10 megosztó divattrend az elmúlt 10 évből

2019.december.31.

Bizonyos stíluselemek időtlenné nőtték ki magukat az évtizedek során. Elég csak a fehér ingre vagy a pilóta napszemüvegre gondolnunk – egészen biztos, hogy az elkövetkezendő években is a boltok polcain fognak heverni és állandó népszerűségük továbbra is töretlen marad. De vannak olyan divattrendek is, amikre visszatekintve talán már mi is azt gondoljuk: "Mégis mit képzeltem, amikor ezt képes voltam felvenni?" Nos, a 2010-es évek is bővelkedtek ilyen darabokban, és a többségéről már alig várjuk, hogy a feledés homályába merüljenek, vagy mégsem?

1. Crocs

Jackie Grund divatszakértő szerint a Crocs abszolút a cipőtrendek mélypontja. Bár már 2010 előtt megjelent, ma is rendkívül nagy népszerűségnek örvend a gumipapucs. Grund úgy gondolja, ha lábbeliről van szó, a Crocsot már csak egy dolog múlhatja alul: ha zoknival viselik. Na de mégis ki nem csábult el az elmúlt években és hagyta ki ezt a meglehetősen megosztó darabot?

Fotó: Getty Images

2. Aszimmetrikus ruhák

Egy ruha lehet hosszú vagy rövid, de az elmúlt tíz év tanulsága, hogy ez a két tulajdonság remekül tud érvényesülni egyszerre is. A mai napig vannak nagy rajongói az elöl rövid, hátul hosszú ruháknak, de bőven akadnak olyanok is, akik förtelmesnek találják ezt a trendet.

Fotó: Getty Images

3. Szakadt farmer

Talán kijelenthetjük, hogy a farmer mindig stílusos lesz és szerepelni fog az éppen aktuális trendek között. Fazonokból, szezonális kedvencekből több tucatnyit is fel lehetne sorolni, de talán csak egy olyan van, amit vagy szeret, vagy utál valaki – a szakadt farmer, amely Rafy Bassali, a Swank Co társtulajdonosa szerint egyenesen két lépésre áll a széteséstől.

Fotó: Getty Images

4. Farmert farmerrel

Ha már farmer, akkor nem csak a klasszikus nadrágról beszélhetünk. Na de hogyan hordjunk egy csinos vagy éppen laza farmeringet, farmerszoknyát, vagy nadrágot? Régebben tiltólistán volt, de az utóbbi években egyre jobban erősödött a tetőtől-talpig farmer trend. Mivel azonban a farmert eredetileg hétköznapi viseletnek szánták, a dupla farmeres szettet semmiképp ne viseld elegáns helyen.

Fotó: Getty Images

5. Fenékvillantós rövidnadrág

Az abszolút nem szégyenlőseknek kitalált sortok a 70-es években számítottak nagy trendnek, majd a 2010-es években újra felkapták őket. Azonban a bevállalós villantások bár az emberek egyik felének tetszhetnek, másokat alaposan megbotránkoztathat.

Fotó: Getty Images

Az 5 leggázabb trend, amit 2019-ben elszenvedtünk

Az 5 leggázabb trend, amit 2019-ben elszenvedtünk

6. Szuper mini bikini

A szuper mini és kivágott, elsősorban fémes színű fürdőruhák az évtizedfordulón jöttek divatba. Bár mutatós darabok, az eladást és a szívesen viselést is megnehezítette, hogy főként modell alkatú nőknek szánták a szintén sokat sejtető darabokat. A 2020-as években ezzel szemben már inkább a funkcionálisabb, alakbarát, előnyös tulajdonságokat kiemelő darabok kerülnek középpontba.

Fotó: Getty Images

7. Túlméretezett napszemüveg

Elena Doukas, a Garrett Leight California Optical tervezője szerint a túlméretezett keretek és az ívelt szemüveglencsék nem minden esetben néznek ki rosszul, de a 2010-es évek igazi mélypontot jelentettek számukra. Ezek a keretek többnyire túl sokat takarnak az arcodból, és a szemöldöködet is teljesen elrejtik, pedig kulcsfontosságú az arcod karakterességéhez.

Fotó: Getty Images

8. Apró napszemüveg

Na de hát a napszemüveg kicsiben sem jó? Igen, rengetegen gondolják úgy, hogy a 2018 óta abszolút trendnek számító apró napszemüvegek kortól függetlenül nevetséges hatást keltenek. De ne feledjük, aligha volt már olyan trend, ami mindenkinek kifogástalanul áll.

Fotó: Getty Images

9. Pomponok

A fülbevalóktól egészen a szandálokig rengeteg kiegészítőn vagy éppen pulcsin, kardigánon, táskán tűntek fel pomponok a 2010-es évek elejétől. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a pompon trend kezd leáldozni.

Fotó: Getty Images

10. Legging

Sokan imádják, de legalább ennyien vitatják is a legging létjogosultságát a boltok polcán. Emily McDonald, a The Stylist LA alapítója szerint egyenesen a 2010-es évek legrosszabb trendje volt a legging, a 2020-as évekre nézve pedig egyszerűen ennyit tanácsolt: Viseljünk valódi nadrágot, emberek!

Fotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most