Exkluzív: Magyar topmodellek a milánói divathéten

2013.február.28.

Száguldó fekete bakancsok, égig érő, fekete harisnyába burkolt kecses lábak, kiengedett, középen elválasztott lobogó hajzuhatagok. Eme egyszerű jellemezéssel írnám le a várost, melyben koránt sem egyszerű, mind inkább természetfeletti arcok rohangáltak könyvüket szorongatva. Milánót, e fekete csodabogarak lepték el a divathét alatt.

A csapat egy része: Niki, Luca és Peti
A csapat egy része: Niki, Luca és Peti

Életemben először követtem végig és tapasztaltam meg testközelből, hogyan is élik túl a modellek az eszeveszett rohanást egy Fashion Week alatt. Február 19-én reggel érkeztem Milánóba a divathét kezdetére. Úgy gondoltuk Orsival (Fehér Orsi az Attractive ügynökség vezetője), hogy remek alkalom ez az utazásra, hiszen több lányunk is részt vesz a castingokon, így eltölthetek egy kis időt velük, lelket öntök beléjük a nagy hajtás közepette, valamint ez idő alatt a világ, vezető ügynökségei is jelen vannak, tehát összekötve a kellemeset a hasznossal, a kapcsolatok építésére is tökéletes időszak ez.

Izgatottan pakoltam le a bőröndömet és máris rohantam a Dómhoz, találkozni imádott Hajdu Nikinkkel. Összeszedte a holmiját a modell apartmanban, ahol egyébként kilencen laktak és kezdődött is az eszeveszett rohanás castingról castingra, fittingről fittingre. Térkép és okos telefon segítségével találtunk el egyik pontból a másikba. A kinti ügynökségek mindig előző este elküldik a modelleknek a másnapi beosztásukat így előre meg tudják tervezni az útvonalat. Ám gyakran előfordult, hogy még este 8 órakor írtak a bookerek további időpontokat és helyszíneket. Milánóban egyébként meglehetősen egyszerű eligazodni és a tömegközlekedés is logikus. Este 10 órakor fejeztük be a déltől tartó hajtást, mikor is végre beestünk egy hangulatos olasz étterembe. Egy ilyen napon előfordul sajnos, hogy egy almán kívül semmi ideje a lányoknak mást enni ezért jól esett a megérdemelt vacsora.

Hajdu Niki

A több nap sem telt másképp. Adamik "romanov" Lucával töltöttem másnapomat. Rengeteg válogatás közé két bemutatót is bepréseltek neki, így sofőr nélkül lehetetlen lett volna eljutni A-ból B-be. Sikerült besurrannom vele Frankie Morello és Andrea Incontri show-ra is. Zseniális élmény volt látni a backstage-ben sürgő-forgó fodrászokat, sminkeseket. A show előtt közvetlenül pedig megtörténik a járópróba sminkben, hajban, ekkor már a tervezők is jelen vannak és gyakran a models.com vagy a Fashion TV is, hogy interjút készítsenek a gyönyörűségekkel. Mialatt a divatszakma apraja-nagyja megtölti az impozáns tereket a kifutók körül, az alatt az öltöztetők szélsebes mozdulatokkal öntik a lányokra a következő szezon meghatározó kreációit. Lucussal is este 11 órakor végeztünk mindennel mikor is elkúsztunk egy jó adag gyorskajára. (ejnye)

Érdekességként kiemelném Giorgio Armani castingját , ahová nem engedtek be Lucával. Armani bácsi Milánóban nagyhatalomnak számít, saját negyedével, szállodájával és fekete casting termével, ahol a show-kat rendezik. Luca elmesélte, hogy a válogatás során a lányok egy hosszú fekete kifutón köszönés nélkül végig sétálnak, majd szó nélkül elhagyják a színház méretű termet. Eközben Giorgio úr egy 20 méter széles fekete asztalnál rezzenéstelen arccal, kifogástalan eleganciát sugározva nézi meg egyesével a modelleket. A bemutatón is ő maga foglalkozott a lányok betanításával és a humorizált egyetlen halvány mosoly megeresztése nélkül, miközben a modellek sírtak már a nevetéstől. Valamit tudhat az öregúr!

Sajnos nem sikerült kijutnom időben Milánóba, így Dobár Éva olimpikonunkat nem tudtam meglesni a Yamamay bemutatón, ahol Karolina Kurkovával léphetett a kifutóra az olasz Vicoria's secret show-n. Cserébe elmentünk együtt megnézni Nikit a Krizia bemutatóra, majd este összegyűltünk ünnepelni magyar módra egy borbárnak tűnő étterembe. A magyar csapathoz csatlakozott még Dóra Bohner (Icon) is, aki nem mellesleg Niki gyönyörű szobatársa a WhyNot rezindencián. A milánói brancsból nagyon hiányzott kis topmodellünk Axente Vanessa, akivel sokat terveztük utazásom előtt a közös programokat, de a sors másképp alakította a programját, egy nagyon fontos fotózás jött közbe neki Párizsban. Pedig egy Prada bemutatóval én sem ellenkeztem volna  De hát a topmodellek élete sokszor kiszámíthatatlan, így pótoljuk Budapesten a Fashion Week vegeztével a közös mókázást. Remélhetőleg mindannyian együtt ünnepelünk majd a Glamour Women of The Year gáláján!

Adamik Luca

A többi napunk is hasonlóképpen telt az előzőekhez, és szerencsére egyre jobb és nagyobb bemutatókat (Moschino, Emporio Armani, Giorgio Armani, Cristiano Burani) és magazin fotózásokat csíptek meg a lányok így izgalomban nem volt hiány. Büszkén jelenthetem ki, hogy az Attractive Models üdvöskéi eddig remekül szerepeltek a nemzetközi kifutókon, reméljük nem lesz ez másképp Párizsban sem, ahol Vanessa és Luca hódítja tovább a szakma nagyágyúinak játszótereit.

Látva mekkora munka, erőfeszítés, kőkemény profizmus és kitartás szükséges egy szezon véghezviteléhez, csupán gratulálni tudok a lányainknak és természetesen a többi ügynökség modelljeinek is, akiknek sikerült eljutni ilyen neves tervezők kifutóira és kínos esések nélkül túlélni azokat. Aki azt gondolja a modellek élete csupán a szépségről és a csillogásról szól, jelzem meg lehet próbálni és utána véleményt formálni! ;)

Inspirálódva és büszkeséggel telve tértem vissza Budapestre 6 nap divatőrület után és lendültem máris bele a tovább munkálatokba ügynökségünkön, hogy az új kicsinyeink is hamarosan hasonló eredményekkel ékesítsék kis hazánk nevét a divat világában!

xoxo Frák Peti @Attractive booker

Kattintsatok a galériára a képekért!

Lájkoljátok Peti oldalát a facebookon, hogy ti lássátok először a legújabb stylistmunkáit!

Exkluzív: Magyar topmodellek a milánói divathéten Kattintsatok Frák Petinek, az Attractive bookerének exkluzív beszámolójáért! A csapat egy része: Niki, Luca és Peti Hajdu Niki Adamik Luca

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói