Interjú a legújabb magyar topmodell-cím várományosával, Menyhért Alízzal

2015.május.6.

Alig több mint egy éve modellkedik, de máris maga mögött tudhat egy legendás Valentino és Givenchy show -t, egy Bolero címlapot, egy Madame Figaro és két Grazia divatanyagot. És a göndör szőkeség még csak most jön bele igazán! Menyhért Alízt (Art) egészen biztosan Magyarország legújabb topmodelljei közt fogjuk emlegetni, hiszen már a spanyol Vogue is a szezon legkiemelkedőbb friss arcai közé sorolta és fotózta.

Interjú a legújabb magyar topmodell-cím várományosával, Menyhért Alízzal
Fotó: MadameFigaro

Tudj meg mindent büszkeségünkről a vele készített részletes interjúból, annyit elárulhatok előre, hogy nem csak őstehetséggel, hanem egy igazi egyéniséggel van dolgunk!

Rengeteg sztorit olvashatunk arról, hogy a modelleket interneten, vagy akár az utcán is felfedezik. A te történeted hogyan kezdődött?

Igazából nekem mindig is nagyon tetszett ez a világ (már amennyit akkor láttam belőle) és sokszor hallottam a családomtól, illetve ismerősöktől magasságomból adódóan is, hogy modellkednem kellene. Beküldtem Alidáéknak néhány régi fotómat, majd 1-2 találkozás, beszélgetés után Art Models-es lettem. Ennek nagyon örülök, mert jó kezekbe kerültem és egy profi management áll mögöttem.

Milyen hazai munkáid voltak eddig? Például hogy érezted magad legutóbb a GLAMOUR fotózásán?
Szerencsés vagyok, hogy néhány tehetséges magyar tervező lookbookjára, vagy esetleg kampányára kaptam felkéréseket, azonban a magyar magazinokban lévő szerepléseim is nagy örömmel töltenek
el és megmondom őszintén a Glamour májusi számának azért is örültem, mert a kakukktojások között volt (velük még nem dolgoztam eddig). A `70-es évek divatja volt ugyebár a téma, amivel abszolút tudtam azonosulni, mert oda vagyok a régi divatért és az akkori menőbbnél menőbb cuccokért. Ami a hangulatot meg magát a fotózást illeti, nagyon jól éreztem magam és a stábtagok is nagyon jó fejek voltak.

Fotó: GLAMOUR

Pár francia teszt után egyből a Grazia magazinban láttalak, ráadásul egymást követő két hónapban is. Milyen volt a fotózások hangulata?
Nagyon szuper. Az első számban élő pillangókkal fotóztak. Azért volt nagy élmény, mert kiskoromban olyan nehéz volt elkapni a pillangókat, a fotózáson pedig mindenféle országból származó gyönyörűségeket helyeztek rám, ami nagy odafigyelést igényelt, hogy el ne repüljenek (természetesen volt, amikor lepkehálóval kergetésre került sor). A másik dolog, ami miatt izgalmas volt, hogy az egész fotózás filmes géppel készült. Az ezt követő számban már teljesen más volt a koncepció, az "extravagánsság". Lufikkal voltam körberakva, színesebbnél színesebb ruhákba, volt hogy egyszerre több táskával pózolva. Ez egy elég mozgalmas fotózás volt, figyelmes, aranyos stábbal.

Kattints a galériára és nézd meg Alíz izgalmas Grazia anyagait:

Nem mellesleg, hogyan kerültél kapcsolatba Párizs egyik legmenőbb modellügynökségével, a Viva Paris-szal, akik olyan szupermodellek karrierjét egyengetik, mint Axente Vanessa, Doutzen Kroes, Natalia Vodianova, vagy Saskia de Brauw?

A Viva Paris scoutere ellátogatott Magyarországra és az itthoni ügynökségemnél, az Art Modelsnél találkoztam vele. Megnézte a könyvem, beszélgettünk, polaroidokat készített, nagyon aranyos volt. Alig telt el pár nap és jött a hír nagy boldogságomra, hogy szeretnének engem modelljüknek.

Franciaországon kívül jártál még valahol?
Isztambulban jártam tavaly nyáron, oda igazából tapasztalatszerzés céljából mentem 1 hónapra. Utána Párizsba látogattam el, majd egy-két direkt munkát is kaptam. Párizsból repültem Zürichbe, amikor Boléro magazin címlapfotózására került sor, illetve a legutóbbi utam Londonba vezetett egy pár napra.

Fotó: Bolero

Bár még biztosan lesz ilyen alkalom, milyen volt először külföldi magazin címlapján szerepelni?
Úgy legyen! Igazából elképesztő érzés azt látni, hogy én nézek vissza egy címlapról. Először csak képet láttam róla, de édesanyámnak sikerült szereznie egy darab példányt belőle, amit nagyon nagy becsben tartok.

További sikereidet említve, életed első divathetes szezonjában két világmárka színeiben is vonultál. Hogyan kell elképzelni egy ilyen sorsfordító eseményt?
Húha, szerintem úgy kell elképzelni, mint amikor egy olyan szuper dolog történik, amihez idő kell, hogy felfogja az ember. Nagyon nagy és megtisztelő élmény volt Riccardo Tiscivel dolgozni!

Nagyon érdekes ékszer-sminket kaptál Givenchy showjára, de ami még izgalmasabb, együtt vonulhattál Valentino fináléjában a Zoolander sztárjaival. Elárulnál néhány backstage titkot az olvasóknak?
A Givenchy ékszer sminkje nem volt egyszerű dolog! Azt kellőképpen rögzíteni kellett stb. Illetve ahogy látni lehetett, azon a bemutatón, a modellek nem viseltek sminket! (Egy minimális púdert maximum). A hangulat nagyon jó volt és amikor kaptam a hívást otthonról a családomtól, hogy élőben fognak engem nézni a Givenchy hivatalos oldalán, na akkor elkezdtem még igazgatottabb lenni. Ez volt az első szezonom első nagy showja, sosem fogom elfelejteni. Ami Valentinót illetni, nagy meglepetés volt a legtöbbünknek a backstage-ben is, nem csak a nézők számára, hogy megjelentek a Zoolander sztárjai. Nem tudtam róla, hogy ott lesznek. Amikor elsétáltak mellettünk egy az egyben, mint akik most léptek ki a tévéből, akárcsak a mesefigurák, először fel se fogtam, hogy ők azok, csak néztem utánuk és gondolkodtam, hogy valahonnan ismerősek…

Lehet, hogy a divatheteknek vége, de te biztosan a figyelem központjában maradtál. Gondoltad volna, hogy ilyen hamar Vogue lány leszel?
Valójában nem gondoltam volna. Amikor meghallottam, hogy Vogue fotózásom lesz, majd kiugrottam a bőrömből.

A spanyol Vogue-nak Jan Welters fotózott, kinek kamerája előtt nemrég Jennifer Lawrence, Naomi Campbell és Natasha Poly pózolt. Milyen embernek ismerted meg?
Nem töltöttünk olyan sok időt együtt, de abban a pár órában egy humoros, kedves emberrel ismerkedhettem meg. Abszolút jó volt vele együtt dolgozni és nagyon érezni lehetett, hogy tényleg profi.

Fotó: VogueEspania

Persze a személyes kérdéseket sem hagyhatom ki. Szerinted minek köszönheted azt, hogy ilyen hamar felfigyeltek rád?
Ezt inkább tőlük kellene megérdeklődni! Igazából törekszem minden helyzetben önmagamhoz méltóan viselkedni és mosolyogva fogadni az embereket!

A showkártyádon olvastam rólad pár érdekes dolgot. Például, hogy óvónéninek készülnél, ha nem jött volna közbe a modellkedés, hogy a szuperképességed a manipuláció lenne, és hogy vidéken érzed legjobban magad. Miért pont ezeket a válaszokat adtad?
Nagyon szeretem a gyerekeket, illetve időt tölteni velük. Szeretném főiskolán folytatni a tanulmányaimat a modellkedés mellett, esetleg levelezőn és akkor ez lenne, amit tanulnék, az óvoda pedagógia,
hiszen nem kizárt, hogy a későbbiekben szeretnék a gyerkőcökkel is foglalkozni. Modell-óvónéniről még nem hallottam. A manipuláció az azért, mert az a legnagyobb képesség, ami hatni tud az emberekre és szerintem sok mindent el tudnék érni vele és jobbá varázsolni néhány dolgot... Olyan jó lenne, ha a sok gonosz, vagy rosszindulatú embert manipulálni tudnám, hogy jobb útra térjen. Vagy a beteg embereket, akik pszichés alapon betegek, lelki segítségre szorulnak (például depressziósak). Vidéken pedig azért érzem a legjobban magam, mert nagyon szeretem a családomat és ott nőttem fel egy gyönyörű hegyvidéki kis faluban. Amikor lemegyek, általában összegyűlik az egész család és mindenki boldog, mindenki szereti egymást és nagyon sok szép időt tudunk ott nosztalgikusan együtt tölteni.

