Exkluzív: Magyar topmodellek a milánói divathéten

2013.február.28.

Száguldó fekete bakancsok, égig érő, fekete harisnyába burkolt kecses lábak, kiengedett, középen elválasztott lobogó hajzuhatagok. Eme egyszerű jellemezéssel írnám le a várost, melyben koránt sem egyszerű, mind inkább természetfeletti arcok rohangáltak könyvüket szorongatva. Milánót, e fekete csodabogarak lepték el a divathét alatt.

A csapat egy része: Niki, Luca és Peti
A csapat egy része: Niki, Luca és Peti

Életemben először követtem végig és tapasztaltam meg testközelből, hogyan is élik túl a modellek az eszeveszett rohanást egy Fashion Week alatt. Február 19-én reggel érkeztem Milánóba a divathét kezdetére. Úgy gondoltuk Orsival (Fehér Orsi az Attractive ügynökség vezetője), hogy remek alkalom ez az utazásra, hiszen több lányunk is részt vesz a castingokon, így eltölthetek egy kis időt velük, lelket öntök beléjük a nagy hajtás közepette, valamint ez idő alatt a világ, vezető ügynökségei is jelen vannak, tehát összekötve a kellemeset a hasznossal, a kapcsolatok építésére is tökéletes időszak ez.

Izgatottan pakoltam le a bőröndömet és máris rohantam a Dómhoz, találkozni imádott Hajdu Nikinkkel. Összeszedte a holmiját a modell apartmanban, ahol egyébként kilencen laktak és kezdődött is az eszeveszett rohanás castingról castingra, fittingről fittingre. Térkép és okos telefon segítségével találtunk el egyik pontból a másikba. A kinti ügynökségek mindig előző este elküldik a modelleknek a másnapi beosztásukat így előre meg tudják tervezni az útvonalat. Ám gyakran előfordult, hogy még este 8 órakor írtak a bookerek további időpontokat és helyszíneket. Milánóban egyébként meglehetősen egyszerű eligazodni és a tömegközlekedés is logikus. Este 10 órakor fejeztük be a déltől tartó hajtást, mikor is végre beestünk egy hangulatos olasz étterembe. Egy ilyen napon előfordul sajnos, hogy egy almán kívül semmi ideje a lányoknak mást enni ezért jól esett a megérdemelt vacsora.

Hajdu Niki
Hajdu Niki

A több nap sem telt másképp. Adamik "romanov" Lucával töltöttem másnapomat. Rengeteg válogatás közé két bemutatót is bepréseltek neki, így sofőr nélkül lehetetlen lett volna eljutni A-ból B-be. Sikerült besurrannom vele Frankie Morello és Andrea Incontri show-ra is. Zseniális élmény volt látni a backstage-ben sürgő-forgó fodrászokat, sminkeseket. A show előtt közvetlenül pedig megtörténik a járópróba sminkben, hajban, ekkor már a tervezők is jelen vannak és gyakran a models.com vagy a Fashion TV is, hogy interjút készítsenek a gyönyörűségekkel. Mialatt a divatszakma apraja-nagyja megtölti az impozáns tereket a kifutók körül, az alatt az öltöztetők szélsebes mozdulatokkal öntik a lányokra a következő szezon meghatározó kreációit. Lucussal is este 11 órakor végeztünk mindennel mikor is elkúsztunk egy jó adag gyorskajára. (ejnye)

Érdekességként kiemelném Giorgio Armani castingját , ahová nem engedtek be Lucával. Armani bácsi Milánóban nagyhatalomnak számít, saját negyedével, szállodájával és fekete casting termével, ahol a show-kat rendezik. Luca elmesélte, hogy a válogatás során a lányok egy hosszú fekete kifutón köszönés nélkül végig sétálnak, majd szó nélkül elhagyják a színház méretű termet. Eközben Giorgio úr egy 20 méter széles fekete asztalnál rezzenéstelen arccal, kifogástalan eleganciát sugározva nézi meg egyesével a modelleket. A bemutatón is ő maga foglalkozott a lányok betanításával és a humorizált egyetlen halvány mosoly megeresztése nélkül, miközben a modellek sírtak már a nevetéstől. Valamit tudhat az öregúr!

Sajnos nem sikerült kijutnom időben Milánóba, így Dobár Éva olimpikonunkat nem tudtam meglesni a Yamamay bemutatón, ahol Karolina Kurkovával léphetett a kifutóra az olasz Vicoria's secret show-n. Cserébe elmentünk együtt megnézni Nikit a Krizia bemutatóra, majd este összegyűltünk ünnepelni magyar módra egy borbárnak tűnő étterembe. A magyar csapathoz csatlakozott még Dóra Bohner (Icon) is, aki nem mellesleg Niki gyönyörű szobatársa a WhyNot rezindencián. A milánói brancsból nagyon hiányzott kis topmodellünk Axente Vanessa, akivel sokat terveztük utazásom előtt a közös programokat, de a sors másképp alakította a programját, egy nagyon fontos fotózás jött közbe neki Párizsban. Pedig egy Prada bemutatóval én sem ellenkeztem volna  De hát a topmodellek élete sokszor kiszámíthatatlan, így pótoljuk Budapesten a Fashion Week vegeztével a közös mókázást. Remélhetőleg mindannyian együtt ünnepelünk majd a Glamour Women of The Year gáláján!

Adamik Luca
Adamik Luca

A többi napunk is hasonlóképpen telt az előzőekhez, és szerencsére egyre jobb és nagyobb bemutatókat (Moschino, Emporio Armani, Giorgio Armani, Cristiano Burani) és magazin fotózásokat csíptek meg a lányok így izgalomban nem volt hiány. Büszkén jelenthetem ki, hogy az Attractive Models üdvöskéi eddig remekül szerepeltek a nemzetközi kifutókon, reméljük nem lesz ez másképp Párizsban sem, ahol Vanessa és Luca hódítja tovább a szakma nagyágyúinak játszótereit.

Látva mekkora munka, erőfeszítés, kőkemény profizmus és kitartás szükséges egy szezon véghezviteléhez, csupán gratulálni tudok a lányainknak és természetesen a többi ügynökség modelljeinek is, akiknek sikerült eljutni ilyen neves tervezők kifutóira és kínos esések nélkül túlélni azokat. Aki azt gondolja a modellek élete csupán a szépségről és a csillogásról szól, jelzem meg lehet próbálni és utána véleményt formálni! ;)

Inspirálódva és büszkeséggel telve tértem vissza Budapestre 6 nap divatőrület után és lendültem máris bele a tovább munkálatokba ügynökségünkön, hogy az új kicsinyeink is hamarosan hasonló eredményekkel ékesítsék kis hazánk nevét a divat világában!

xoxo Frák Peti @Attractive booker

Kattintsatok a galériára a képekért!

Lájkoljátok Peti oldalát a facebookon, hogy ti lássátok először a legújabb stylistmunkáit!

Exkluzív: Magyar topmodellek a milánói divathéten Kattintsatok Frák Petinek, az Attractive bookerének exkluzív beszámolójáért! A csapat egy része: Niki, Luca és Peti Hajdu Niki Adamik Luca

Ez is érdekelhet

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát