5 kihagyhatatlan divatszentély Londonban

2012.június.18.

Induló sorozatunkban tippeket adunk, hogy hová érdemes elmenned, ha a világ valamelyik divatfővárosába tervezed a nyaralást.

Első állomásunk az olimpia lázában égő London, ahová akár egy hosszú hétvégére is érdemes kiruccanni, ha azonban körbe akarsz járni mindent, érdemes legalább egy hétre előre tervezni. Vásárlásra pedig szánj legalább egy napot, ha szemfüles vagy, igazi kincsekkel térhetsz haza.

1. The Victoria and Albert Museum

A világ egyik legszebb és legnagyobb múzeumába háromszáz évnyi kreativitást zsúfoltak be, a Victoria and Albert Museum több, mint 5 millió kiállított tárggyal büszkélkedik. Páratlan divat, design és művészeti tárlatok között gyönyörködhetsz, ha ellátogatsz South Kensingtonba.

victoria albert múzeum, london, kiállítás, divat, múzeum
victoria albert múzeum, london, kiállítás, divat, múzeum

A frissen felújított Fashion Galleryben jelenleg a Ballgowns: British Glamour since 1950 elnevezésű kiállítást nézheted meg, amely az 1950-es évektól kezdődő, és napjainkig tartó angol divatvilág legszebb alkotásait tárja a szemed elé. A Fashion Gallery két emeletén sétálgatva olyan sztárok vörös szőnyeges ruháit láthatod, mint Elizabeth Hurley, Bianca Jagger vagy Sandra Bullock, a tervezők közül Alexander McQueen, Giles Deacon, Erdem, Jenny Packham, Victor Stiebel és sok más kiemelkedő brit tervező munkáit nézheted meg.
Honlap: www.vam.ac.uk

2. Fashion Museum, Bath

divatmúzeum, london, bath, divat
divatmúzeum, london, bath, divat

A Londontól 180 kilométerre található Bath városában van a világ egyik legnagyobb divatszentélye. A Fashion Museumban a divat alakulását, fejlődését egészen a 16. századtól nyomon követheted, egy igazi divattörténelem órán vehetsz részt. A több ezer ruha között megtalálod a történelem kultikus darabjait, sőt, Te magad is belebújhatsz egy fűzőbe vagy jelmezbe. A női és férfi ruhák, a cipők, a kiegészítők változásait, a stílusok kialakulását testközelből nézheted végig. A múzeum minden évben megválasztja az év ruháját, amelyet kiállítanak az Év ruhája kollekcióban. Jelenleg ezekből 49 darab van, 2011-ben egy Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruhát választottak az év legszebbjének.
Honlap: http://www.museumofcostume.co.uk/

3. Design Museum

Ha Londonban jársz, mindenképpen látogass el a Design Museumba, itt ugyanis a világ legizgalmasabb formatervezett tárgyait gyűjtötték össze, ráadásul még a divat szerelmeseire is gondoltak.

Jelenleg is tart (július 9-ig) a Christian Louboutin munkássága előtt tisztelgő kiállítás, ahol húsz év lenyűgöző mestermunkáját nézheted meg, a több, mint 200 cipő és táska mellett a tervezés kreatív folyamatába is beleshetsz.
Honlap: http://designmuseum.org/

4. Oxford Street

london, oxford street, divat, bevásárló utca, topshop
london, oxford street, divat, bevásárló utca, topshop

London leghíresebb bevásárlóutcája mindig tömve van járókelőkkel, különösen a leárazásokkor kell hatalmas tömegre számítanod. Az Oxford Streeten megtalálsz mindent, legyen szó ruhákról, cipőkről, kiegészítőről, vagy zenéről, biztos lehetsz benne, hogy innen nem távozhatsz üres kézzel. Napjaink legnépszerűbb bevásárlóutcáján olyan üzletek kínálatából válogathatsz, mint a John Lewis, DH Evans, Primark, French Connection, House of Fraser, TopShop, a Selfridges áruházban pedig mindent egy helyen megtalálsz.
Az Oxford Street üzleteiről itt találsz térképet:
http://www.streetsensation.co.uk/oxford/os_intro.htm

5. Harrods

harrods, london, áruház, divat
harrods, london, áruház, divat

Hét emeletnyi luxus 330 üzlettel egy lenyűgöző épületben. London legelőkelőbb bevásárlóközpontját nem szabad kihagynod, ha a városban jársz. Ha csak nézelődni is, de érdemes ide betérned, mert páratlan élményekkel gazdagodhatsz. A Harrodsban megtalálod legújabb technikai kütyüket, a legnagyobb luxusmárkákat, és a legjobb éttermeket. Itt minden a luxusról szól, így az árakat sem az egyszerű földi halandók pénztárcájához szabták, de érdemes valamilyen kis relikviát beszerezned, ha a Harrodsban jársz.
Honlap: http://www.harrods.com/

Ez is érdekelhet

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned

G-Életstílus

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

Sztárhírek

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!