A Forma 1 versenyzés inspirálta a Chanel legújabb kollekcióját

2022.május.11.

Az idei évben végre megrendezésre kerülnek a destination fashion show-k, amelyekről korábban már írtunk itt. Május 5-én a Chanel divatház Monte-Carlóba repítette 400 vendégét, hogy a strandon bemutassa 2023-as Cruise kollekcióját.

A Forma 1 versenyzés inspirálta a Chanel legújabb kollekcióját
Fotó: Getty Images

Az exkluzív divatbemutatón megjelent Kristen Stewart, Tilda Swinton, Sofia és Roman Coppola, valamint Karolina hercegnő, Grace Kelly lánya is.

Kristen Stewart
Fotó: Getty Images
Tilda Swinton
Fotó: Getty Images

A kollekciót a Forma 1 autóverseny inspirálta, de természetesen Chanel stílusban, tele szimbólumokkal, tweeddel és izgalmas színekkel. És ha már szimbólumok, Gabrielle “Coco” Chanel hitt a szimbólumokban, horoszkópban, számmisztikában és a talizmánok erejében. Horoszkópja az Oroszlán, ami az 5. állatöv, ahonnan a Chanel No.5 neve is származik. Ezért is olyan fontos a bemutató dátuma, ami 2022.05.05. A 2-es és az 5-ös számok a divatházat körülölelő jellegzetességekhez tartoznak. A legújabb Chanel 22 bag is említésre méltó, nemcsak a neve miatt, hanem mert a tavaszi-nyári szezon nagy kedvence, így nem csoda, hogy a vendégek közül nagyon sokan ezt választották kiegészítőnek.

Fotó: Getty Images

A bemutatót egy 45 másodperces rövid videó nyitotta, amely Coco Chanelt idézte meg a Francia Riviérán. A videót Sofia és Roman Coppola készítette a Chanel archívum segítségével. Gabrielle Chanel Monte Carlóban nyitotta az első boltjainak egyikét a Hotel de L’Hermitage-ban 1913-ban, valamint később Karl Lagerfeld Monacóban készítette a fotókat a Chanel reklámkampányához Linda Evangelistával és Christy Turlingtonnal. A helyszín ezért több szempontból is szimbolikus a Chanel divatház életében, és Virginie Viard divattervező semmiképp sem akarta elfeledtetni a bemutatón résztvevőkkel. A rövid videóba egy Grand Prix pillanatkép is belekerült, megadva a kollekció inspirációját és hangulatát.

A Forma 1 versenyzők által viselt kezelásbasok inspirálta darabok mellett, a tweed 2 részes szettek, tenisz outfitek és nyári selyemruhák között bizonyára mindenki talált magának egy-egy statement darabot, amiben szívesen töltene néhány hetet a helyszínül szolgáló Monte Carlo strandon vagy a világ bármely gyönyörű tengerpartján.

A bemutatón látott Chanel No. 5 bukósisasok sajnos sosem lesznek megvásárolhatók, de a baseball sapkák igen. Apropó ha már baseball sapkák, a show-n rengeteg kiegészítő került a kifutóra, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. A minitől a maxiig minden táskaméret, szín és fazon megjelent, de a legizgalmasabb talán a nyakláncra akasztott mini táska volt. És persze az ujjatlan fishnet kesztyű, amire Karl Lagerfeld is lecserélte volna jellegzetes bőrkesztyűjét.

Fotó: Getty Images

A kollekcióban főleg a fekete dominál, de a csodaszép metál színek, rózsaszín és hatalmas Chanel logók tették izgalmassá a modern szabásvonalú ruhákat, amelyeket mi is szívesen hordanánk a következő nyaralásunk alkalmával.

Íme a teljes bemutató:

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

A hőségben csak egy jeges kávé segíthet! Alessandra Ambrosio brazil topmodell is ezzel frissül fel

A hőségben csak egy jeges kávé segíthet! Alessandra Ambrosio brazil topmodell is ezzel frissül fel

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!