A leghíresebb street style ikon inspirálta az Áeron új kollekcióját

2014.augusztus.21.

A letisztult, minimalista stílusáról ismert Áeron márka most egészen a hatvanas évek egyik legmeghatározóbb divatikonjáig, Francoise Hardy-ig nyúlt vissza inspirációért a 2014-15-ös őszi-téli kollekciójának megalkotásakor.

A francia előadóművész és a legelső street style ikon egy élő legenda. Francoise Hardy egyedi és merészen újító stílusával már sok divattervezőnek vált múzsájává az évek során. Korában a lányok úgy akartak énekelni, mint ő, olyan szexin hátradobni a hajukat, ahogy csak ő tudta. A kusza frufrujától kezdve a lazán vállára vetett kabátjáig, sosem volt benne semmi erőltetett. Még a férfias nadrágkosztümöket is azzal a könnyed eleganciával viselte, mellyel mintha csak azt mondaná, látjátok, nem kell divatbolondnak lenni ahhoz, hogy kitűnj a ragyogásoddal.

Nem csoda, hogy a rocksztár Mick Jagger és Bob Dylan is odavoltak érte, a Comme des Garçons márka nevét (jelentése: mint a fiúk) pedig a francia nők kifinomultságával vegyített fiús öltözködése adta Rei Kawakubo divattervező szájába.

A csodálatos ikon a hazai tervezőket is megihlette. Óriási zsebek, bő ujjak, A-vonalú szoknyák, gallérok és szögletes formák köszönnek vissza Hardy ruhatárából az Áeron egyes darabjain, átültetve a kilencvenes évek színvilágába az akkori divat néhány olyan elemével fűszerezve, mint például a derékon megkötött felsők.

Az oversize tunikák, magas derekú szoknyák és a pasztellszínek vezetnek át az aktuális trendekbe, melyek a téli szezon kulcsdarabjai lesznek. A kollekcióban szintén helyet kapott Hardy ikonikus fekete motoros dzsekije. Igazi klasszikus darab, mely már a hatvanas években is megállta a helyét egy fehér póló és farmer társaságában. Hogy mi az a je ne sais quoi (bármi), ami az egész összeállítást mégis pikánssá teszi? Nem más, mint a viselője, mert erről szól a minimalizmus: magabiztosságot sugároz az a nő, akinek nem kellenek flitterek, hogy csillogjon, aki nem rikító színeivel tűnik ki a tömegből, hanem a különleges részletek, pontos szabások és igényes anyagok beszélnek eredetiségéről.

Ezzel tudott Francoise Hardy generációkat inspirálni, majd újra meg újra visszatérni a divatba, és a villámsebességgel változó trendek világában is biztos ösvényt taposott ki azoknak, akik lekanyarodnának a fő csapásról valami maradandóbb kedvéért.

Kattints a galériára, ahol megtalálod az Áeron legújabb kollekciójának lookbook fotóit a csodás Nagy Andi főszereplésével:

A leghíresebb street style ikon inspirálta az Áeron új kollekcióját Francoise Hardy még sosem volt ilyen menő, mint ebben a szezonban.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói