Modern romantika: Axente Vanessa budapesti esküvője maga volt a divatmennyország

A világhírű magyar topmodell, Axente Vanessa és szerelme, Rahil Gupta nagy napjába is beleszólt már többször a világjárvány. Idén nyáron azonban sikerült összehozni barátaikat, családjukat a világ minden tájáról egy felejthetetlen júliusi meleg nyári hétvégére a magyar fővárosba, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak a jelenlétükben. Vanessa időt szakított rá, hogy telefonon néhány exkluzív részletet is eláruljon nekünk az esküvőjéről és természetesen arról a gyönyörű Daalarna ruháról, amiben az oltár elé vonult.

Modern romantika: Axente Vanessa budapesti esküvője maga volt a divatmennyország
Fotó: Alex Bramall

A magyar topmodell Axente Vanessa és az ausztrál magántőke-befektető Rahil Gupta New Yorkban találkoztak egy vacsorán közös barátok révén még 2015 nyarán, és mivel egyből szimpatikusak voltak egymás számára, elmentek kettesben is egy randira, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Az esküvő szervezésébe sajnos a járványhelyzet beleszólt, eredetileg 2020. júliusára tervezték az egészet, de ezt aztán halasztani kellett ugyebár. Azért 2021-ben egy roppant sikkes Bianca Jagger-inspirálta fehér nadrágkosztümben hivatalosan már összekötötték életüket Budapesten szűk családi körben, de a nagy menyegző még váratott magára barátaikkal közösen.

Axente Vanessa rendkívül sikkes ruhában ment férjhez

Miért döntöttetek végül Budapest mellett, mint helyszín?

Mindkettőnk szívéhez közel áll Budapest és esküvőhöz is különleges helyszín, az is szempont volt számunkra, hogy a barátaink nagy része még soha nem járt itt, és ez így egy nagyszerű alkalom volt erre. Sydney is opció volt, de utazás szempontjából egyértelműen jobb volt így. A járvány alatt valóban sok időt töltöttünk Ausztráliában, és a Covid előtt még azt terveztük, hogy oda költözünk, de ez az elmúlt két év ahogy mindenki másét, a mi életünket is teljesen átírta. Végül tavaly Londonba költöztünk, így abszolút biztosak voltunk benne, hogy az esküvőnket is Európában kell megtartanunk.

Fotó: Alex Bramall

Miért a Kiscelli Múzeumra esett a választás az esküvőhöz?

Eredetileg a Vajdahunyad Vár volt a terv, de mikor tavaly újra elkezdtük szervezni az esküvőt, már nem tudtuk megoldani, hogy ott legyen. Úgy gondolom, hogy a Kiscelli Múzeum végül sokkal jobb választás volt. Be kell vallanom, hogy elsőre ijesztő volt számomra, mert nem tartottam olyan romantikus helyszínnek, de amikor megláttam a belső udvarát a szobrokkal, tudtam, hogy tökéletes lesz, főleg úgy, hogy a ceremóniát a szabadban tudjuk így tartani, ami fontos volt számomra, a vacsorát pedig a templomtérben annak ellenére, hogy egy teljesen szokatlan választás volt. A vendégek is nagyon elégedettek voltak és a dekor még rátett egy nagy adaggal a wow-effektusra. Képeket vetítettünk a falra, csillárokat lógattunk be, nagyon egyedi és csodás teremmé varázsoltuk a helyszínt, de mindenképpen meg akartuk tartani a régies hangulatát.

Fotó: Alex Bramall

A szombati esküvőt egy nagyon hangulatos parti előzte meg a Budai Várban, mesélj erről!

Mivel a világ minden tájáról repültek a vendégeink, ezért többnaposra kellett eleve terveznünk az egészet és péntekre nagyjából már mindenki megérkezett, így akkor szerveztünk egy welcome partit, ahol mindenki végülis találkozott. Voltak csodás beszédek és egy fantasztikus vacsora, amit a Halászbástya teraszán költöttünk el, utána meg estébe nyúló buli volt Babé Sila zenéjére. Volt egy meglepetésünk is a vendégeink számára: egy kifutót alakítottunk ki az árkádok alatt, amin mindenkinek végig kellett vonulnia, mint egy divatbemutatón és hatalmas sikere volt, annyira imádták a vendégek!

Fotó: Alex Bramall

Vanessa a partira egy sikkes Cult Gaia ruhát viselt:

Fotó: Alex Bramall

A Daalarna ruhád gyönyörű volt, hogy történt az egymásra találás?

Abban biztos voltam, hogy Daalarnában szeretnék férjhez menni, és amikor először elmentem ruhapróbára, akkor ez volt a harmadik ruha, amit felpróbáltam és egyből tudtam, hogy ez lesz az. Viszont azt a ruhát kicsit átalakítottuk, a csipkéket személyre szabtuk, a testalkatomhoz és az igényeimhez igazítottuk az elhelyezésüket, illetve került rá még egy nagy szoknya pont azért, mert szerettem volna kiélvezni a ruhát és nem akartam átöltözni. A nagy szoknya a ceremónián és a fotókhoz volt rajtam, majd egyszerűen le tudtam venni és kényelmesen tudtam ugyanabban a ruhában táncolni. Most ugye ez divat, hogy egy este alatt három-négy ruhát is visel a menyasszony, de úgy voltam vele, hogy hadd élvezzem egész este ezt a csodás ruhát, ha már egyszer házasodom. Ezt a ruhát még az esküvőszervezés elején választottam, de mikor egy évvel később is felpróbáltam még mindig nagyon tetszett, úgyhogy biztos voltam benne, hogy ez a tökéletes ruha számomra.

Fotó: Alex Bramall

Melyek voltak a legcsodálatosabb pillanatok a hétvégéről, amiket kiemelnél?

Az elsőnek mindenképpen a ceremóniát mondanám, az a pillanat, amikor apu Rahilhoz kísért, és mindenki ott volt és értünk voltak ott, az a szeretet, amit akkor éreztem, csodás és még most is libabőrös vagyok, ha rágondolok. A péntek esti kifutós fotózkodás is nagyon vicces volt! A beszédek, amiket a barátaink mondtak az egész hétvége folyamán, olyan csodálatosak voltak mind. Magyarországon nem annyira divat beszédet mondani esküvőkön, de annyira szívmelengetőek voltak, ezek a pillanatok nagyon összekovácsolták a társaságot, ez a 120 fő így együtt ünnepelt végig.

Fotó: Alex Bramall
Fotó: Alex Bramall

Az esküvő után Dél-Franciaországba mentetek egy gyors nászútra.

Nem nevezném nászútnak, inkább csak elmenekültünk kikapcsolódni, ráadásul az első három napon barátokkal voltunk, utána mindössze két napot voltunk kettesben Rahillal kifújni magunkat és átbeszélni az elmúlt hetet, végignézni a képeket, de ez nem konkrét nászút volt. Erre még el kell mennünk egy másik kontinensre, egy hosszú, igazi nászútra. Ázsiát tervezgetjük most, lehet ki kell hozzá vennünk egy egész hónapot, ami nem lesz könnyű, de mikor, ha nem most?!

Fotó: Alex Bramall

Benes Anita, a Daalarna tervezője is megosztott pár gondolatot Vanessa ruhájával és az esküvővel kapcsolatban:

„A legfontosabb szempontom az volt, hogy ne az esküvői ruha uralkodjon rajta, hanem mindenki arra figyeljen, ő milyen gyönyörű, és minden egyes részlet a ruhán az ő szépségét erősítse. Vanessának természetesen bármilyen stílusú ruha jól áll, de a tervezés során igyekeztük kiemelni a legszebb tulajdonságait, például a gyönyörű, hosszú karját és az elegáns nyakát. Hogy jobban kihangsúlyozzuk ezeket a részeket, kicsit eljátszottam a ruha felsőrészével, így a csipke le tudott kúszni a vállain, és követhette a nyaka ívét is. A felsőrészhez az egyik ikonikus csipkénket választottuk. A teljes felsőrész kézzel van varrva, minden egyes csipkevirágot kézzel applikált rá a Daalarna csapat. A kettő az egyben szoknyarésszel pedig azt szerettük volna elérni, hogy a szertartáson meglegyen a hercegnős hangulat a nagy szoknyával és az uszállyal, amit utána néhány mozdulattal egy könnyed és légiesebb szoknyára tudjon lecserélni Vanessa, hogy egész este kényelmesen táncolhasson benne."

Fotó: Alex Bramall

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói