Egy fotózás története

2014.október.29.

Az idei ősz gyorsabban jött a megszokottnál. A hidegebb napokra tervezett 2014-2015 őszi/téli kollekcióm a Speed névre hallgat, az inspirációt adó sebesség és a legújabb sportautók áramvonalas formavilágának köszönhetően. A munka eredményeiről kicsit később, a következő bejegyzésemben szeretnék beszámolni, viszont addig sem hagynám szó nélkül az előkészületeket. A ruhákat egy belvárosi stúdióban fotóztuk, a London College of Fashion mesterszakán tanuló Martin Wandával, modellt pedig az Attractive ügynökségtől választottunk.

A fotózás alapvető célja egy lookbook fotózás volt, amely bemutatja az aktuális ruhákat a vásárlóimnak, a munkáimra fogékony érdeklődőknek. Ezekhez a képekhez egy rövid, "online divatbemutatót" is elkészítettünk, melyet hamarosan prezentálok.

Bár nagyon szeretem a lookbook vagy kampány képeket külső helyszínen befotózni, ehhez a "gépies" kissé férfias témához mindenképpen egy letisztult, egyszerű, nem túl konkrét környezetet passzolt. A sebesség, mint inspiráció lehet, hogy túlságosan is férfias nőknek készült ruhadarabokhoz, de maguk a ruhák (színeiknek, anyagaiknak, formáiknak, apró részleteiknek köszönhetően) nőiesre, elegánsra sikerültek. Ezt az elegáns – kifinomult - nőies, valamint a sportos – kemény - férfias stílus keltette ellentétet kellett valahogyan a sminkkel is áthidalni, összekötni.

A fotózáson sminkelő Keserű Barbit megkértem írjon pár sort a közösen átgondolt smink koncepciójáról: "Eni sminkjét az őszi trend színek (lila, bordó, fém) ihlették. GALLA kollekcióira jellemző a letisztultság és egyszerűség, ehhez hűen és kombináltan készítettem a vonalas, kontúros szemfókuszú sminket. Három szín átmenetéből állt össze, mint egy színskála. A szájra a natúr szín volt jellemző, amit egy fémes hatású effekttel emeltem ki a száj közepén. Az arcra is ugyanezt a fémes, fényes highlightot alkalmaztam. A sminket az egyszerűség és egyben nagyszerűség jellemezte. Ezek az árnyalatok nem köszönnek vissza egy az egyben a kollekció színeiben, de mégis kiegészítették azokat."

Ennek megfelelően a következő eredmény született:

Mint ahogyan azt már írtam, a végeredményről hamarosan beszámolok, addig is íme egy ízelítő a kollekcióból:

Ez is érdekelhet

Megtalálták Rihanna férfi hasonmását: elképesztő, hogy mennyire hasonlítanak

Megtalálták Rihanna férfi hasonmását: elképesztő, hogy mennyire hasonlítanak

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?