Lady Gaga Born This Way - minden amit a klipről tudni érdemes

2011.március.2.

Lady Gaga Born This Way című albuma, talán a 2011-es év egyik legjobban várt lemeze, nemcsoda, hogy az első dal pillanatok alatt hatalmas siker lett.

A lemez borítója már ismert, a fekete-fehér képen a meztelen Lady Gaga látható, akiből igazán csak a hátán lévő tetoválásokat figyelhetjük meg, valamint a vállából és arcából kiálló hegyes kitüremkedéseket. A Born This Way című számot először az idei Thierry Mugler férfi kollekciójának bemutatóján hallhatta először a közönség. Majd a 2011-es Grammy-díjátadón Lady Gaga miután kibújt egy óriási tojásból előadott egy részletet a dalból. Az extravagáns énekesnő, aki ebben a hónapban a GLAMOUR címlaplánya úgy nyilatkozott a slágerről, hogy egy új meleghimnusznak szánta, hogy bejön-e a számítása az még kérdéses, mindenesetre máris óriási a felhajtás körülötte.

A klipben Gaga még ijesztőbb, amikor koponyaként van kifestve az arca. A látványos sminkeket Billy B sminkmester alkotta meg, aki a Mac Viva Glam termékeit használta, mivel Lady Gaga a kampányuk egyik résztvevője, nem meglepő a választás. Nemcsak a sminkek sikerültek rémisztőre, az egész videoklip hangulata kicsit horrorisztikus. Ehhez természetesen a lehengerlő látványvilág mellett a különös ruhák, kiegészítők is hozzájárulnak.

Nicola Formichetti saját blogján tette közzé a klipben szereplő ruhadarabok kreditjét, így igazán kimerítő választ kaphatunk, honnan is szerzik be a popsztár extravagáns ruhatárát. Mi sem természetesebb, hogy ezúttal is a Thierry Mugler kreatív igazgatója mozgatta a szálakat már ami a stylingot illeti.

lady-gaga-born-this-way-01-d000099584db1806060c5.jpg
lady-gaga-born-this-way-01-d000099584db1806060c5.jpg

A klipben feltűnik többek között a topmodell Raquel Zimmermann, akit a sminkkel szinte teljesen sikerült átváltoztatni. A képen a brazil modell egy áttetsző, Atsuko Kudo kezeslábast visel. A márkát egyébként Lady Gaga imádja, az angol királynővel is egy piros Atsuko Kudo latexruhában fogott kezet. Egyébként nem ő, hanem Grace Jones volt az első igazán híres popsztár, aki viselte a luxus fétisdivatház darabjait. Azóta a márka hatalmas karriert futott be, sikerült kitörniük a jócskán lehatárolt piacról, s már többször szerepeltek a legrangosabb divatmagazinokban is. Egyébként a kezeslábast a klip későbbi pontján Lady Gaga is viseli. Ha már a fétis világánál tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül Raquel Zimmermann nyakdísze nélkül, ami egy másik híresebb fétis-divatcég, a New York-i The Baroness terméke, a márka több kiegészítője is felbukkan a klipben, de nem egy korábbi hihetetlen Gaga-szetthez kölcsönöztek ruhát, kiegészítőt. Ezen képkockán is látható Lady Gagán az elképesztő üvegruha, ami klipben többször is megjelenik, ezt Petra Storrs tervezte. A mindössze 27 éves dizájner mintha arra született volna, hogy Lady Gagát öltöztesse, páratlan kreativitását nemcsak nála, hanem az MGMT zenekar kosztümjeinél is megcsodálhatjuk. Az énekesnő fejdíszét Alexis Bittar készítette, aki egy rendkívül elismert ékszer, kiegészítő dizájner, korábban már együttműködött többek között a Burberryvel, Michael Korsszal, számos díjjal ismerték el egyedülálló tehetségét. A látványos nyaklánc Erickson Beamon munkája, a fülbevalót pedig a bizarr ékszereiről ismert New York-i Pamela Love készítette.

lady-gaga-born-this-way-03-d000099591a25090a9ad2.jpg
lady-gaga-born-this-way-03-d000099591a25090a9ad2.jpg

Lady Gaga fehérneműből is a legkülönlegesebbet választotta a Born This Way klipjében! A melltartót a különleges bőrből készült luxus alsóneműiről híres londoni cég az OMD szállította. A láncos bugyit pedig a New York-i "Sex Trash" by Stephanie Paterek kölcsönözte, a szintén a fétisdivat világában ismert fehérnemű márka egyébként Taylor Momsen egyik kedvence is. Nem nagyon látszik ugyan sem a képen, sem pedig a klipben, de Lady Gaga bőrsaruja egy Capezio darab. Egy több, mint 100 éves manufaktúráról van szó, amely a világ talán legkedveltebb balett-, és tánccipőit gyártja.

lady-gaga-born-this-way-02-d0000995A420cbf691f5e.jpg
lady-gaga-born-this-way-02-d0000995A420cbf691f5e.jpg

A Born This Way klipjében feltűnő modell, aki a csontvázfej miatt gyakorlatilag felismerhetetlen, nem más, mint Rico, akit valószínűleg Nick Knight ajánlhatott be, hiszen korábban többször is dolgozott a fiúval. Többek között a V Man címlapjára is ő fotózta Ricót. A képen egyébként Lady Gaga és Rico is egy Thierry Mugler szmokingot visel.

A klipben felbukkanak még olyan ismert, bőrárukat gyártó márkák, mint Billykirk, vagy a londoni Void Of Course, de Kobi Levi különleges cipőibő l is látni néhány párat. Igazán nem lehet mondani, hogy Nicola Formichetti és Gaga ne szedtek volna össze a Born This Way klipjéhez mindenféle különlegességet, s az eredmény egyelőre őket igazolja, hiszen dalt naponta körülbelül másfél millió ember nézi meg a YouTube-on.

Ez is érdekelhet

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

Divathírek

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Monitor

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán