Borzasztó! 14 év után távozik a Lanvin szeretett vezetője, Alber Elbaz

2015.október.28.

Tovább folytatódik a trend, ami egy ideje már felütötte fejét Párizsban: újabb tervező távozik egy nagy múltú divatház éléről. Alber Elbaz elköszön a Lanvintől.

Az utolsó főhajtás?
Az utolsó főhajtás?
Fotó: Rexfeatures

Miután 14 fantasztikus évet letöltött a francia divatház kreatív igazgatójaként, felfuttatta a hanyatló divatházat a legelőkelőbb nevek közé, Alber Elbaz elhagyja a Lanvint. A WWD értesülései szerint a hírt a napokban hivatalosan is bejelentik, közös megegyezésre fognak hivatkozni, azonban ez nem teljesen így történt. Állítólag a karizmatikus izraeli dizájner és a Lanvin vezetői között éles vita alakult ki, melynek Elbaz távozása lett a vége.

A bennfentesek szerint a tervező már ki is ürítette párizsi irodáját a Rue du Faubourg Saint Honoré utcában található helyiségben.

Rögtön elindultak a spekulációk, hogy Elbaz hirtelen távozása összefüggésben állhat Raf Simons felmondásával a Diornál. A divattervező alig egy hete jelentette be, hogy elhagyja a Diort, utódját még nem nevezték ki, eddig nincsenek arról megerősített infók, hogy a Lanvin kreatív igazgatója lenne-e a kijelölt Simons megürült igazgatói székének az elfoglalására, de az biztos, hogy a divatházakon és kreatív vezetőiken levő hatalmas nyomás közrejátszik az egy ideje tartó kitartó dizájnerkeringőben. A Women's Wear Daily szerint azért nem lehetetlen, hogy Elbaz kerül majd a Dior élére, mert 2011-ben is tárgyalásban álltak már egymással azt követően, hogy John Galliano a rasszista megnyilvánulásai után elhagyni kényszerült a Diort. Ekkor nem haladtak tovább az üggyel, ugyanis Elbaz Lanvin részvényeit a divatház tulajdonosai kontrollálják, így az egész történet megfeneklett. Egyelőre azonban nem tudni, hogy távozásával a tervező eladja-e a részvényeit.

Az egész divatvilágot sokkolta a bejelentés, és futótűzként terjed Alber Elbaz távozásának híre, aki fantasztikus személyiségével a sztárok egyik legjobban kedvelt márkájává tette a Lanvin házat és az utóbbi évek legviccesebb kampányainak a kiötlője volt. A Lanvinnél teljesen szabad kezet kapott, koktélruhái, hatalmas ékszerei, lapos balerina- és csinos sportcipői, valamint modernista férfi kreációi által a divatház addig soha nem látott sikereket ért el.

Az 54 éves tervező 2001-ben kezdett a tavaly 125. évét betöltő Lanvin háznál, korábban a Guy Laroche márkát vezette, majd megkapta élete legnagyobb lehetőségét, az Yves Saint Laurent kreatív igazgatójává jelölték ki 1996-ban. Három szezon után azonban kirúgták, ugyanis a Gucci Group ekkor vette át a YSL vezetését, és Tom Fordot jekökték ki igazgatónak. Ezután Milánóban dolgozott, majd kis időre visszavonult a divatiparból. Végül úgy tért vissza egy év kihagyás után, hogy ő lett a Lanvin vezető kreatív igazgatója, és ahogy azt mondani szokták: a többi már történelem.

Ez is érdekelhet

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez