Kamilla királyné szívszorító gesztussal tiszteleg Erzsébet királynő emléke előtt

Kamilla királyné a westminsteri Nemzetközösség napi istentiszteleten egy olyan ikonikus kiegészítővel jelent meg, amely Erzsébet királynő stílusának az egyik kulcseleme volt – a legjobb az egészben, hogy ezt egy apró csavarral a sajátjává is varázsolja.

Kamilla királyné
Kamilla királyné a divat segítségével emlékezik meg Erzsébet királynőről
Fotó: WPA Pool/Getty Images

Kamilla királyné néhai anyósa előtt egy zafír és gyémánt brossal tisztelgett, amely egykoron még az uralkodónőé volt – valamint egy Launer táska mellett tette le a voksát, amely márka már az 1970-es évek óta szorosan fűződik Erzsébet királynőhöz.

Kamilla királyné megjelenésének több eleme is Erzsébet királynőre emlékeztet
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Több mint 70 éves történet

A királyi család története a Launer márkával még 1950-ben kezdődött, amikor Erzsébet királynő megvásárolta tőlük az első táskáját. A divatmárkát Sam Launer alapította az 1940-es években, aki a háború idején feleségével és két fiával Csehszlovákiából menekültek Angliába. Erzsébet királynő a luxusmárka több modelljét is birtokolta, és az évek során a táskái ugyanúgy a védjegyévé váltak, mint a jellegzetes gyöngynyakláncai, vagy a színes kosztümjei, és a szetthez színben passzoló kalapjai.

Erzsébet királynő még a legutolsó királyi feladatánál is magánál tartotta az ikonikussá vált táskáját – amikor szeptember 6-án a Balmoral-kastélyban kinevezte Liz Truss miniszterelnököt, majd két nappal később, 96 éves korában meghalt. Gerald Bodmer, a Launer vezérigazgatója a PEOPLE magazinnak adott interjújában elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érezte, hogy a királynő az utolsó napjaiban is a márka táskáját viselte. „Meglepődtem, hogy vitte a táskáját a sétapálcájával együtt" – nyilatkozta Bodmer. „Egyszer azt monda nekem, hogy nem érzi magát felöltözve táska nélkül.”

Erzsébet királynő Liz Truss miniszterelnöki kinevezésére is Launer táskával érkezett, két nappal a halála előtt
Fotó: WPA Pool/Getty Images

Feltűnik valami furcsa Kamilla királyné ruháján?

A divattal is lehet tiszteletet kifejezni

Erzsébet királynő elsősorban a Turandot és a Traviata stílusú táskákért rajongott, míg Kamilla királyné a márka Tosca táskáját kedveli – és különböző eseményeken gyakran láthatjuk is a kezében. Erzsébet királynő előtt tisztelegve Kamilla egy fekete Launer táskával érkezett a néhai királynő szeptemberi temetésére is.

Olvass még a királyi család izgalmas életéről:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói