Imádtad Meghan Markle esküvői ruháját? Tudjuk, hol találsz hasonlót a te nagy napodra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hétvégén esküvői lázban égett egész Anglia, és a világ nagyrésze. Magyarországon is sokan követtük az eseményeket, a hercegi pár meseszerű egybekelését. Meghan Markle csodálatos menyasszonyiruháját látva minden lány azonnal férjhez szeretne menni.

Imádtad Meghan Markle esküvői ruháját? Tudjuk, hol találsz hasonlót a te nagy napodra
Fotó: Rexfeatures

Kíváncsiak voltunk egy szakértői véleményre is, hogy mit gondolt a hercegnő finom vonalú ruhájához, és hogy nálunk lehet-e kapni hasonlót, hiszen a királyi esküvő után garantáltan ez a letisztult, visszafogott fazon lesz még sokáig a trend…

Mészáros Ilonát, a La Mariée díjnyertes menyasszonyiruhaszalon tulajdonosát faggattuk erről az izgalmas témáról:

GLAMOUR: Mint szakértő és esküvőiruha szalon tulajdonos, mi a véleményed Megan Markle menyasszonyi ruhájáról?
Mészáros Ilona: Tökéletes választás volt Meghan Markle visszafogott, kifinomult, az egyszerűségében elegáns, gyönyörű, törtfehér Givenchy selyemruhája, melyet a brit Clare Waight Keller álmodott meg a történelmi pillanatra, hiszen hűen tükrözte a hercegnő visszafogott stílusát és személyiségét. Nem volt hivalkodó, sőt, a vállcsúcstól vállcsúcsig tartó csónakkivágás és a díszítés nélküliség adott a ruhakölteménynek egy 21. századi, modern csavart is, ami eltér az eddig megszokott zárt, csipke díszítésű modellektől, amit ugye Viktória királynőtől kezdve viselnek a királyi esküvőkön! Meghan 5 méteres fátylát a hagyományokhoz megfelelően választották ki, melynek csipkemotívumait a hercegnő kedvenc virágai adták, a Kaliforniában (mivel Meghan innen származik) honos pipacsok és a jövendőbeli otthonuk, a Kensington palota kertjében található tündérfa virágainak köszönhetően!

GLAMOUR: Van hasonló fazon az üzletben?
MI: Díjnyertes szalonunkban is találhatóak a hercegnő ruhájához abszolút hasonlító, kifinomult, egyszerűségében lenyűgöző modellek, mint a Pronovias Atelier VANIA elölről egyszerűnek tűnő hosszú ujjú kreppruhája, ami az álomszép, derékvonal alá érő csipkeberakásos hátmegoldásával, meglep és elvarázsol mindenkit, szexi hatást keltve, amint megfordul a menyasszony!

Vagy a másik, 2018-as Pronovias kollekció DAFNE ruhája, aminek elölről egyszerű, de úgyszintén csónaknyak kivágású eleje kompenzálva van a hosszú, csipke ujjak hátrészre, derékvonalig "szétterülő csipketetoválásával"!

Katalin hercegné nagyon ismerős ruhában jelent meg Harry és Meghan Markle esküvőjén

Katalin hercegné nagyon ismerős ruhában jelent meg Harry és Meghan Markle esküvőjén

GLAMOUR: Divat Magyarországon az uszályos ruha és a hosszú fátyol használata?
MI: Az esküvői ruhák kiválasztásában nagy hangsúly van az uszályon, hiszen a menyasszonyok életük nagy napján a királynőkhöz hasonlóan szeretnének tündökölni és az uszály drámaibbá, fenségesebbé varázsolja a ruhát! Ez a nagy nap egy hölgy életében általában egyszer jön el és hát ugye, kislánykorunk óta várjuk, hogy azon a bizonyos napon olyan ruhánk legyen, amihez még csak hasonlót sem fogunk többet felvenni életünk során! Úgyhogy ez több, mint divat, ezt "muszáj"! A hosszú fátyol (általában 3-3.5 méteres), vagy más néven a "katedrális" fátyol színpadias hatást kelt, ami a templomi esküvőkön, az oltár felé vonulva, lélegzetelállító látványt nyújt!

GLAMOUR: Tiéd az egyik legfelkapottabb üzlet Budapesten. Hány menyasszonyt szolgáltok ki egész éveben?
MI: Köszönjük szépen az elismerő szavakat! Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a jóhírünket és a hazai szakma elismerését tovább adja az a több ezer elégedett menyasszony, akik eddigi pályafutásunk során megtiszteltek minket a bizalmukkal és tiszta szívből reméljük, a kedves köszönőleveleiket sokszor megkönnyezve olvasva, hogy viszontlátjuk még őket a szívükben kedves emlékekkel, mikor újra ellátogatnak hozzánk a barátnőikkel, vagy családtagjaikkal! Olykor előfordul, hogy még a ruháikra is emlékszünk, ha meglátjuk őket az ajtóban!

GLAMOUR: Májustól már dübörög a lagziszezon. Ha valaki nyáron szeretne esküdni, mikor kell kiválasztania a ruhát?
MI: Ha valaki nyáron esküszik, annak azt tanácsoljuk, hogy előző év szeptember/ októberében látogasson el hozzánk, mikor megérkeznek az új kollekciók ruhái, hiszen akkor még a teljes készletből tud választani! Esküvői ruha kölcsönzésénél nagyon fontos tudni, hogy a szalonokban szükséges egy fix dátum, mivel a ruha elérhetőségét csak így tudjuk megnézni és ha valakinek nincsen még kitűzve az esküvője és így jön el próbára, előfordulhat, hogy beleszeret egy álomruhába, ami később, a lefixált esküvői dátumára már nem lesz elérhető és még megvételre sem tudjuk berendelni, mivel a márkacég már nem gyártja! Ez sokszor akkor tudatosul a menyasszonyokban, mikor ez sajnálatos módon megtörténik és a szívük törik össze!

GLAMOUR: Melyek a mostanában népszerű fazonok?
MI: A mostanában nagyon népszerű modellek a "csipketetoválás" hatását keltő, testszínű tüllre varrt, csipkedíszítésű ruhák, aminek fazonját mindig a testalkat "dönti el", hiszen az ara testi adottságai keltik életre a végül kiválasztott ruhát és ez adja igazából a népszerűségét bármelyik fazonnak! Ez a csipketetoválás lehet kevesebb, vagy több mértékben a modellen, más anyagokkal ötvözve, mint például mikádóselyemmel, szaténnal, kreppel, sifonnal vegyítve, aminek mintázatlan egyszerűsége tökéletesen ellensúlyozza, vagy akár tompítja a csipke adta pazar látványt!

Olvadozunk! Itt az esküvő utáni hivatalos fotó, és az egész királyi család rajta van!

Olvadozunk! Itt az esküvő utáni hivatalos fotó, és az egész királyi család rajta van!

GLAMOUR: Mindig jelen vagy a spanyol menyasszonyiruha kiálltásokon, és a divatbemutatókon. Mit ígérnek a jövő évi trendek?
MI: Minden évben részt veszünk egyszer a saját márkáink új kollekcióinak bemutatóin és mindezek mellett a nemzetközi kiállításokon is! Idén több, új kollekcióval is bővítjük készletünket, amire nyugodt szívvel tudom mondani, hogy az eddigi legütősebb és legnagyobb márkakészletet jelenti! Alig várjuk, hogy megmutathassuk őket leendő menyasszonyainknak! A jövő évi trendek merészebbek színekben, mintákban, díszítésekben és tervezésükben is, hiszen még többet fognak megmutatni! És be kell valljam azt is, hogy a nemzetközi kiállításon látott tengernyi márkák között ez az anyaghasználat és kínálat nem nagyon volt máshol jelen, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyedül csak nálunk lesznek elérhetőek az országban!

GLAMOUR: Milyenek a magyar menyasszonyok? Igazi menyasszörnyek vagy higgadtak a ruhapróbák közben?
MI: Minden menyasszony más, hiszen a körülöttük aktuálisan zajló otthoni, munkahelyi és nem utolsósorban esküvőszervezési körülmények befolyásolják a lelki állapotukat, amik ugye jelentősen eltérnek egymástól, akármelyik földrészről is legyenek ők! Ezért is próbálunk megértők lenni és a szakmában szerzett, jelentős tapasztalatainkkal átsegíteni és lelkileg erősíteni őket ebben a nehéz, olykor "viharos" időszakban! Hiszen a tökéletességre való törekvés, mivel egy egyszeri, megismételhetetlen napról beszélünk, ami még ráadásul meg is lesz örökítve, érthető, hogy aggódnak és így feszültségek is keletkezhetnek! De mikor visszajönnek a ruhákkal az esküvő után, akkor látjuk csak igazán, hogy a fáradtságos és stresszes szervezés meghozta a gyümölcsét, hiszen a boldogságtól megszédülten (sokszor a fáradtsággal vegyülve is mesélik el nekünk a megható és legemlékezetesebb pillanatokat, amikre valószínűleg örökre emlékezni fognak.

GLAMOUR: Mire kell ügyelni annak, aki csak kölcsönözni szeretné a ruhát és nem megvásárolni?
MI: Kölcsönzésnél vannak bizonyos feltételek, melyek az esküvői ruhák minőségi állapotát és a kölcsönzést, mint szolgáltatást biztosítják! Például a ruhák alakításánál nagyon fontos az uszály felgombolásának kialakítása, aminek segítségével nemcsak az uszályt óvjuk a sérülésektől, de így kezelhetőbbé tesszük a ruhát, mikor már nincsen szükség az uszályára! Mindemellett az esküvői ruha hosszának beállítása is csak egyetlenegy cipő magassarkához van beállítva, amit az arának úgy kell kiválasztania, hogy abban végig bírja az esküvőt! Ha leváltaná egy alacsonyabb sarkúra, mert már fáj és sajog a lába, akkor a ruha hossza le fog érni a földig és nemcsak ő, de a násznép is azon fog taposni, ami a ruha komoly mértékű, javíthatatlan sérülését okozhatja!

Láttad Meghan Markle második esküvői ruháját? Nem tudjuk melyiket imádjuk jobban!

Láttad Meghan Markle második esküvői ruháját? Nem tudjuk melyiket imádjuk jobban!

GLAMOUR: Érdemes minden kiegészítőt egy helyen beszerezni, hogy a szett harmonikus legyen? Például milyen cipőket ajánlasz a nagy napra?
MI: Ez kiegészítőktől függ, hiszen az ékszer, boleró, öv és fátyolkészletünk már eleve a ruhákhoz van kiválasztva és rendelve, de előfordul, hogy a menyasszonyok a családtagoktól, vagy barátoktól is kapnak "kölcsönkért", vagy megörökölt kiegészítőket. Ha azok esetleg mégsem passzolnának a kiválasztott ruhához, akkor segítjük ki őket valami stílusban hozzá illőkkel. Cipőknél újra hangsúlyoznám a fő, kényelmi szempontot, mert nem lehetséges lecserélni alacsonyabb sarkú, kényelmesebb cipőre, azt, amit a menyasszony az igazítópróbára elhozott és amihez beállítottuk a ruha hosszát! Arról nem is beszélve, hogy úgyis csak a cipő orra látszik ki a ruha alól, de az is ritkán, csak ha nagy léptekkel siet a menyasszony!

GLAMOUR: Mi a helyzet a násznéppel, esetleg a koszorúslányokkal? Nekik is kínáltok ruhalehetőségeket?
MI: A násznépnek az egyedi, limitált gyártású Pronovias koktél és estélyi ruháinkat ajánljuk megvételre, mivel kölcsönzésük a limitált darabszám miatt nem megoldható! És természetesen az aprócska tündérkékről sem feledkezünk meg, akiknek ugyanolyan fontos szerepük van, mint a menyasszonyoknak, hiszen mellettük tündökölnek ők is a nevezetes napon, így nekik a mesebeli Joan Calabrese koszorúslányruhákat kínáljuk kölcsönzésre 2 éves kortól 10 évesig!

Amal Clooney elképesztően szép volt Meghan Markle és Harry esküvőjén

Amal Clooney elképesztően szép volt Meghan Markle és Harry esküvőjén

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője