Egy évszázadot vissza! - A Ralph Lauren aktuális kollekciója

2012.szeptember.27.

Ralph Lauren divattervezőt idén ősszel az első világháború kora, s a húszas évek angol romantikája ihlette meg.

Korábbi munkáihoz hasonlóan most is a férfias szabásvonalak uralkodtak a felvonultatott darabokon, melyek még a nőiesebb, art deco inspirálta estélyikkel együtt is maszkulin egységet alkottak.

Lauren a kollekción keresztül saját ars poeticáját fogalmazta meg, saját életművét dolgozta át. Az őszi-téli kollekció kulcsdarabjai ezúttal a bő nadrágok és szoknyák, férfias szabású szövetkabátok, és kötött mellények voltak, a bemutató második felétől azonban a nőies, modern sziluettek kaptak főszerepet. Ekkor kezdett uralkodóvá válni az arannyal, ezüsttel párosított fekete a korábbi darabok barna, szürke egységéhez képest, s néha egy-egy látványos fukszia, és burgundi ruhaköltemény is feltűnt a kifutón. Az állat-, és a káróminta kis játékosságot vitt az egyes szettekbe, s a kollekción végigpillantva kijelenthetjük: a tervezőre most is a gazdag anyaghasználat volt jellemző. A matériák igazi tárháza ez a kollekció, melyben többek közt szerepet kapott a bársony, a szatén, és a bőr, de elvétve szőrméből készült, sőt, tollas darabokat is találhatunk.

Kattints a képre, és nézd meg a Ralph Lauren teljes 2012-13-as őszi-téli kollekcióját!

A kockás nadrágokat, blézereket, egy-, és kétsoros szövetkabátokat a tervező szívesen dobta fel maszkulin kiegészítőkkel - nyakkendőkkel, keménykalapokkal, cilinderekkel, sétapálcákkal -, a férfias összhatást azonban elegáns ékszerekkel, brossokkal, sálakkal és táskákkal lágyította. A nagy szakértelemmel készült darabok tökéletes kidolgozottsága a kiegészítőknél is visszaköszön. Lauren tehát ebben a szezonban a 20. század eleganciáját és modernitását használta útmutatóként, s még e kettősség ellenére is sikerült tökéletesen egységes kollekciót terveznie.

Egy évszázadot vissza! - A Ralph Lauren aktuális kollekciója

Ez is érdekelhet

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!