Interjú az Escada és a Dolce&Gabbana modelljével, Sáfrán Bogival

2015.március.30.

Utoljára két évvel ezelőtt volt alkalmam megjelenni a rendezvényen, és azóta bizony sok topmodell palánta nevelődött ki a hazai ügynökségeknél. Például Sáfrán Bogi (VM), akit Je Suis Belle és Kata Szegedi őszi divatbemutatója közt kaptam el a sminkben egy rövid interjúra. Bogiról már okkal írtam sokszor, mivel első útja Christian Dior és Valentino couture kifutójára vezetett, a Philosophy magazinban is rendszeresen pózol, újabban pedig Franzi Mueller topmodell mellett szerepel az Escada tavaszi lookbookjában. Ha ez nem lenne elég, ő a Dolce & Gabbana legújabb fiatal kedvence; egymás után kétszer is szerepelt milánói bemutatójukon. Nem sűrűn fordul ilyen elő magyar modellel, ezért a budapesti divathéten pontosan erről faggattam Bogit, aki jövőbeli terveibe is beavatott.

Kezdjük a legutóbbi munkáddal. Milyen volt az Escada tavaszi lookbookjának fotózása?
Münchenben fotóztam a show után. Öt lányt választottak ki, akiknek estig ott kellett maradniuk és rohamtempóban csináltuk egy másik teremben, ahol a díszlet volt. További lookbookokat is fotóztam az Escadának, de azok 2016-osak lesznek majd.

Az idei haute couture héten nem szerepeltél más show-n a Dolce & Gabbanán kívül. Mesélnél arról, hogy ez hogy történt?

Úgy alakultak a dolgok, hogy Párizsba nem utaztam, mivel vizsgáznom kellett. Csak Milánóba mentem ki, kifejezetten a Dolce Gabbana miatt. Amíg nem volt biztos, hogy megcsinálom a show-t, volt pár másik munkám is. Néhány napig nem hallottunk felőlük és azt hittem, hogy nem lesz belőle semmi, de egyszer csak shoppingolás közben felhívtak az ügynökségről, hogy most azonnal el kell rohannom a Dolce Gabbanához. Ott már vártak és senki más nem volt rajtam kívül, csak megnézték, ahogy járok és elküldtek. Érdekes volt, mert másnap újra visszahívtak és akkor mentem a fittingre. Elég hirtelen jött, mert rá egy napra már rögtön bemutató volt, amire nem volt sok időm felkészülni.

Nézd végig a Dolce&Gabbana divatbemutatóját:

Hogyan tetszett a bemutató helyszíne, vagyis a milánói La Scala operaház?

Igazából maga a backstage lent volt a pincében, úgyhogy annyira sokat nem láttunk belőle. Főleg, hogy nagyon korán kellett menni, már reggel 6-kor kezdtünk. Viszont a virágos díszlet gyönyörű volt és az is, ahogyan balettoztak előttünk a kifutón.

Nem sokkal később kezdődött az őszi fashion week is, ahol újra feltűntél a Dolce & Gabbana modelljei közt. Miben különbözött a két bemutató?
Sokkal konkrétabb volt, ott már kifejezetten mondta az ügynököm, hogy ha kellek nekik, akkor már csak a fittingre fognak behívni és szerencsére így is lett. Felhívtak, hogy mehetek és mikor bementem, már mindenki tudta a nevem és már meg is volt a ruhám. A couture shown csak egy volt, a divathéten már kettő, a második a fináléhoz. Azt hiszem ez volt idáig a kedvenc bemutatóm, főleg hogy az itthoni ügynököm, Pethő Bálint is velem volt és több külföldi ügynök is, akikkel már korábban találkoztam.

Melyik volt a kedvenc ruhád?
A couture ruhám szép volt, de egy kicsit túldíszített, olyan igazi olaszos stílusban. A divathéten pedig nagyon tetszett ez a baba-mama ötlet és az, hogy a nyitó modellek, például Ashleigh Good, a saját gyerekeiket vitték ki a kifutóra. A záró ruhákra a tervezők unokaöccsei és a család kisgyerekei rajzolták a mintákat, nagyon aranyos volt.

Ha már Ashleigh Goodot említetted, milyen érzés ekkora szupermodellekkel találkozni a backstage-ben?
Korábban is találkoztam már nagyon nagynevű modellekkel, de akkor még nem nagyon ismertem őket, úgy voltam ott, hogy igazából nem tudtam, hogy kikkel találkoztam. Most azért már képben vagyok a dolgokkal és talán ezért is ez az eddigi kedvencem. Érdekes, mert ők sokkal később érnek oda, nagyon elkülönítik őket. Karlie Kloss például egy órával a bemutató előtt érkezett.

Sáfrán Bogi olasz tudását is megvillantja a következő videóban:

És Rajzák Kingával volt alkalmad megismerkedni?
Igen, mindkét show-n találkoztunk. Nagyon aranyos volt, összebarátkoztunk és sokat beszéltünk.

Ki az akivel a legszívesebben összefutnál a backstage-ben, van modell példaképed?
Nekem Gisele Bündchen a legnagyobb példaképem. Fantasztikus, szép, sikeres, gyönyörű családja van és azok alapján, amiket olvastam róla, teljesen önmaga maradt és nem változtatta meg a siker. Én ezt nagyon értékelem. Szomorú vagyok, hogy visszavonul, pedig vele szerettem volna találkozni a legjobban.

Mi várható most, merre fogsz utazni legközelebb?
Most készül a vízumom éppen, New Yorkba fogok menni. Ha minden jól megy, két hónapot fogok kint tölteni a New York Modelsnél. Már nagyon sokat hallottam róla, alig várom!

Milyen munkának örülnél a legjobban New Yorkban?
Az álommunkáim nagy kampányok lennének, például Calvin Kleinnak, vagy Michael Korsnak, őket nagyon szeretem. Calvin Klein show-ra már volt egyszer opcióm, de a korom miatt nem tudtam kiutazni még, remélem legközelebb sikerül.

Kattints a galériára és nézd meg Bogi legfrissebb képeit:

Interjú az Escada és a Dolce&Gabbana modelljével, Sáfrán Bogival A fiatal modellel a Toni&Guy Fashion Week Budapesten találkoztunk.

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói