Minden, ami divat és design! – Izgalmas rendezvénysorozat vár Budapesten

Szponzorált tartalom

2021.szeptember.24.

Te is a divat és a design szerelmese vagy? Akkor jó hírünk van: Budapest idén októberben több izgalmas eseménynek is otthont ad. Lesz többek között catwalk show, design kiállítás, számos érdekes előadás, kerekasztal beszélgetés. Érdekelnek a részletek? Ebben a cikkben minden információt megtalálsz!

Idén ősszel Budapest igazi divatközponttá válik
Idén ősszel Budapest igazi divatközponttá válik
Fotó: Magyar Divat & Design Ügynökség

A Fashion & Design Autumn rendezvénysorozat keretében divatbemutatók, kiállítások, tárlatvezetések, showroom látogatások, online követhető előadások, valamint kerekasztal-beszélgetések nyújtanak betekintést a kreatív ipar izgalmas világába. Ebben a néhány hónapban Budapest igazi divat és design fővárossá változik, ahol a magyar tehetségek mellett a környező országok alkotói is kiemelt szerepet kapnak.

Milyen események várnak ránk?

A Magyar Divat & Design Ügynökség által megálmodott és megvalósított Fashion & Design Autumn olyan hazai rendezésű programokkal várja a kreatív ipar iránt érdeklődőket, mint a Red Dot díjas 360 Design Budapest kiállítás, a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy az izgalmas előadásoknak és kerekasztal-beszélgetéseknek helyet adó Budapest Fashion & Tech Summit divatipari konferencia. A budapesti események mellett, az Ügynökség szeptember folyamán Párizsban és Milánóban biztosított megjelenést a tervezők számára, ahol rendkívül nagy érdeklődés fogadta a magyar divat és design alkotásokat.

Az MDDÜ egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy javítsa a hazai termékek nemzetközi elérhetőségét, amellyel hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához, valamint ösztönzi azok exportkészségét is. Az Ügynökség szeptember 9-13. között Párizsban, a Maison&Objet designipari vásáron, míg 21-27. között Milánóban, a Milano Fashion Week rendezvényen biztosított megjelenési lehetőséget a tervezőknek.

„A külföldi szereplések alkalmával kiemelt érdeklődés fogadta a magyar alkotásokat, a nemzetközi szakma idén még nagyobb figyelmet szentelt országunk tehetségeire és számos egyeztetés, tárgyalás elindult a buyerek és tervezők között. A sikeres szeptemberi rendezvények után, októbertől hazai színtéren folytatódnak a divat és design programok, így érdemes figyelemmel kísérni Ügynökségünk weboldalát, illetve social media oldalainkat, ahol elérhetőek a legfrissebb információk" – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Budapest Central European Fashion Week
Budapest Central European Fashion Week
Fotó: Magyar Divat & Design Ügynökség

A tematikus rendezvénysorozat hazai programjai során több mint 50 magyar divat- és formatervező – köztük pályakezdő alkotók –, számos regionális tehetség, valamint hazai, V4-es és nemzetközi kreatívipari gondolkodók és szakértők mutatkoznak be. Október első hetében ismét megvalósul a 360 Design Budapest kiállítás, amely idén kortárs csavarokkal, izgalmas edukációs kerekasztal-beszélgetésekkel, valamint exkluzív tárlatvezetésekkel várja a design világa iránt érdeklődőket. Ezt követően jön a Budapest Central European Fashion Week, amelynek kifutóin újra élőben láthatjuk a jövő évi tavaszi-nyári kollekciók legkülönlegesebb összeállításait. Végül pedig december elején érkezik a nemzetközi szaktekintélyeket megszólaltató Budapest Fashion & Tech Summit digitális divatipari konferencia, ahol olyan témákban hallhatunk beszélgetéseket, mint a fenntarthatóság, az e-kereskedelem, a kulturális örökség vagy a megváltozott fogyasztói szokások.

A Fashion & Design Autumn hazai programjai

360 Design Budapest

A Bálna Budapest helyszínen, október 4-10. között nyitja meg kapuit a második 360 Design Budapest kiállítás, amely a tavalyi évben egyedülálló sikereket ért el. Az öt nemzetközi design elismerést bezsebelő, Red Dot díjas rendezvény célja a magyar, a regionális és az idei év újdonságaként a pályakezdő formatervezők széleskörű ismertségének növelése, valamint a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének támogatása.

360 Design Budapest
360 Design Budapest
Fotó: Magyar Divat & Design Ügynökség

Budapest Central European Fashion Week

Az MDDÜ negyedik éve rendezi meg évente két alkalommal a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et, amely idén október 11-17. között várja az érdeklődőket Budapest különböző pontjain. Október 16-17. között a magyar és régiós tervezőknek, valamint a Young Talents Program pályakezdő tehetségeinek élőben nyílik lehetősége bemutatni legújabb 2022-es tavaszi-nyári kollekciójuk darabjait a Bálnában catwalk show-k keretében.

Budapest Central European Fashion Week
Budapest Central European Fashion Week
Fotó: Magyar Divat & Design Ügynökség

Budapest Fashion & Tech Summit

A 2020-as nagy sikerű digitális rendezvény után, december 1-2. között ismét online térben valósul meg a Budapest Fashion & Tech Summit divatipari konferencia. A rendezvény a fenntarthatóság, a tudásmegosztás, a kulturális örökség, valamint az e-kereskedelem és a megváltozott fogyasztói szokások szemszögéből közelíti meg és mutatja be a divatipar jövőjét. A programok a BFTS hivatalos Facebook oldalán lesznek követhetőek.

Idén ősszel a főváros igazi divatcentrummá változik, így ha a divat szenvedélyes követője vagy, októbertől kihagyhatatlan programok várnak rád Budapesten!

Ez is érdekelhet

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta