jelent számodra nőnek lenni most, 2024-ben?

Sok felelősséggel jár az életem és azért most már azt is érzem, hogy 28 éves leszek idén. Más prioritások vannak, másra is vágyom, a testem változásaira is jobban odafigyelek. A nőiességet sem okvetlenül úgy élem meg, mint 5-10 éve, hogy full smink, magassarkú cipő és szűk ruha - még vásárláskor is. Ha ahhoz van kedvem, persze most is felveszem, de ha nincs, akkor jöhet a melegítő és sportcipő. Szerintem így is vonzó tud lenni egy nő! Ha jól érzed magad, az kifelé is sugárzik!

Hogyan tudod összhangban tartani a munkádat és a gyermeknevelést? Ki segít a mindennapokban? Hogyan oldod meg azokat az alkalmakat, amikor fellépéseid vannak?

Nagyon sok segítségem van, a családom és a barátaim nélkül nem tudnék működni. Mivel együtt is dolgozunk, így könnyebb a helyzet, mert akkor is ugyanazokra az emberekre számíthatok, ha Bellával kapcsolatban van szükségem segítségre, és akkor is, amikor szakmailag. A legfontosabb leckét megtanultam a zeneiparban: csak olyan emberekkel szabad együtt dolgozni, akikben 100%-ig megbízom, és akikre az életemet is rábíznám. Ha fellépések vannak, akkor már előfordul, hogy jön velünk Bella, ezt már abszolút ő dönti el. Ha van kedve, akkor jön, ha nincs, a nagymamák valamelyikével, vagy az édesapjával marad. Mindenben kikérjük a véleményét, nagyon önálló csajszi.

Mennyi időd marad magadra a gyermeked mellett? Jut időd edzésre, fodrászhoz, kozmetikushoz járni?

Volt idő, amikor ezek luxusnak számítottak, de kimenőt akkor is próbáltam szervezni, amikor még pici volt Bella. Azt gondolom, egy nőnek nagyon fontos, hogy törődjön magával is, mert ha ő boldog, akkor a gyerek is az. Sajnos volt egy endometriózisom, ami miatt kihagytam az elmúlt hónapokban az edzéseket, de jelentem, végre visszatértem! Szeretném visszanyerni a formámat, talán az állóképességem megmaradt a korábbi intenzív táncos időszak miatt, így gyorsabban megy majd a visszaszokás. Most már sokkal jobban tudom menedzselni az időmet, hogy Bella óvodába jár.

Hogyan töltődsz fel a hétköznapok forgatagában?

Korábban a nyüzsgés, a pulzáló város is feltöltött egy-egy bulis estén, de mióta gyermekem van, inkább a nyugalomra vágyom. Azért is költöztünk ki a város szélére, hogy minél közelebb legyünk Bellával a természethez. Rengeteget sétálunk, szeretek relaxálni, relaxációs zenéket hallgatni, most újabban komolyabban érdekel az emberi psziché és nagyon sok könyvet olvasok ezzel kapcsolatban.

Radics Gigi édesanyaként ma már kétszer is meggondolja, mire mond igent
Fotó: Czabán Máté/GLAMOUR

Mi inspirál téged a zenében?

A szakmai inspirációt mindig az életemből vett elemek adják. Sokszor nem feltétlenül az adott lelki állapotom határozza meg az új dalom témáját, hanem egy korábbi esemény, trauma, öröm vagy bánat. Úgy gondolom, hogy mi, művészek, dalok formájában tudjuk feldolgozni az érzelmeinket. Nagyon érdekes ez. Egy rossz párkapcsolat, vagy egy nagy régi szerelem évekkel később is tud inspiráció lenni: mert ahogy ezek a dolgok nem kopnak ki olyan könnyen a lelkünkből, úgy a zenében is fel tudom használni őket újra és újra.

Kovács Patríciával a címlapon és mindenkit érintő tematikával jön a legújabb Glamour Book!

Kovács Patríciával a címlapon és mindenkit érintő tematikával jön a legújabb Glamour Book!

Hogyan születnek az új dalok most, hogy már édesanya vagy? Változott-e bármi, ahogyan az alkotáshoz és a dalokhoz állsz, amióta anya vagy?

Az biztosan változott, hogy most már én dönthetem, mely dalokat szeretném kiadni, én döntök a dallamvilágról, a hangszerelésről, de még a dalszöveget is én írom. Változott még az is, hogy tudatosabban kell készülnöm egy-egy dalszerző napra a producer barátommal, mert az életemet is össze kell egyeztetni ezzel. Az alkotási folyamat most is ugyanaz, hagyom, hogy sodorjanak az érzések és megszülessenek a dallamok, végül megírom a szöveget is.

Régen a szövegeimet mások írták, készítettem egy demót, elküldtük szövegírásra, de már akkor is szerettem elmondani a szövegíróknak, mit gondolok, milyen érzéseim vannak a dallal kapcsolatban, de azért az mégis más volt. Utána jött a végső hangszerelés. Most rögtön kontextusban van az egész folyamat, ahogy megszületik a dallam, már a hangszerelés is alakul hozzá, és közben a szöveget is megírjuk. Nagyon izgalmas a dalírás, engem nagyon felvillanyoz.

Nemrég szakítottál gyermeked édesapjával. Milyen maradt a kapcsolatotok?

Nagyon jó a kapcsolatunk, ugyanúgy számíthatunk egymásra, és megbízunk egymásban, ami hihetetlenül fontos, mert van egy közös gyerekünk, akinek mindkettőnkre szüksége van, és ő nem szenvedhet hiányt anyából és apából sem. Azt hiszem, ezt a kérdést nagyon jól megoldjuk, mert Bella nagyon alázatos és szeretetreméltó, boldog kislánnyá vált.

„Kevés elismerést kapok” - Keveházi Lili-interjú

„Kevés elismerést kapok” - Keveházi Lili-interjú

Sok édesanya nem mer lépni, ha már nem érzi magát olyan komfortosan egy párkapcsolatban. Nálad milyen fázisok előzték meg a végleges döntést, és mit tudsz tanácsolni a hasonló helyzetben lévő nőknek, édesanyáknak?

Úgy gondolom, nem véletlenül vagy valakivel évekig, vagy születik közös gyermeketek egy boldog párkapcsolatban. Borzasztó nehéz elengedni a nagy szerelmeket, de azt tanácsolom minden nőnek és amúgy férfinak is, hogy aki boldogtalan, vagy úgy érzi, már elmennek egymás mellett a párjával, és ha már nincs visszaút, akkor inkább lépjenek, mert bár ijesztő egyedül lenni, és az ismeretlen nagy változás elé tekinteni, de végül minden más színűvé válik néhány hónap után. Új energiák alakulnak, új lehetőségek jönnek. És amit nagyon fontosnak tartok, hogy sokkal könnyebb barátságban elválni, mint évekig tartó haragból.

Radics Gigi a GLAMOUR Women of the Year 2024-es díjátadóján jelöltként és sztárfellépőként vett részt
Fotó: Czabán Máté/GLAMOUR

A gyermeked édesapjával nem házasodtatok össze. Ez tudatos döntés volt, vagy a körülmények alakították így? Mi a véleményed a házasságról?

Szokták mondani, hogy nem a papírformától függ, mennyire szereted a másikat. Ahogy az elején elmondtam, volt egy komoly, évekig tartó Covidos időszak, ami azért mindent megváltoztatott, többek között az esküvő is elmaradt. Nincs különösebb oka, így alakult. Abszolút nem vagyok a házasság ellen, mielőtt bárki azt gondolná! Szerintem, ha a körülmények úgy hozzák majd, lehetek még menyasszony vagy feleség. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre nincs okom ezen gondolkodni.

„Igenis van jogotok ahhoz, hogy válasszatok!” - Balogh Edina üzent a magyar nőknek, és ezt mindenkinek látnia kell!

„Igenis van jogotok ahhoz, hogy válasszatok!” - Balogh Edina üzent a magyar nőknek, és ezt mindenkinek látnia kell!

Hogyan állsz most a párkereséssel? Mennyire érzed késznek magadat egy új kapcsolatra?

Tudatosan nem keresek senkit, nekem most nagyon jó így az életem, ahogy van. De ha majd betoppan valaki, aki megmozgatja a szívemet, akkor nyitott leszek. Most még nem érzem így.

Milyen terveid vannak a szakmádat illetően? Készülsz valami különlegessel a közelgő nyári szezonra?

Szerencsére már telik a koncertnaptár, és külföldi utazás is tervben van, de még nem akarok mindent elárulni! A közösségi platformjaimon úgysem tudom megállni, ha valami történik, ne osszam meg a rajongóimmal, de még nem akarom lelőni a fontosabb terveket. Az biztos, hogy már az új dalokon dolgozunk ezerrel!

Mi alapján vállalsz el egy szakmai felkérést, amióta édesanya vagy? Fontos a fellépések távolsága, hossza, hogy minél kevesebb időt kelljen a gyermeked nélkül töltened, vagy inkább a felkérések minősége inspirál téged?

Természetesen inspirál a felkérések minősége is, de már nagyon meggondolom, mire mondok igent. Számomra Bella az első, és ha jön egy olyan felkérés, ami hosszú ideig elszólít mellőle, akkor nagyon átgondolom, mielőtt bármit mondok, és ha vállalom is, csakis úgy, hogy Bellának legkevésbé kelljen éreznie a hiányomat. A Dancing With The Stars is nagy megpróbáltatás volt, de szerencsére a műsor szerkesztői, koordinátorai mindig segítettek, hogy mire az óvodába kellett mennem, már szabad voltam.

Keleti Andrea: "Nem sovány, hanem egészséges és boldog szeretnék lenni"

Keleti Andrea: "Nem sovány, hanem egészséges és boldog szeretnék lenni"

Azért így is előfordul időnként, hogy nélkülöznie kell, de akkor tudja, hogy anya énekel, és nagyon aranyosan vár haza. Aztán van, amikor már későn kell fellépnem, és csak reggel találkozunk, de akkor mindig kárpótoljuk egymást egy jó kis közös játékkal, rajzolással és egy finom anya-lánya reggeli készítéssel.

Radics Gigi ma már maga írja a dalszövegeit
Fotó: Czabán Máté/GLAMOUR

Hogyan képzeled el magadat tíz év múlva? Mik a vágyaid, céljaid?

Sok célom van, és mindig azt hangoztatom, és így is gondolom, hogy ezekért tenni kell. Nincs lehetetlen, mindig bízni kell és hinni, mert ha van hitünk, akkor sok minden megtörténhet. De ez nem elég, a tehetségünket fel kell vállalni, gyakorolni, gyakorolni és legfőképp tanulni, fejleszteni kell önmagunkat. Szeretnék még nagy nemzetközi színpadokon énekelni, nemzetközi díjakat szerezni, de addig még hosszú az út, viszont mindent megteszek érte.

Tomán Szabina: „El kellett nyomnom az anyai ösztöneimet”

Tomán Szabina: „El kellett nyomnom az anyai ösztöneimet”

Szeretném, ha Bella büszke lenne rám később azért, amit elértem. Engem kislányként kinevettek a faluban, ahol éltünk, hogy sosem lesz belőlem semmi, és miért vágyakozom olyan dolgok iránt, ami elérhetetlen a „magunk fajtáknak”. És most én tarthatok ugyanitt, és még rengeteg más helyen, például egyetemeken, általános iskolákban inspirációs beszédet tartok a gyerekeknek, tanulóknak, fiatal felnőtteknek. Számomra ez nagyon megtisztelő.

Milyen karriert szánsz gyermekednek? Szeretnéd, ha ő is a te utadat választaná, vagy inkább óvnád őt ettől a szakmától?

Boldogságot és kiegyensúlyozottságot szánok a lányomnak, és arra nevelem, hogy bármit is fog csinálni, mindig alázattal tegye. Nem tudom, milyen pályára szánta őt az Isten, ez ki fog derülni. Az biztos, hogy a művészetek nem állnak tőle távol, akár a képzőművészetek édesapja után, de énekelni is szeret, füle meg már abszolút van hozzá. De hogy végül mit szeretne majd csinálni, az csak rajta múlik. Ha esetleg orvos szeretne lenni, én abban fogom támogatni, de ha énekesnő, akkor meg abban.

Sokat jártál Amerikában a munkád miatt. Hogy látod: külföldön könnyebb nőként érvényesülni, mint itt, Magyarországon?

Én nem látom ezt a helyzetet ennyire fekete-fehérnek. Persze lehet mondani, hogy nekem könnyű. Pedig nekem sem volt, és most sem mindig könnyű, akár a származásom vagy egyéb megítélések miatt, de legtöbbször nem azért ítélnek meg, mert nő vagyok. És akkor órákig beszélhetnék a közösségimédia virtuális kommentszekciójáról is. Én igyekszem mindent pozitívan látni, és hinni abban, hogy vannak jóérzésű emberek, akik kíváncsiak arra, amit a színpadon, élőben tudok átadni, vagy amit közvetítek egy-egy dalommal, és a hangzatos című bulvárcikkek helyett számukra ezek az értékesebb üzenetek.

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Szerintem a nők érvényesülése a mai fejlett országokban már fényévekkel előrébb tart, mint azt néhány évtizede bárki is gondolta volna. Persze ebben rengeteg munka van ezer oldalról, és még mindig vannak olyan országok, ahol nem épp áldás nőnek lenni. Én magyar vagyok, énekesnő vagyok, és talán egy szerencsés ember is, mert sosem éreztem igazán hátránynak azt, hogy nem férfiként állok a világ bármely színpadára.

Pedig énekeltem már Amerikában, Ausztráliában, de még arab országban is. Ott mondjuk volt egy eset, hogy kendőt kellett tennem a ruhámra, hogy ne legyen fedetlen a vállam, és megfeleljen az elvárásoknak, de én ezt tiszteletben tartottam, és művészként ott is nagy szeretettel és alázattal fogadtak.

Mit szeretsz a legjobban abban, hogy nőnek születtél? Milyen előnyökkel jár a mai világban és a szakmádban az, hogy nő vagy?

Talán azt szeretem a legjobban, hogy többféle ruhadarabot választhatunk magunknak az üzletekben... (nevet) Viccelek, természetesen. Szerintem mi, nők képesek vagyunk a teremtésre. És ez hatalmas erő, mert nélkülünk nincs új nemzedék, nincs se férfi, se nő. Nagyon sok erős nő a példaképem, például ott van Beyoncé, aki nemcsak énekesnő, de három gyermek édesanyja, is és tulajdonképpen lassan az utolsó élő és aktív, zenei legendák egyike. Szeretem, amikor az emberekhez beszél, mert nagyon erős üzeneteket képvisel. Én is hiszek az emberi sokféleségben, és ez nem korlátozódik nőre és férfira, szerintem mindenkinek fontos szerepe van a világban. Párkapcsolatban én kizárólag egyenrangú félként tudom elképzelni magamat.

Van hátránya annak, hogy nőként próbálsz érvényesülni egy nagyrészt férfiak uralta szakmában?

Szerencsére én ezt nem érzékelem, többnyire elismeréssel találkozom a szakmában. Én nem tapasztalok hátrányt. Lehet mondani, hogy most trendibbek a férfi előadók a slágerlistákon, vagy például a fiú bandák, de ez mindig változik. Most így van, jövőre meg másképp lesz. Én ebből nem vonok le messzemenő következtetéseket.

Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Mennyire számíthatsz rájuk a mindennapokban, illetve milyen családi mintát hoztál otthonról?

Én a mai napig olyan mintát látok, amit szerintem valódi értéknek nevezhetünk. Édesapám és édesanyám szerelme példás. Ők jóban és rosszban is egymás mellett és mellettünk állnak az öcsémmel. Bárhogy döntünk, ők ott vannak, és első sorból fogják a kezünket. Ezért örökké hálás leszek, és szeretném, ha Bella is ezt az összetartást és értékrendet követné majd felnőtt korában.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)