Vannak példaképeid, vagy olyanok, akikkel szívesen összefutnál munkád során?
Vannak, de nem is igazán példaképnek, hanem inkább inspirációnak hívnám őket, pl: Kate Moss természetesen, Doutzen Kroes.

Melyiket szereted jobban, amikor a kifutón lépkedsz hírességek
előtt, vagy amikor helyszínen, vagy stúdióban fotóznak?

Mindkettőnek megvan a maga varázsa. De ha választanom kellene, akkor a fotózásokat választanám, de nagyon jól érzem magam a kifutón is.

Mi az eddigi legemlékezetesebb élményed?
Amikor Zürichbe kellett utaznom. Először is azért, mert ez volt az első alkalom, amikor aznap tudtam meg, hogy délután már repülök is. Aztán a fotózáson gyönyörű lovakkal fotózkodtunk, és mindig is szerettem volna egy ilyen fotózást. Nagyon izgalmas volt!

Melyik márka kampányában szerepelnél legszívesebben és ki által fotózva?

Givenchy kampányában nagy örömmel szerepelnék. Fotósok közül pedig Jan Welters-szel szívesen dolgoznék újra.

Mi a legjobb dolog, amit a modellkedésnek köszönhetsz? Mire vagy eddig a legbüszkébb?
Nyilván rengeteg dolgot köszönhetek a modellkedésnek és nagyon szeretem. Sok mindenre megtanított már most is, és kitudja még mennyi mindenre meg fog. Elsősorban, hogy egy idegen országban, vagy akárhol, hogyan álljak meg a saját lábamon, hogyan kezeljem felnőttként a dolgokat. Másrészt az angol nyelv elsajátításában is segítséget nyújt, és hogy ennyi szuper emberrel ismerkedhetek meg. Boldogsággal tölt el, hogy magazinokban és hasonló helyeken/dolgokban szerepelhetek, és hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Büszkének mindenre büszke vagyok, csak mert tudom, hogy akárhogy is, de megcsináltam! És annál jobb érzés nincs is, amikor látom, hogy a családom mennyire büszke és mennyire boldoggá teszi őket is a sikerem.

Szerinted melyik az a szó, amely legjobban jellemez téged?
Életvidám.

Úgy tudom, hogy most minden idődet az érettséginek szenteled. Mik a terveid a későbbiekben teljes idős modellként?
Igazából, szeretnék természetesen utazni, világot látni. Vannak elképzeléseim, de ebben a szakmában nem igazán lehet tervezni. Ugyanis nagyon jellemző az, hogy utolsó pillanatban derülnek ki a dolgok, ami szintén nagyon izgalmassá teszi ezt az egészet. Szóval igyekszem törekedni arra, hogy teljes idős modellként is álljam a sarat, illetve remélem a legjobbakat.

Interjú a legújabb magyar topmodell-cím várományosával, Menyhért Alízzal Menyhért Alízt egészen biztosan Magyarország legújabb topmodelljei közt fogjuk emlegetni, hiszen már a spanyol Vogue is a szezon legkiemelkedőbb friss arcai közé sorolta és fotózta.

Ez is érdekelhet

Sirokai Diána, Sydney Van Den Bosch és Döbrösi Laura - Ezek voltak a legizgalmasabb beszélgetések a GLAMOUR Live-ban Instagramon

Sirokai Diána, Sydney Van Den Bosch és Döbrösi Laura - Ezek voltak a legizgalmasabb beszélgetések a GLAMOUR Live-ban Instagramon

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most