Bogár Niki a Dolce&Gabbana és az Armani show-ján

2012.szeptember.25.

Február óta követhetitek Bogár Nikolett (@Visage Models) blogját itt, a GLAMOUR Online-on, és láthatjátok, hogyan építgetik ügynökségei a karrierjét lépésről lépésre. Először jöttek a barcelonai és madridi divathetek, valamint Párizs, most szeptemberben pedig elérkezett az idő, amikor végre New Yorkot is meghódíthatta a 178 centiméter magas békéscsabai lány. Ott kilenc show-t kapott meg, és meg sem állt Milánóig, ahol szuper dolog történt vele: egy napon vonulhatott végig a Dolce&Gabbana és az Armani show-ján is. Ezzel hatalmas lépcsőt lépett feljebb a karrierjében, és a párizsi divathét még csak most következik! Tartsatok velünk, kövessétek a facebook oldalunkon a magyar modellek sikereit, és szurkoljunk együtt a lányoknak. Niki amint végzett az Armani show-val, és hazaért, már pakolt is, hiszen reggel utazott Párizsba. Előtte azonban még megírta nektek az élményeit. Hajrá, Niki, nagyon büszkék vagyunk rád!

09.22. Vasárnap éjjel érkeztem Milánóba, a délutáni órákban már megkaptam a hétfői programom. 12 helyre kellett eljutnom. Végül is nem több, mint máskor. Az ügynökségem felajánlotta, hogy küld értem sofőrt, de én megírtam nekik, hogy boldogulok magam, jobban szeretem én megszervezni a dolgaimat, meg izgalmasabb, ha én intézem el a dolgaimat, mint ha autóval hurcolásznak. Nagyon sok magyar lány volt itt, meg persze nem magyar is, az ismerősök ismét feltűntek, akik csinálták a New York-i szezont, itt is megjelentek.

Két nagyon fárasztó napom volt, a hétfő és a kedd, de legalább letudtam minden castingot, az összes fontos klienssel találkoztam, szerencsére nem hiába. A keddi napon volt egy call back-em (visszahívás) Dolce&Gabbanához, ahol Mr. Gabbana is jelen volt. Nem sok lány volt már itt, és vigyázban kellett sorakoznunk a tervező megérkezésekor. Mikor én kerültem sorra, átadtam a könyvem, miközben nézte Gabbana, járnom kellett, de épphogy megfordultam, összecsapta a könyvem, megköszönte hogy ott voltam, és elbúcsúzott. Na remek, gondoltam magamban, őt se látom többet, kicsit bánkódtam.

Kedd este meg is lepődtem, hogy szerdán csak egy fittinget küldtek a Les Copain márkához... Maga a ruhapróba nem ment annyira könnyen, nem tudták kitalálni, hogyan is párosítsák össze a darabokat, meg persze olaszos nyugalommal ment a kávézás, beszélgetés stb. Később kaptam még programot, de elég nyugis napom volt. Csütörtökön szintén azt hittem, hogy egész ráérős napom lesz, de 11-től kezdve folyamatosan hívogatott az ügynökség, küldték az sms-eket és azt se tudtam hova kapjak, nem annyira örültem, de csináltam szépen a dolgom és követtem az utasításokat.

Többek közt Giorgio Armani castingon is jártam. Először a castingdirektorok vettek minket szemügyre, majd aki tetszett nekik, mondták, hogy maradjanak, hogy személyesen Armani is megnézzen minkét. De hiába való volt a várakozás, közölték, hogy Mr. Armani nagyon elfoglalt, ezért hazamehetünk. Másnap viszont visszahívtak ruhapróbára. De előtte reggel még a Les Copain show-n voltam, egy nyugodt, sima show volt, 2 lookkal, egyszerű hajjal és sminkkel, minden a szokásos volt. Utána visszamentem a szállásomra, ettem és aludtam, mielőtt Versace próbára mentem.

Egy ilyen próba abból áll, hogy a show-t nem csináló lányok végigmennek a kifutón, lemérik a zenét, megnézik, hogy minden rendben megy-e. Ez érdekes, mert elsőként bepillantást nyerhetünk a bemutatóba. Tudjuk milyen lesz a díszlet, a zene, stb. No de ezután siettem a fittingemre.
Jajj, el is felejtettem, hogy ezelőtti nap Dolce&Gabbana is visszahívott ruhapróbára. Na ezen lepődtem meg igazán. Ebből látszik, semmit sem jelent, hogy milyen kifejezéssel reagálnak egy castingon. Sokszor a kedves, mézesmázos válasz nem jelent nyert ügyet, egy rövid köszönömmel pedig nyugodtan konstatálják, hogy jó a lány a bemutatóra.
Szóval ott voltam ismét a Viale Piave 22 alatt, mindig ide kell menni, ha a D&G-ről van szó. Nagyon pörgős próba volt, külön ember adta jobb és bal lábamra a cipőt, az alsó ruhát, a felsőt, a fejemre a kendőt, a fülbevalót, egy ember meg irányította őket. És maga Stefano Gabbana is igazgatta rajtam a szetteket, 10 különböző táskát próbáltunk a lookomhoz, minden részletet pontosan leellenőrzött. Csak csendben élveztem a helyzetet, hogy ott vagyok, még ha valami miatt nem is kapom meg a show-t, ez már egy nagy élmény volt.

