10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön

2022.február.26.

Állítólag minden kislány álmodozik az esküvője napjáról, hogy egyszer majd az oltár elé vezeti a hercege gyönyörű ruhában. Nos, a társadalom nagyobb része szerint legalábbis erről kellene álmodoznia a kislányoknak. Manapság azonban már egyre több menyasszony van, akik nem kérnek a régi hagyományokból, és például nem viselnek fehéret a nagy napon sem.

10+1 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön
Fotó: Leo Sorel

Ha azt gondolnánk, hogy ez csak az utóbbi években vált divattá, akkor mindenkit kell ábrándítsunk szabályszegő, nem fehér, vagy egyáltalán nem szokványos esküvői ruhákat már lehet találni bőven a XX. század közepéről is, és nem is akárkik viselték őket.

Összeszedtünk néhány igazán váratlan és formabontó esküvőit ruhát a híres menyasszonyoktól:

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe nem volt túl sikeres a házasságban, 1954-ben házasodott össze a világ valaha élt legnagyobb baseballjátékosával, Joe DiMaggióval. Az isteni Marilyn egy kávébarna ruhában mondta ki az igent, ami nemhogy örökké, de még egy évig sem tartott:

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio esküvője
Fotó: Rexfeatures

Elizabeth Taylor

A házasság intézmények az egyik legnagyobb rajongója a világon Elizabeth Taylor. A színésznő hét alkalommal ment férjhez, 1959-ben például az énekes Eddie Fisherhez. Liz Taylor ekkor már unalmasnak találta az állandó fehér menyasszonyi ruhákat és egy barna selyemruhában állt az oltár elé:

Elizabeth Taylor és Eddie Fisher
Fotó: Profimedia

Liz Taylor öt évvel később immár a legendás Richard Burtonnek fogadott ´örök´ hűséget. A korszak legnagyobb sztárpárjának már az esküvői megjelenése is szenzáció volt:

Elizabeth Taylor és Richard Burton
Fotó: Profimedia

Emma Thompson

Emma Thompson és Kenneth Branagh 1989-es lakodalma is elég nagy szenzációnak számított. A színésznő formabontó ruháját a legrosszabb sztáresküvői-ruhák között is számon szokták tartani, de ha ennyire nem is akarunk szigorúak lenni, akkor is eléggé szokatlan:

Emma Thompson és Kenneth Branagh
Fotó: Rexfeatures

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York filmben Sarah Jessica Parker igazi klasszikus habos-babos menyasszoy, a való életben azonban igencsak formabontó ara volt, hiszen 1997-ben, amikor kimondta az igent Matthew Brodericknek, akkor egy klasszikusnak aligha nevezhető, fekete Morgane Le Fay menyasszonyi ruhát viselt:

Dita von Teese

Marilyn Manson minden idők egyik legfélelmetesebb vőlegényeként vonul be a történelembe, de Dita von Teese gótikus metállila menyasszonyi ruhája sem volt éppen akármilyen:

Avril Lavigne

A gótikus esküvőknek aztán egészen nagy divatja lett, Avril Lavigne fekete Monique Lhuillier özvegyruháját választott az esküvőjére, és ezzel ő sem túl gyakran szerepel a legszebb sztármenyasszonyokat bemutató gyűjtésekbe, pedig amúgy kifejezetten csinos volt benne:

Kat Von D

A legutóbb Kat Von D horroresküvőjén láttunk hasonló jelmezszerű menyasszonyi ruhát. Az biztos, hogy a tetoválóművész ceremóniája volt az egyik legbizarrabb lagzi, amit láttunk:

Kat von D esküvője
Fotó: Profimedia

Emily Ratajkowski

Annyira hirtelen történtek a dolgok, hogy Emily Ratajkowskinak nem is maradt volna ideje menyasszonyi ruha után kutakodni. Csoda, hogy a modell nem bikiniben mondta ki a boldogító igent, igaz ebben a formabontó sárga nadrágkosztümben is nagyon csinos volt:

Emily Ratajkowski esküvője
Fotó: Profimedia

Dianna Agron

A Glee sztárja, Dianna Agron egy igazi sivatagi esküvőt rendezett, a tematikus lagzihoz keleties hatású menyasszonyi ruha is dukált. Hát, ha valami, akkor ez is eléggé formabontó esküvői megjelenés:

Fotó: Instagram

+1. Solange Knowles

Nadrágos menyasszonyból több is volt, de mi egyszerűen imádtuk Solange Knowles törtfehér overálját, nem tűnik benne menyasszonynak, viszont őrülten sikkes darab:

Solange Knowles esküvője
Fotó: Profimedia

Ez is érdekelhet

Adele visszatért a színpadra két eszméletlen ruhában

Adele visszatért a színpadra két eszméletlen ruhában

G-Életstílus

„Ezt a nyarat soha nem fogom elfelejteni” - 3 sorsdöntő nyári sztori

„Ezt a nyarat soha nem fogom elfelejteni” - 3 sorsdöntő nyári sztori

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: új szövetségeseket találhatsz - július 4-10.

Heti horoszkóp: új szövetségeseket találhatsz - július 4-10.