Karl bölcsességek mára

2013.augusztus.7.

Bevalljuk, teljesen elfogultak vagyunk Karl Lagerfelddel szemben. De hát nem tehetünk róla, ha egyszerűen imádjuk a rendkívül jópofa, egyedi és stílusos tervezőt.

Karl Lagerfeld
Fotó: Rexfeatures

Míg a divatcsászár legbölcsebb gondolatait egybe gyűjtő könyv szeptemberi kiadására várunk, addig mi is összegyűjtöttük néhány kedvenc mondásunkat tőle.

Gyász! Meghalt a divat császára: Karl Lagerfeld

Gyász! Meghalt a divat császára: Karl Lagerfeld

A kezdetekről a következő családi kis történetet mesélte a W magazinnak 1978-ban: "Négy éves koromban egy inast kértem születésnapomra anyámtól." Édesanyja stílustanáccsal is ellátta a kis Karlt: "Szeretem a kalapokat és kiskoromban sok tiroli kalapot viseltem és az anyám – kb. 8 éves lehettem – azt mondta nekem: 'Nem kéne kalapokat hordanod. Úgy nézel ki, mint egy idős leszbikus'. Mondasz ilyet egy gyereknek? Igazán vicces nő volt, nem igaz?".

Egy-egy show utáni érzéseit így jellemezte: "Eléggé show-nimfomániás vagyok, csak sosincs orgazmusom". Hedi Slimane Dior-tervezéseiről: "Lefogytam 90 kilót csak azért, hogy Hedi Slimane öltönyeiben járhassak".

Az imádott Choupette-el

Choupette-ről, a macskájáról: "Egy híres szépség. Olyan, mint egy eltartott nő. Nagyon kiforrott személyisége van. Együtt ebédelünk és vacsorázunk az asztalnál, ő a saját ételét eszi. Nem nyúl az én ételemhez. Nem akar a földön enni. Egy párna alatt alszik és azt is tudja, hogyan kell egy iPadet használni", mesélte a WWD-nek. "Tudod, én személy szerint nem tartom magam olyan híresnek. De Choupette, ő tényleg híres. Ő a világ leghíresebb macskája. Kisállat cégek is megkeresnek meg ilyenek, de ki van zárva. Én kommersz vagyok. Ő nem".

Karl és Anna Wintour

A 21. század technikai vívmányairól: "Azokkal vagyok igazán barátságos, akiknek van faxuk. Anna Wintournak van egy", mondta a Vice magazinnak. Az Apple forradalmi termékeiről: "Az iPod zseniális. Nekem 300 van".

A Middleton nővérekről így vélekedik: "Kate Middletonnak szép alakja van, és megfelelő annak a fiúnak. Szeretem az ilyen nőket, szeretem a romantikus szépségeket. Másrészt a testvére, ő próbálkozik. Nem szeretem a húga arcát. Csak a hátát kéne mutatnia".

Yes Saint Laurent

Yves Saint Laurentról ez a véleménye: "Nagyon útszéli francia – nagyon pied noir. Nagyon provinciális".

Arra, hogy pazarlónak tartják így felelt: "Ha kidobod a pénzt az ablakon, akkor örömmel dobd. Ne mondd azt, hogy "ezt nem lenne szabad". Az annyira burzsoá".


A külsőről ezt gondolja: Az élet nem egy szépségverseny, néhány csúnya ember nagyon jó. Akiket utálok azok az undorító csúnya emberek. A legrosszabbak az alacsony csúnya férfiak. A nők lehetnek alacsonyak, de a férfiaknak lehetetlen. Ez egy olyan dolog, amit sosem fognak megbocsájtani az életben – gonoszak és meg akarnak ölni, magyarázta az angol Vogue-nak. A lefekvés előtti szokásairól: #8230; úgy gondolom, mindenkinek úgy kéne ágyba vonulnia, mintha egy randi várná az ajtó előtt.

Szerinte az egészség: "A hiúság a legegészségesebb dolog a világon". Az állandó napszemüveg viselésének oka: "Ez a burkám… Kicsit rövidlátó vagyok, és amikor az emberek, akik rövidlátók, leveszik a szemüvegüket úgy néznek ki, mint azok az édes kiskutyák, akik arra várnak, hogy örökbe fogadják őket". A tetoválásokról pedig ezt gondolja: "Szerintem a tetoválások borzalmasak. Olyan, mintha az ember egy Pucci ruhában élne állandóan. Ameddig fiatal vagy és feszes talán oké, de…".

Karl Lagerfeld

Híres fehér hajáról és lófarkáról ezt mondta: "Amikor elegem lett a hosszú göndör hajdivatból – mert az én hajam is göndör volt – akkor kezdtem hozzátenni a lófarkat. Ez 1976-ban volt. Akkor ezek szerint már 35 vagy 36 éve lófarkam van! Nem rossz, ugye? A legegyszerűbb frizura. Nem vagyok tehetséges a frizurákban. Nem nagyon szeretem a zselét és azokat a kencéket. Tökéletes ezzel a fehér porral, mert a hajam egyáltalán nem ilyen fehér".

A The World According to Karl (A világ Karl szemével) szeptemberben érkezik a könyvesboltok polcaira.

Ez is érdekelhet

Ezért ne hagyj ki egyetlen elalvás előtti fogmosást sem

Ezért ne hagyj ki egyetlen elalvás előtti fogmosást sem

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói