8 érdekes tény, amit nem tudtál II. Erzsébet királynő öltözködési szokásairól

2022.szeptember.12.

II. Erzsébet királynő a tökéletes példája volt annak, hogy egy egész életet is le lehetett élni reflektorfényben úgy, hogy állandóan kifogástalanul nézett ki. A divatérzékéről is híres uralkodónő mindig megfontolt és letisztult szettekben jelent meg, de ez csakis úgy volt lehetséges, hogy a ruhatárában szigorú rend uralkodott. Hogy mi mindenből tevődött össze az, hogy egyetlen pillantásból is tisztán látszott, hogy ő egy igazi királynő? Eláruljuk.

Erzsébet királynő
Erzsébet királynő
Fotó: Gettyimages.com

Minden ruhájához volt egy hozzá passzoló esernyője

Igen, ez nem vicc! Erzsébet királynőnek minden egyes ruhájához hozzá passzoló esernyője is volt, így amellett, hogy óriási ruhatárral büszkélkedett, elképesztő módon lehengerlő esernyőgyűjteménnyel is rendelkezett.

Fotó: Gettyimages.com

Mindössze egyetlen fotó készült róla nadrágban

A királynőt egész élete során mindössze egyetlen alkalommal, az 1970-es kanadai Royal Tour során fotózták le nadrágban. A matt selyem nadrágruhát egy fiatal szabó készítette, hogy újítson a megjelenésén, és akkor talán még nem is gondolta senki, hogy többé nem is látjuk hasonló öltözékben. Természetesen a magánéletében, amikor például a Balmoral kastélyban tartózkodott, szinte csak nadrágot viselt, de hivatalos eseményeken ezt soha nem tette.

Fotó: Gettyimages.com

Volt egy kedvenc kézitáskamárkája

Őfelségének több mint 200 táskája volt a brit Launer márkától, amelyeknek kiskereskedelmi ára darabonként 1000 dollár felett van. Különös kedvencei a hosszú fogantyúval ellátott kézitáskák volt, amelyeket kézben tartani is kényelmes volt.

Fotó: Gettyimages.com

Egyetlen kalapja sem volt túl széles

A királynő kedvenc kalapmárkája, a Rachel Trevor-Morgan kérésre kifejezetten olyan kalapokkal látta el a királynőt, amelyek nem túl magasak, nem túl szélesek, és akkor sem takarták el az arcát, amikor kiszállt az autóból.

Fotó: Gettyimages.com

Egy viszonynak köszönhető, hogy Erzsébet királynő végül trónra került

Csak Hermés sálakat viselt

A királynő minden tekintetben adott a minőségre, így sálakból is csak a Hermés márka kényelmes, selymes és divatos sálait viselte.

Fotó: Gettyimages.com

Minden szoknyája térd alá érő volt

Erzsébet királynő nem szerette volna, hogy a váratlan széllökések meglepjék, ezért kizárólag olyan szoknyákat viselt nyilvánosan, amelyek térd alá értek.

II. Erzsébet királynő
Fotó: Rexfeatures

Segítői pontosan tudták, mi az, amit már viselt

Őfelsége segítői mindent megtettek annak érdekében, hogy soha ne viselje kétszer ugyanazt az öltözéket, vagy ha mégis, arról mindenképpen tudomása legyen. Éppen ezért listát vezettek arról, hogy melyek azok a ruhadarabjai, amiket már viselt, és hol.

96 éves korában meghalt Erzsébet királynő

Rajongott a Gucciért

Annak ellenére, hogy küldetésének tekintette az angol tervezők támogatását a ruháik viselésével, a királynőhöz nagyon közel állt a Gucci márka is, és több alkalommal is viselt az olasz divatház által tervezett ruhadarabokat, amelyekben szintén kifinomult és elképesztően stílusos volt.

Gyakran viselt élénk színű ruhákat, méghozzá komoly okból

Őfelségét rengeteg alkalommal láthattuk élénk színű ruhában, de egyáltalán nem azért, mert a neon színek szerelmese volt. A valódi ok sokkal mélyebb: azt szerette, hogy ha megjelent valahol, akkor a miatta összegyűlő emberek közül még az is elmondhassa, hogy látta őt, aki sok méterre állt tőle. Hogy ezt pedig mennyire zseniálisan vitte véghez, mi sem bizonyította jobban, mint amikor unokája, Harry esküvőjére lime zöld kabátban érkezett.

Fotó: Gettyimages.com

Ritkán lehetett őt látni gyöngynyaklánc nélkül

A király családban évszázados hagyomány a gyöngynyaklánc viselete, ettől pedig édesanyjához és nagyanyjához hasonlóan Erzsébet királynő sem tért el. Viktória királynő vezette be, VI. György király pedig folytatta azt a különleges szokást, hogy minden lányának és unokájának minden évben adott egy gyöngyszemet a születésnapján, hogy 18 éves korukig egy teljes gyöngysoruk legyen majd.

Fotó: Gettyimages.com

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói