Az M&S reloaded - Avagy olthatatlan rajongásom a brit holmikért

2014.május.16.

Hogy mennyire divatos márka a Marks & Spencer? Ezt innen Magyarországról kicsit nehezen lehet megítélni. Inkább a kommersz jelző jutna eszünkbe. Pedig a nagy múlttal rendelkező brit cég nagyon sokat tesz azért, hogy kövesse és elérhető áron, jó minőségben kínálja nekünk a legújabb trendeket.

A cég kínálatát itthon a kezdetektől az S-Modell forgalmazta. Ez a cégnév még ismerős lehet sokaknak, akik éltek az előző évezredben. Nem sokkal ezelőtt azonban a brit anyacég visszavásárolta a jogokat és új alapokra helyezte itthon a cég jelenlétét.

Sokat beszélgettem a Marks & Spencer képviselőjével, Steve Kemppel, aki azért érkezett Magyarországra, és mintegy öt hónapon keresztül itt élt, hogy ezt az éles váltást végrehajtsa, divatos üzleteket faragjon az uncsikból. Egy hatalmas kollekcióról van szó ugyanis az ő esetükben, amiből Magyarországra mindig csak a klasszikus darabok jutottak el. A magyar tulajdonosok, buyerek ugyanis úgy gondolták, csak a kommersz eladható. Ezért vásároltunk évekig külföldön, ha Marks & Spencert kerestünk. Na jó, a férfiaknak érdemes volt bemenni és az anyukánknak is!

Te tudtad például, hogy a világ legjobb coloristjának (hajfestő szakemberének), Josh Woodnak saját termékcsaládja van a Marks & Spencernél, vagy hogy a topmodell legendának, Twiggynek is saját kapszulakollekciója van Twiggy for M&S néven? Ha igen, akkor túl sokat vagy Londonban, mint honfitársaink nagy része.

Nem csak itthon változnak a dolgaik. Az egész cég a divat, a trend irányába fordul, aminek csak ujjongani tudok. Belinda Earl, a cég stílusigazgatója határozottan fontosnak tartja, hogy a "ruhák beszéljenek magukért". Jövő őszre és télre öt fő trendet mutattak be Londonban.

1. A The Art (azaz A művészet) csupa "darkos" hangulatú virágminta, csillogó díszítés, jacquard-szövet, szőrme. Ezeket bohókásan illik keverni-kavarni és az összhatás nagyvilági és lehengerlő lesz.

2. A Simple Luxe trend (azaz egyszerű luxus) áll hozzánk, a GLAMOUR-hoz a legközelebb, hiszen itt elérhető árú minőséget és lehengerlő stílust remélünk. Fiús vonalak, ügyesen egymásra pakolt rétegek, kényelmes poncsók, utcán is viselhető sikkes "tréningnadrág", ami kifejezetten nem sportolásra való, és erőteljes vonalú oversized kabátok sorakoztak a fogasokon. Csak minél több darabot hozzanak be Magyarországra is!

3. A Modernist az egyik legpopulárisabb, hiszen annyira egyértelmű és hatásos stílus. A 60-as évek erős színei, grafikus, egyszerű szabásvonalai vagy tetszenek valakinek, vagy nem, de tény, hogy nagyon hatásosak.

4. A Gentle Woman a pasztellekről szól, ami nyilván a legnépszerűbb vonal. Szuperpuha anyagok, pillangóminta, pihe-puha kötöttek, finom gyapjú holmik. Nagyon szívhez szóló szekció lesz az üzletekben!

5. A Down Town is a 60-as éveket idézi, imádnivaló lapostalpú cipők, balerinák, csodás műszőrmék. A hamisítatlan városi sikk.

Vajon ez a rengeteg féle izgalmas trend megfelel majd az elvárásaidnak, meg a mamádénak, meg még a nagymamádénak is? Évek óta kritizálják Angliában is a brit céget és számonkérik rajtuk, hogy nem elég trendkövetőek. Míg a versenytársaik a Zara, a Topshop megfelel a fiatalabb közönség ízlésének, ők nem tudták az üzletbe hozni a 20-as 30-as éveikben lévő nőket. Eddig.

Most elképesztő kampányokkal építik a márka új imázsát. A fotókat nem kisebb név, mint Annie Leibovitz készítette. Tulajdonképpen megszerezték a legjobb embereket, Twiggy-t, Josh Wood -ot, Rosie Huntington-Whiteley -t a fehérnemű kollekcióhoz, egyszóval tényleg izgalmas, friss, de nagy hagyományokkal, tudással bíró cég az M&S.

"Egy hatalmas cég vagyunk egy szép piaci részesedéssel, ami azt jelenti, hogy nagyon sok féle emberre kell figyelnünk, amikor megtervezzük a kollekciót. Most egy éve, hogy ez a csapat felállt, tehát még nincs sok idő mögöttünk, de már eddig is történtek nagy változások. Az üzleteinkben azonnal látható és a kínálatunkban is."

De beszéljenek magukért a ruhák!

Az M&S reloaded - Avagy olthatatlan rajongásom a brit holmikért Hogy mennyire divatos márka a Marks & Spencer? Ezt innen Magyarországról kicsit nehezen lehet megítélni.

Ez is érdekelhet

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói