Cipőbotrány a cannes-i filmfesztiválon!

2015.május.20.

A cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén tilos a lapos talpú cipő viselése, igen ez szabály. Mondanunk sem kell, hogy a kijelentés nagyon gyorsan felperzselte a kedélyeket, és az internet népe máris a Twitteren zúgolódik miatta.

emily blunt
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Elmondások szerint több kellemetlenség is adódott az új szabályból. A fesztivál szervezői nem nyilatkoztak az ügyben, azonban megerősítették, hogy minden nő számára kötelező a magas sarkú viselése a vörös szőnyeges eseményeken.

Többen egyenesen szexista megnyilvánulásnak tartják az új szabályt. Emily Blunt a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte mindenkinek lapos talpú cipőt kellene viselnie: "Nagyon elkeserítőnek tartom, hogy ilyen fajta megkülönböztetéssel kell szembenézniük a nőknek" - mondta a színésznő.
A szókimondó rendező, Caitlin Moran a Twitteren nyilvánította ki véleményét: "Szerintem a férfiaknak is magas sarkút kellene viselniük a szolidaritás jegyében. Gyerünk, fiúk, hadd lássam azt a magas sarkút a vörös szőnyegen! #cannesheels" – írta.

A rendezvény szervezői nemrég azt is bejelentették, hogy (akárcsak a Met-gálán) idén selfie sem készülhet a vörös szőnyegen és a lépcsőn. Az ok egyszerű. Nevetségessé és groteszkké teszik az eseményt a fotózkodó sztárok. Ezt a szabályt természetesen nem sikerült betartani, hiszen már az első napon többen megszegték, köztük: Eva Longoria, Salma Hayek és Paris Hilton is.

Véleményünk szerint a magas sarkús szabály is hamarosan hasonló sorsra jut. Bár felmerül bennünk a kérdés, viselt is volna bármelyik hölgy lapos talpú cipőt a vörös szőnyegen önszántából? Hiába, ezekkel a sztárokkal nem lehet packázni!

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet