´Edzőcipő-mániás voltam´ - Rita Ora interjú az új kollekciójáról

2019.szeptember.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Áprilisban jelentették be, hogy nem más, mint Az ötven árnyalat filmek sztárja, és rengeteg sikeres popszám előadója lett a Deichmann új nagykövete. Rita Ora nagyon izgalmas kollekciójában mindenki megtalálja az ő stílusához legjobban passzoló vagány, stílusos darabot.

Rita egy nagyszabású partin Berlinben mutatta be a Deichmann-nal közös kollekcióját, és természetesen a különleges alkalom egyúttal arra is lehetőséget kínált, hogy elmesélje, hogyan fogott össze a márkával, és mi volt a fő motivációja:

Mit gondoltál, amikor kiderült, hogy együtt fogsz dolgozni a Deichmann-nal?


Rengeteg fantasztikus dolgot hallottam már korábban a Deichmannról, és a cipőik szuperek. Nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy részese lehet a franchise történetének, hiszen korábban nagyszerű nőkkel működtek együtt. Szerettem volna valami igazi és szórakoztató dolgot létrehozni. El is mondtam a Deichmann csapatának és magának Deichmann úrnak is, hogy olyasmit szeretnék csinálni, ami szabadságot és szórakozást nyújt a nőknek. Szerettem volna, ha ez a kollekció valóban az erőt, a bátorságot, az egymás iránti együttérzést és a függetlenséget jeleníti meg, amit számomra azok a nők testesítettek meg, akikre felnéztem gyerekként. Olyan erőteljes nők inspirálták ezeket a darabokat, akikkel találkoztam, vagy akiket látok ebben a közegben.

Hogyan kezdődött a divat iránti szenvedélyed?

Mindig is szerettem különféle dolgokat csinálni, ruhákat, például szétszabdaltam ruhákat. Olyasmiket csináltam, ami szórakoztatott, szerettem volna, ha barátaim megkérdezik: "hát ez meg honnan van?" - valahogy így kezdődött. Azt akartam, hogy a rajongóim számára szórakoztató, hordható és megfizethető dolgokat hozzunk létre. Tudod, néha kapok nagyon drága cuccokat, és valahogy nem akarom őket viselni, mert attól tartok, hogy tönkreteszem őket. Szóval, olyan kollekcióra törekedtem a Deichmannal amik egyfelől jól néznek ki, másfelől jó lenni bennük.

Rita a vállalat tulajdonosával, Heinrich Deichmann-nal:

15 cipő a Deichmann és Rita Ora közös kollekciójából, amit imádni fogsz

15 cipő a Deichmann és Rita Ora közös kollekciójából, amit imádni fogsz

Mi a kedvenc darabod a kollekcióból?

A kedvencem? Gyerekként abszolút edzőcipő-mániás volta. Ezek után talán nem meglepő, hogy most abszolút az arany és ezüst színű sneakerek a kedvenceim. Már felnőttem ugyan és a színpadon, meg a divateseményeken jobbára magas sarkúban vagyok, de belül mindig tudom, hogy a semmi nem győzheti le egy jó pár edzőcipőt. És aztán, nos igen, szeretem a kövekkel díszített csizmákat, valahogy úgy vagyok vele, hogy mindig is szerettem volna megmutatni a hangosabb oldalam is.

Tudod, hogy hány pár cipőd van?

Á, nem számolom már. Nagyon szerencsés vagyok, régebben nagyon keményen kellett dolgoznom azért, hogy egy pár sneakert megvegyek, hálás lehet, mert mostanában meg egy csomó dolgot kapok, amire lassan már helyem sincs. Szeretném, ha lenne, mert egyszerűen képtelen vagyok dolgokat kidobni. De tényleg jó sok cipőm van.

Szoktad a cipődhöz igazítani a napi szettedet?

Hát persze, sőt általában a cipővel szoktam kezdeni. Úgy vagyok vele, hogy oké, ma biztosan lapos talpúban leszek, vagy ma tuti magas sarkúban indulok el, és akkor ehhez igazítom a dolgokat.

Rita Ora a Deichmann-nal közös kollekciójának bemutatóján a modelljeivel:

Ki szoktad találni az öltözködésük alapján, hogy az emberek milyen karakterek?

Tudod, nem igazán hiszek az olyan sztereotípiákban, hogy az öltözködésed jellemez téged a legjobban. Persze, divatos lány vagyok azért, úgyhogy igen, egy kicsit azért radarozom, hogy ki miben van.

Igazi példakép vagy, érzel bármilyen nyomást a közösségi média felől ezzel kapcsolatban?

Szerintem példaképnek lenni, egy igazán nagy lehetőség és felelősség, amit büszkén vállalok. Soha nem gondoltam, hogy a zeném idáig eljuttat majd. Rengeteg emberrel, rajongómmal beszélek, és most már látom, hogy micsoda hatásom van a zenémmel, a filmekkel, vagy éppen a ruhákkal. Tényleg van hatásom. Ezt fel kellett dolgoznom, és fel is vállalnom, de most már úgy vagyok vele, hogy oké, akkor csináljunk valami igazán remek dolgot, ami inspirál másokat is. Az üzenetem mindig is nagyon világos és egyértelmű volt, és nem is szeretnék senkit összezavarni. Ezek a cipők is a bizalomról, az erőről és a függetlenségről szólnak, ez számomra nagyon fontos. Úgy tűnik, hogy a közösségi médiával az egész világ teljesen megváltozott. Én szerencsésnek érzem magam, mert még elkaptam annak az időszaknak a végét, amikor a közösségi média még nem vette át az irányítást az emberek élete felett. Sajnos, egy csomó srác már nem tapasztalhatta meg ezt, ezért fontos figyelmeztetni őket, hogy nem szabad összetéveszteniük a valóságot a közösségi média által mutatott képpel. Muszáj megtanulniuk különbséget tenni a dolgok között, ezen próbálok dolgozni mindennap. Nem mondom, hogy könnyű feladat, én is mindennap tanulok valami újat, de akár nehéz, ezt kell tennem, szerencsére nagyon jó emberek vesznek körül.

Rita Ora kollekciója a bemutatón:

Milyen gyökereid vannak a divatban?

Még kisiskolás koromban kezdődött. Gyűjtöttem a régi Vogue magazinokat, ismertem a kilencvenes évek össze nagy modelljét. Néztem a nagy sztárok gradróbját, a Versace például nagy hatással volt rám, de ez az egész a divattörténelme volt, ezen keresztül szerettem meg a divatot.

Elégedett vagy a mostani életeddel?

Úgy érzem, hogy az álmaimban élek. Tényleg. Minden egyes nap izgalmas, és más, és új. Akkor is amikor nagyon fáradtak vagyunk, a stábommal úgy kell egymásra figyelnünk, hogy eleget aludjunk. Nagyon hálás vagyok, hogy azt csinálhatom, amit, és egyáltalán nem unatkozom.

Amikor kicsi voltál, már akkor is tudtad, hogy popsztár szeretnél lenni?

Amióta csak az eszemet tudom popsztár akartam lenni. Szerettem volna szórakoztatni, felöltözni, mindig ezt szerettem volna csinálni. Nem tudom, milyen régóta van ez, mire tudok visszaemlékezni, négy, öt, hat éves koromig? Volt egy időszak, amikor azt gondoltam, hogy hagynom kellene ezt, el kellene mennem tanulnom, de aztán rájöttem, hogy nem, én zenét szeretnék csinálni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője