Kerek évfordulót ünnepel az idei Budapest Central European Fashion Week

Tizedik alkalommal rendezik meg a Budapest Central European Fashion Weeket, melynek ismét egy impozáns helyszín, ezúttal a Szépművészeti Múzeum ad otthont. Az évről évre egyre színvonalasabb esemény immár a közép-európai régió egyik központi divateseményévé nőtte ki magát.

Augusztus 29-e és szeptember 4-e között debütál a Magyar Divat&Design Ügynökség szervezésében a Budapest Central European Fashion Week. A tizenöt magyar és két lengyel tervező mellett hét ukrán márka is bemutatkozik. Az esemény fő célja az országimázsépítés és a hazai divatipari vállalkozások még nagyobb láthatósága itthon és a nemzetközi piacon is.

Az elmúlt kilenc BCEFW során közel kétszáz divatbemutatót rendezett a Magyar Divat &Design Ügynökség, százharminc magyar és régiós divattervező alkotásait csodálhattuk meg, közel húszezer helyszíni látogató volt kíváncsi az eseményre, 220 modellt és 200 catwalk showt láthattunk. A jubileumi 10. BCEFW keretében ismét a divaté lesz a főszerep, több, mint harminc márka tavaszi-nyári kollekcióját csodálhatják meg a nézők, hétköznapokon pedig további harminc kiegészítő program várja majd a divatrajongókat. „A nemzetközi gazdasági trendek alakulása alapján egyértelműen nő a kreatívipar, illetve a divat-és design szektor jelentősége és értékteremtő képessége, hiszen ezen iparágak a gazdasági növekedés forrásaivá is válnak. A divatipar ugyanúgy hozzájárul az országimázs formáláshoz, mint az épített örökségeink, a természeti csodáink vagy a gasztronómiánk" - mondja Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója.

Az Ügynökség hazai divat-és designipar nemzetközi piacra lépése mellett fontos küldetésük, hogy hosszú távon régiós központtá alakítsák Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst. Az idén a háborús helyzetre való tekintettel fontos figyelem irányul az ukrán divattervezőkre is. Az összefogás jegyében az Ügynökség maximális támogatást szeretne nyújtani az ukrán tehetségeknek, így a divathéten szoros együttműködést ápolnak majd az Ukrainian Fashion Weekkel. A fenti programon túl Budapesten városszerte közel harminc side event valósul meg, ahol divat témájú kerekasztal-beszélgetések, workshopok színesítik a programot.

Olvass még többet az eseményről a bcefw.com oldalon.

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Dobj el mindent: Demi Moore és Bruce Willis újra együtt!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói