12 férfi, hős, akik bevállalták a világ legbénább frizuráját

2017.szeptember.8.

Homályba vész a frizura eredete, sokan feltételezik ,a ´70-es évek végén fellendülő metálzene hívei körében jelent meg először a valóságos stílusapokalipszist előidéző haj.

12 férfi, hős, akik bevállalták a világ legbénább frizuráját
Fotó: Rexfeatures

Akárhogy is kezdődött, a tetőzés egészen biztosan a ´80-as évek második felében következett be, a mainstream részévé vált, hogy miként azt már talán akkor sem értette mindenki. Ugyan véletlennek tűnhet, de véletlenek nincsenek, 1990-ben Olaszországban a német válogatott nyerte a foci világbajnokságot, és ebben a pillanatban érkezett csúcsra a híres Bundesliga-frizura. Hogy aztán ereje teljében váratlanul eltűnjön a semmibe. Rövid uralkodása azonban máig ható lelki megrázkódtatást jelent mindenkinek, aki még látott élőben, szakszóval mulletnek nevezett frizurát férfiemberen.

Metálhaj? Igen, a Metallica tagjai közül a dobos Lars Ulrichnak (jobb oldalon) tényleg mullet-haja volt, a többieknek inkább csinos frufrujuk:

Magyarul mulletnek senki nem hívta, ezt neveztük Bundesliga-sérónak. Ugyan a német labdarúgók valóban élen jártak az elől konzervatív, hátul szelídíthetetlenül vagány hajviseletnek a népszerűsítésében, de hatékonyságuk így sem mérhető hollywoodi sztárokéval, akik szintén bevállalták a józan ésszel nem akceptálható fodrászbravúrt. Ugyanakkor kétségkívül talán ez volt az első focistahaj, amit minden focizni vágyó kisgyerek, tinédzser vakon követett. Ma már szezonról-szezonra új hajhősei vannak a focihajnak, hol Ronaldo, hol Neymar, hol Vidal a trendi. Harminc éve azonban ganz egal volt, hogy Rudi Völlerre vagy Andreas Brehme-re vagy éppen Klaus Augentalerre akart-e hasonlítani a jövő focifenoménja, ugyanis a haja mindenkinek ugyanolyan volt.

Olvastad már? Ez 2017 legmenőbb frizurája

Visszatekintve nehéz másképp látni a mullet-hajat, mint amilyen: iszonyatos. Igazából akkor is az volt, de valahogy senki nem akarta ezt forszírozni. Ha már Mel Gibsonnak is ilyen a haja, akkor biztosan csak én nem értem a trendet - gondolhatták ezidőben a divatnak ellenálló férfiak. Ilyen veretes névsor után ugyanis ki vonta volna kétségbe, hogy a mullet klassz fazon?

Íme, 12 bátor divatpionír, akiknek mindegy volt hogy áll, csak a trendérzékenység számított - ők a mullet-frizura sötét korszakának nagy hősei:

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!