Na de visszatérve Versacere, Donatella szintén jelen volt a próbán. Mit mondjak, őt is érdekes volt látni.... Ezután Giorgio Armani fitting, ahova nagy nyugalommal mentem, nem izgultam különösebben, de amikor bementem a próbaterembe, és rám nézett Giorgo Armani, és kiválasztott, hogy melyik ruha legyen az enyém, hát kicsit megszeppentem és éreztem, hogy máshogy ver a szívem, mint szokott. Itt se szóltam egy szót se, máskor azért viccelődök meg beszélgetek a tervezőkkel, de ennek nem volt itt a helye. Megkaptam a két ruhám, megmutattam hogy megyek benne, feltűzték és rám igazították a nadrágot, képet csináltunk, majd szépen elmentem. És reménykedtem, hogy azért több lesz ez, mint ruhapróba.

Szombaton volt még két találkozóm, és késő este megint Dolce&Gabbanához kellett mennem. Az ügynökség azt írta, hogy ruhapróba, de mikor ott voltam, kiderült, hogy a másnapi show-t próbáljuk le. És minden lány, aki ott volt, már konfirmálva volt.... Ekkor kezdett bennem körvonalazódni, hogy akkor én is az egyik valódi modell vagyok... Nem tudtam, hogy konfirmálva vagyok, nem mondta az ügynökség. De ott volt Rajzák Kinga is és sok-sok egyre nevesebb modell is, szóval igen, igen, holnap délelőtt is megyek vissza. Nagyon boldog voltam.

Kinga nagyon aranyos, jót beszélgettünk s számot cseréltünk, gyorsan lepróbáltuk a show-t, majd hazafele megtudtam, hogy az Armani show-ra is konfirmáltak, és egy sofőrt kell majd keresnem, aki egyből visz a Dolce után a másik helyszínre. Azt hittem kiugrom a bőrömből! Egy nap Dolce&Gabbana és Armani show-t csinálni, az olasz divatházak két legnagyobbika... Fantasztikus, alig várom a holnapot. Hétfőn reggel pedig irány Párizs.

09. 23.: Tegnap este nagyon fel voltam dobva a két nagy show-m miatt. Reggel szerencsére csak 10:30-ra kellett menni a Dolce&Gabbana bemutatóra. Az egész olyan volt, mint egy nyüzsgő hangyaboly. Egyből elkészítették a sminket, majd a hajat és natúr színűre lakkozták a körmeinket. Majd átöltözés, és kezdődött is a show, nem igazán voltak unalmas pillanatok, amik a kisebb show-kon azért elő szoktak fordulni. Kingával beszélgettem kicsit, meg egyszerűen csak élveztem, hogy ott ülök a fekete D&G logós selyemköntösben és mamuszkában, fantasztikus volt. Rengeteg modell volt, ugyanis rengeteg look volt, és nem volt átöltözés, vagyis volt egyszer, a finálé ruha, de nem mindenkinek, viszont ebben csak csapatostul kivonultunk a bemutató végén.

A kifutó három részre volt felosztva, A, B, C jelzéssel, mindenkinek volt egy betűje, én A voltam, tehát középen kellett végigmennem, utána egyből jöttek a többiek jobb vagy bal oldalon, így mindig tele volt a kifutó. Fantasztikus volt a hangulat, nagyon szép volt minden, minden top minőségű volt, Pat Mcgrath és csapata felügyelt a sminkért. Az utcán hatalmas tömeg állt a bemutató alatt.

Engem egy sofőr várt, és vitt a Giorgio Armani divatbemutatóra. Itt a nagy nyüzsgés után olyan érzésem volt, mintha a béke szigetére repültem volna. Sokkal nyugodtabb volt a backstage, elkészült a haj-smink-manikűr, majd elmondták, hogyan lesz a show menete. Lindsey Wixson is jelen volt, először a sminkben vettem észre, de a sorban mögöttem állt, szóval beszélgettünk is és sok közös backstage fotó is készült velünk.
Két show-t tartottak egy óra eltéréssel, ugyanis annyi meghívott volt, hogy egy bemutató nem lett volna elég. Itt elég nagy késésünk volt, de nagyon szép volt a show, sokkal nyugodtabb, lassabb és elegánsabb, mint a zsizsegő D&G.

Ezek után még egy villámfotózásom is volt, majd visszajöttem a szállásra, éjfél volt már ekkor, összepakoltam gyorsan a bőröndöm, hajnal 4-kor mennem kell a reptérre, ugyanis Párizsba utazom, viszont az ágyban feküdve döbbentem rá, hogy nincs meg a repjegyem... A fotósnak kellett volna ideadnia, hát, majd látjuk hogyan alakul a további sorsom.

Kattintsatok a képes élménybeszámolóért!

Kapcsolódó cikkek:

_blank>Bogár Niki a Mango és a Desigual kifutóján

_blank>Békéscsaba ontja a topmodelleket

_blank>Dior cruise show-n Bogár Niki

_blank>Modellblog: félmaratont futottak a topmodellek

_blank>Nedves és piszkos - Bogár Niki a spanyol V magazinban

Bogár Niki a Dolce&Gabbana és az Armani show-ján A Visage modellje hatalmas lépcsőt lépett feljebb a karrierjében.

Ez is érdekelhet

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább