"A modellkedés nem karrier"

2013.január.2.

Kemény és őszinte kritikát fogalmazott meg a modellkedésről az elmúlt évek egyik legfoglalkoztatottabb topmodellje, Cameron Russell. A 25 éves amerikai szépség olyan márkák arca volt eddig, mint a Calvin Klein, az Armani, az Yves Saint Laurent, a Calzedonia, a Louis Vuitton vagy a Ralph Lauren, kétszer beválogatták a Victoria's Secret show -jára, de láthattuk a Chanel, a Louis Vuitton, a Prada, a Dolce & Gabbana, a Marc Jacobs és a Versace kifutóján is. Cameron véleménye azonban sikerei ellenére nagyon negatív a modellszakmáról.

"Rengeteg fiatal lány kérdezi tőlem, hogyan lehetne modell. Az első kérdésem ezekhez a lányokhoz: miért? Miért akartok modellkedni? Ez nem egy karrierlehetőség. Akármi lehetne belőletek, a következő amerikai elnök, az internet legújabb nagy dobásának feltalálója, vagy akármi, amiben ti lehetnétek az elsők, és az szuper lenne. Nem, Cameron, én tényleg modell akarok lenni – hallom aztán ezektől a lányoktól. De miért? Legyél inkább a főnököm – mondom ilyenkor, hiszen én nem vagyok a magam ura" – fakadt ki a topmodell egy előadáson.

Cameron szerint sokkal nagyobb dolog az amerikai Vogue főszerkesztőjének, a H&M kreatív igazgatójának vagy a következő Steven Meiselnek lenni, a modellkedés viszont szerinte nem egy karrierlehetőség.

Azt is őszintén kifejtette, hogy a magazinok, kampányok fotóin nem róla láthatunk fotókat, hanem egy koncepció van a szemünk előtt, amely egy nagy csapat – sminkesek, fodrászok, stylistok, szerkesztők, kreatív szakemberek – munkája, amelynek ő is részese. De a privát életben teljesen másképp néz ki, ezt bizonyítandó képeket tett egymás mellé, amelyen topmodellként és a való életben látható.

Cameron véleménye elgondolkodtató, bár talán kissé szélsőséges. Mindenesetre jó látni egy ennyire józan és reális lányt a modellvilágban, nemde?

Ez is érdekelhet

Mikor jár le a szavatossága a kozmetikai termékeknek?

Mikor jár le a szavatossága a kozmetikai termékeknek?

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most