Katalin hercegné koronázási fejdísze sokkal különlegesebb, mint elsőre gondoltad

III. Károly király és Kamilla királyné koronázása történelmi esemény volt a brit monarchia és az egész brit királyi család számára egyaránt. Katalin hercegné és Vilmos herceg épp olyan fenségesen festettek, mint az uralkodói pár – nem véletlenül, hiszen legközelebb már őket fogják majd megkoronázni.

Katalin hercegné videójától könnyek szöknek a szemünkbe
Katalin hercegné koronázási fejdísze tökéletes választás volt a leendő királyné számára
Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Katalin hercegné még sosem volt olyan gyönyörű, mint ahogy a hétvégi koronázási ceremónián láthattuk. A leendő királyné koronázási ruhája minden várakozásunkat felülmúlta: az ünnepségen a viktoriánus királyi rend sötétkék, skarlátvörös szegélyű palástját viselte, amely alatt egy ezüstszállal hímzett, természeti motívumokkal borított elefántcsontszínű Alexander McQueen selyemruha rejtőzött.

Az ékszerekről nem is beszélve! A walesi hercegné a néhai Diana hercegnő gyöngyből és gyémántból készült fülbevalóiban, valamint a néhai Erzsébet királynő nyakláncában tündökölt. De vajon mit lehet tudni a fejdíszéről, amellyel beragyogta az egész Westminster-apátságot?

Katalin hercegné beragyogta a Westminster-apátságot Károly király koronázásán
Fotó: WPA Pool/Getty Images

A fenséges megjelenés ékköve

Katalin hercegné egy kristályokkal díszített ezüst Jess Collett x Alexander McQueen fejdíszt viselt a koronázáson, amelynek levelei olajágként ékesítették elegáns frizuráját. A ceremónián Károly király kérésére a brit királyi család, és a vendég királyi családok egyik tagja sem viselt tiarát, hogy ezáltal is visszafogottabbá tegyék a szertartást és modernizálják a monarchiát.

Kiderült Lajos herceg titkos beceneve - ha ettől nem olvadsz el, akkor semmitől

A leendő királyné ösztönös hercegnői kisugárzása azonban nem a tiarájából, hanem belülről fakad, így az egyedi, kézzel készített fejdíszében is olyan fényesen ragyogott, hogy a Napra lehetett nézni, de rá nem. A fejdísz ráadásul Erzsébet királynő 1953-as koronázása előtt is különleges módon tisztelgett, feltűnően hasonlított ugyanis a néhai uralkodó udvarhölgyei által viselt aranyszínű darabokhoz.

Erzsébet királynő az udvarhölgyeivel 1953-ban
Fotó: Print Collector/Getty Images

Ha azokból a díszekből merítettek ihletet, akkor ez egy nagyszerű módja volt annak, hogy olyasmit adjanak Katalinnak, ami vizuálisan kiemelkedik, miközben megerősíti jelenlegi szerepét a király és királyné támogatójaként.” – vélekedik Lauren Kiehna, a The Court Jeweller nevű blog írója a People magazinnak.

Katalin hercegné modern és korábbiakhoz képest visszafogott megjelenésével is képes volt tökéletesen megtestesíteni a leendő királynőt, „miközben beilleszkedett a többi dolgozó királyi hölgy közé, akik szintén virágos és tollas fejdíszeket viseltek” – teszi hozzá a szakértő. „Katalin összeállítása – tekintettel a modern koronázás általános vizuális megjelenésére és dresszkódjára – kiválóan hatott. Királyinak és fontosnak tűnt, mint egy várakozó királyné – de még nem királyné.

A tervezők ráadásul a fejdísz mini verzióját is elkészítették Sarolta hercegnő számára, aki édesanyja kiköpött másaként tündökölt a ceremónián, szintén egy elefántcsontszínű Alexander McQueen ruhában.

Katalin hercegné és Sarolta hercegnő egyforma fejdísszel és frizurával tündököltek Károly király koronázásán
Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Tudj meg többet a királyi családról:

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)