Met gála 2022: Minden ruha, amit látnod kell az év legfontosabb divateseményéről

2022.május.3.

Miután az amerikai Kosztümintézet bejelentette a 2022-es divatkiállításának címét - Amerikában: Egy divatantológia - és ezzel egy időben a New York-i Metropolitan Múzeumban megrendezett jótékonysági esttel egybekötött kiállításmegnyitó és bál dresszkódját - csillogó glamúr -, biztosak lehettünk benne, hogy a sok híresség, társasági elit és élsportoló, aki ilyenkor feltűnik a múzeum lépcsőjén a legpompázatosabb szerelésekbe fog öltözni.

Met gála 2022: Minden ruha, amit látnod kell az év legfontosabb divateseményéről
Fotó: Getty Images

A "gilded glamour" dresszkód tulajdonképpen az amerikai társasági élet aranykorát, a 19. század második felét hivatott megidézni, természetesen kreatív, modern köntösbe bújtatva, így nyugodtan számíthattunk arra, hogy azok a sztárok, akik felvonulnak a vörös szőnyegen, a Bridgerton-sorozat Sarolta királynőjét is megszégyenítő, káprázatos összeállításokban jelennek majd meg. És nem elhanyagolandó, hogy a tavaly szeptemberben megnyílt kiállítás és gála folytatása, ami szintén az amerikai divattörténetre fókuszált.

Nos, az év legfontosabb divateseménye ezúttal sem okozott csalódást, és az elvárásainkat messze túlszárnyalták azok a sztárok, akiket a fővédnök Vogue-főszerkesztő Anna Wintour, a tervező Tom Ford és az Instagram vezér Adam Mosseri mellett Blake Lively, Ryan Reynolds, Regina King és Lin-Manuel Miranda színészek fogadtak ezen az estén.

Ami pedig az este vendégeit illeti, mindenki igencsak kitett magáért, és bátran nevezhetjük az eddigi egyik legsikeresebb gálán az ideit, ugyanis a vendégek 90%-a értette a feladatot és a témának megfelelően öltözött fel, még ha kissé szabadon is értelmezték egyesek a dresszkódot.

Külön kiemelendő idén a fenntarthatóságra tett erőfeszítés néhány sztár részéről, Emily Ratajkowski például egy vintázs Versace ruhát viselt, amit még Gianni Versace tervezett, Emma Stone az egyedi tervezésű Louis Vuitton menyecske ruháját viselte újra ez alkalommal, Billy Eilish dekadens ruháját pedig újrahasznosított Gucci anyagokból készítették, míg Kim Kardashian egy 60 éves ruhába passzírozta bele magát - az este fénypontja egyébként az volt, hogy az összes Kardashian-Jenner nő együtt felvonult a gálán most először.

Nem is húzzuk tovább, jöjjenek az 2022-es Met gála legpompázatosabb ruhakölteményei:

Ez is érdekelhet

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói