BARBIE

MINDENT A NYÁR LEGJOBBAN VÁRT FILMJÉRŐL

2022 legnagyobb divattrendje: Barbiecore

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Idén nyáron mindössze egy színre lesz szükséged, az pedig a Barbie inspirálta rózsaszín 100 ezer árnyalatának bármelyike lehet. Üdvözlünk téged is a “Barbiecore” világában!

2022 legnagyobb divattrendje: Barbiecore
Fotó: Getty/Glamour

Ha nem tudod miről van szó, akkor egy kis segítség: mióta megjelentek az első fotók a Margot Robbie alakította Barbie élőmozifilm néhány jelenetéről, azóta mindenki - a celebek, modellek, kirakatok készítői, a street style hívei - örök fogadalmat tettek, hogy nyáron a rózsaszínen kívül más színt nem viselnek. Azért ennyire nem durva a helyzet, de amióta a Barbie film létezéséről tudunk, azóta mindenkit az 1959 márciusában kiadott és azóta sok változtatáson átesett Barbie baba inspirál a divatban, ami Tiktokon elindította a “barbiecore” trendet. Természetesen már Instagramon is létezik a #barbiecore hashtag is és több, mint 6000 publikus posztot jegyez. Tiktokon pedig több, mint 7 milliós nézettségről beszélünk. Most összegyűjtöttük a legfontosabb infókat a barbiecore-ról, hogy te is inspirálódj és belépj a rózsaszín felhőbe. Már ami a divatot illeti.

Az első Barbie baba Ruth Handler nevéhez kötik, aki megalkotta a divatbabát, ami azóta már családdal, barátokkal, kiegészítőkkel is rendelkezik. A Mattel már több, mint 1 milliárd babát adott el, annak ellenére, hogy rengeteg támadás és jogi botrány érte a Barbie babát és az általa hirdetett életstílust. Barbie teljes neve egyébként Barbara Millicent Roberts, március 9-én “született” és 63 éves.

Manapság már rengeteg Barbie babával találkozhatunk többféle méretben és színben, többféle hajszínnel, magasságban, ruhában, kiegészítőkkel is, így mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt. Még a felnőttek is, mert ki ne akarna egy Vera Wang vagy II. Erzsébet királynő ihlette Barbie babát?!

A Barbie babákról már rengeteg animációs- és rajzfilm, valamint sorozat készült. Legújabban a Barbie élő szereplős feldolgozása is készülőben van. A film 2023-ra várható Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével. A forgatásról már számos kép és videó is megjelent, amin láthatjuk az élénk színű outfitekben pompázó “babákat”. A rózsaszín elég erősen dominál, ráadásul mióta létezik a Barbie, mindenki a rózsaszínnel azonosítja, így nem csoda, hogy a filmforgatásról készült képek után trend lett a rózsaszín és a “Barbis” kiegészítők viselése.

Ryan Gosling és Margot Robbie a Barbie film forgatásán
Fotó: Getty Images

A pink már a Barbiecore trend előtt is nagy érdeklődésnek örvendett. A pandémia után látott 2022 őszi/téli divatheteken teret nyert a “dopamine dressing”, azaz dopamin öltözködés. A vibráló színek, hatalmas volumenek, fodrok, minták, túldíszítettség, és minden, ami fetűnő és vidám helyet kapott a kollekciókban. Kifejezetten a rózsaszín.

A Valentino 2022-es őszi kollekciójában a Pantone-nal közösen megalkotott hot pink árnyalat dominált, és mindössze néhány fekete ruha jelent meg mellette. Legalább 100 hot pink szettet láttunk a pink kifutón, pink háttérrel. A pink lett az új fekete. Természetesen a Versace, a Michael Kors és a Dolce&Gabbana bemutatókon sem volt hiány a rózsaszínből. Azóta már számos celeb vonult fel a vörös szőnyegen és a legfontosabb eseményeken fuksziában és a rózsaszín ezer árnyalatába öltözve.

Valentino F/W 2022-2023
Fotó: Getty Images

Reese Witherspoon is beszállt a szezon legforróbb trendjébe - éljen a Barbiecore

Reese Witherspoon is beszállt a szezon legforróbb trendjébe - éljen a Barbiecore

Lizzo, Nicola Peltz Beckham és Kim Kardashian posztjait látva már hivatalosan is a pink a nyár trend színe, de ne feledkezzünk meg a Megan Fox és Machine Gun Kelly párosról sem, akik tetőtől talpig rózsaszínben pompáztak az MGK Life in Pink dokumentumfilmjének premierjére rendezett partin.

A Barbiecore trend megjelenésével a Pinterest “Barbie” kereséseinek száma is 90%-kal megugrott, úgyhogy a trend már biztosan megmarad őszre is. Ha esetleg téged még nem kapott el a hév, hogy tetőtől talpig rózsaszínbe öltözz, talán érdemes meghallgatni az Auqa híres Barbie Girl slágerét párszor.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője