Exkluzív riport a divat fővárosából

2012.február.13.

A GLAMOUR és a GLAMOUR Online most is igazán az események középpontjába csöppent, hiszen online szerkesztőnk, Ágh Marina a New York-i divathéten van, és természetesen rögtön meg is osztja veletek, mit tapasztal.

Azt mondják, manapság az emberek már nem arra törekednek, hogy megéljék a pillanatot, sokkal inkább arra, hogy rögzítsék annak minden másodpercét. Nos, rögtön ez jutott eszembe, amikor beléptem a Lincoln Centerbe, ahol a 2012-13-as őszi/téli kollekciókat bemutató New York-i divathét zajlik a napokban. Rögtön előkaptam a fényképezőgépet és a kamerát, és felváltva, kissé kétségbeesetten próbáltam megörökíteni a látottakat.

Az előtér egy elit zsibvásárhoz hasonlított leginkább: rengeteg divatrajongó ember a világ minden tájáról, a legtöbben nagyon feltűnően és/vagy nagyon ízlésesen vannak felöltözve (a galériában találtok néhány érdekes outfitet). Talán az a legmegdöbbentőbb, hogy itt senki sem foglalkozik az évszakkal: ha egy könnyed nyári ruhácskában, szandálban szeretné megtekinteni a Monique Lhuillier show-t, akkor azt veszi fel, ha esik, ha fúj. Street style fotósoknak maga a paradicsom ez a néhány hét évente.

"Fashion week gorgeous" – adja ki az utasítást mellettem lelkesen egy fiú három lánynak, akiket éppen fotózni készül. És a lányok megpróbálnak úgy nézni a kamerába, ahogy csak a divatheteken szokás, akármit is jelentsen ez.

Szombat este a kulisszák mögül leshettem meg Gwen Stefani show-jának, a L.A.M.B-nek előkészületeit. A sminket Charlotte Willer, a Maybelline vezető sminkmestere készítette a lányoknak – a márka egyébként a New York Fashion Week egyik fő szponzora is.

A backstage-ben általában mindenki siet és idegeskedik, hiszen illik időben elkezdeni a bemutatókat, ha már ott ül az első sorokban a szakma és sok-sok híresség. Persze ezt nem minden divatfővárosban szokták a kezdéseket betartani, egyes helyeken nem ritka a két órás csúszás sem, de Amerikában nagyon figyelnek arra, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Charlotte a bemutató egyik fő modelljét, egy ázsiai lányt sminkelte épp, amikor bejutottunk. Hihetetlenül kedves, mindenkihez van egy jó szava, folyton mosolyog, és látszik, hogy szenvedélyesen szereti a szakmáját. Több sátorban zajlik a smink és a haj készítése, rengeteg szakember munkájának összhangja kell ahhoz, hogy végül megszülessen a sok részletből az egész. Charlotte mondja meg, hogy milyen smink készül, és melyik termékeket használják az irányítása alatt dolgozó sminkesek. (Egyébként az a legjobb ebben, hogy csak olyan Maybelline termékeket használnak, amelyeket bárki beszerezhet a legközelebbi drogériából, így mindenki számára elérhető az "amerikai álomsmink", ahogy Charlotte és a L.A.M.B. stábja megálmodta.)

A backstage után nem sokkal irány a L.A.M.B. prezentáció. Ez abban különbözik a show-tól, hogy nem kifutón mutatják be a modellek a kollekciót, hanem egy "kiállítás" keretében. Egy színpadszerű pódiumon megáll néhány modell, és körbefordul néhányszor, hogy jól látható legyen a ruha minden egyes részlete, a közönség pedig lelkesen figyel és fényképez. Sajnos nagy a tülekedés is, kizárólag nagyon elszánt és kipihent divatrajongók próbálkozzanak bejutni egy-egy ilyen eseményre.

Charlotte Willer másnap személyesen is interjút adott a magyar GLAMOUR-nak, amely szintén hatalmas élmény volt, ezt majd a magazinban olvashatjátok. Az interjúra igyekezve egyébként egyik kedvenc modellembe, Lindsey Wixsonba botlottam, aki egyébként messziről nem is olyan extrém, mint a fotókon szokott lenni, de a szépsége tagadhatatlan. Sajnos annyira rohant, hogy nem tudtam elcsípni, pedig a kabátzsebemben folyamatos készültségben van a fényképezőgép. :)

Jó hír azonban, hogy Rachel Zoét, a sztárok kedvenc stylistját, akinek újabban már saját ruhakollekciója is van, sikerült lencsevégre kapni, természetesen épp egy divatbemutatóra igyekezett, talán Diane von Furstenberg show-jára. Nem volt nehéz felfigyelni rá, mert amikor megérkezett, a Lincoln Centerben tartózkodó emberek 80 százaléka megindult az irányába, bár akkor még nagy részük azt sem tudta, hogy kihez van szerencséje, csak érezte, hogy itt most valami történni fog. Rachel, aki egyébként olyan sztárok gardróbjáért felel/felelt, mint Liv Tyler, Anne Hathaway, Eva Mendes, Lindsay Lohan, Nicole Richie vagy Keira Knightley. Zoe profihoz illően nyilatkozott a kameráknak, majd tekintélyt parancsolóan jelezte, amikor megunta a felhajtást, és testőrei kíséretében távozott a sztároknak kiépített váróba.

Hamarosan jön a glamúros folytatás, addig is kattintsatok a galériára, ahol képekben is láthatjátok az imént olvasottakat, és még sokkal többet.

Második bejegyzés: A divathét sztárja: a Chanel táska
Harmadik bejegyzés: Így készül a rúzs, avagy a Maybelline New York-i laborjában jártunk

Exkluzív riport a divat fővárosából

Ez is érdekelhet

Miért érdekli annyira a fiúkat, hogy a lányok hány pasival fekszenek le?

Miért érdekli annyira a fiúkat, hogy a lányok hány pasival fekszenek le?

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla