A magyar modellek a divathét sztárjai

2014.július.14.

Számunkra Adamik Luca (Attractive) kezdte meg az ötnapos őszi haute couture parádét Stéphanie Coudert Csúcsfejekre emlékeztető frizurájával, majd Jablonczky Mónikával (Visage) karöltve folytatta Didit Hediprasetyo modern kollekciójának bemutatójával. Itt a 90-es évek farmerőrülete fonódott össze a klasszikus francia eleganciával.

Kattints a galériára, ahol sok backstage fotót találsz a bemutatókról:

Georges Chakra is kiválasztotta őket, így az általuk prezentált darabokat akár Jennifer Lopezen, vagy Beyoncé klipjeiben is láthatjuk a közeljövőben, hiszen stylistjaik előszeretettel vásárolnak a tervezőnél.

Luca hosszú idő után most először hagyta ki Alexis Mabille show-ját, ennek az oka pedig nem más volt, mint hogy a híres designer meginvitálta, hogy az első sorból nézze végig azt.

Mónika szerepelt Coco Chanel egykori legnagyobb riválisának luxus vintázs kifutóján is hamisítatlan Schiaparelli kalapban, melyet mintha Ámor kövekkel kirakott nyilai találtak volna el. Utolsó show-ja Oscar Carvallo nevéhez fűződött, ahol Birkner Tímeával (Icon) óriási ékszereket és szokatlan anyagpárosításokat mutattak be.

Persze Axente Vanessát (Attractive) sem tudták nélkülözni a legnagyobb divatházak. Az első napon rögtön Versace szőrmével borított kifutóján láthattuk. Donatella most az ötvenes évekhez nyúlt vissza, persze az általa megszokott módon sokkal szexisebben életre keltve azt. Nézzétek csak azt az óriási nyakláncot!

Giorgio Armani palettája ezúttal három színre korlátozódott: fekete, fehér és piros... ennek a kollekciónak Vanessa igazi hópelyhes éke lett!
Nem a kedvenc márkám, de személy szerint én imádom Valentino sminkben, hajban és ruhában látni egyik legnagyobb büszkeségünket; valahogy mindig kiemeli ragyogását. Ez most is így volt; a görög istennők és a preraffaeliták festményei által inspirált kollekcióban couture tógában vonult végig, gladiátor szandállal, egy igazi istennőhöz méltóan tündökölve.

Farkas Zita (VM) első alkalommal jár Párizsban, de az őszi haute couture hét alatt Delphine Manivet debütáló kifutós prezentációján is szerepelt már, melyet a New York Times divatlapja a tíz legjobb couture pillanata közt emleget. Mellesleg a tervező 2014-es kollekciójának arca nem más, mint Nagy Andy, sőt Lily Allen is tőlük választott menyasszonyi ruhát!

Ezen kívül még az igazán különleges Lan Yu kifutóján vonult végig, ezt pedig az egyik legnagyobb amerikai magazin a couture hét legjobb 35 menyasszonyi ruhái közé választotta.

Nem véletlenül hagytam utoljára Rajzák Kingát, aki Párizsban egyedüli magyar modellként tett minket büszkévé Christian Dior bemutatóján. A Rodin Múzeum területén megtartott show tükörfalas terme a megszokott módon virágokkal volt borítva, ezúttal hófehér orchideákkal. Ehhez illően Kingáék egy leheletnyi tusvonalat kaptak tükörfóliából kivágva Peter Philips sminkmestertől, mely a novemberben megjelenő ezüstszínű Dior szemhéjtust is hivatott reklámozni. A divathét utolsó napján Kinga útra kelt és Capri szigetén kötött ki, ahol egy zártkörű Dolce&Gabbana couture bemutató került megrendezésre. A divatház fantáziaszigetén kicsit a túlzás túlzásába esve három méter szélesre dagasztott szoknyákban jelentek meg a modellek mezítláb, csónakokból a sziklás partra szállva, és ahogy láthatjátok, Kinga koronával a fején igazi olasz királynővé változott! Mesebeli lezárása volt egy ilyen sokszínű hétnek!

Nézd meg a többi modell kifutós pillanatát itt:

A magyar modellek a divathét sztárjai Az őszi hatue couture divathét magyar sikerei Párizsból.

Ez is érdekelhet

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod