Leköszön a brit Vogue főszerkesztője, Alexandra Shulman

2017.január.25.

A GLAMOUR nővére, a Vogue magazin igazi állócsillag a divatvilágban. A brit kiadás pedig valóban kultikus lett Alexandra Shulman irányítása alatt, aki 25 évig vezette a szerkesztőséget.

Alexandra Shulman Vogue főszerkesztője
Fotó: rex/puzzlepix

Egy korszak ért véget.

Alexandra nem közölte lemondásának az okát, csak azt hangsúlyozta közleményében, hogy nagyon hálás főnökeinek és a munkatársainak. Az egyik legprofesszionálisabb szerkesztő a világon, akit sosem szédített el a Juditer lámpák fénye és szívesebben dolgozott a háttérben, ellenben olyan ikonokat épített fel többek közt, mint például Kate Moss, aki nemzeti kincsnek számít.

Shulman újságíróként kezdte az Over-21 magazinnál, majd a Tatler magazin újságírója lett 1982-ben. Öt év alatt szerkesztővé dolgozta fel magát a kiadványnál, ami szintén a Vogue magazint kiadó Condé Nast tulajdona. 1987-ben a Sunday Telegraph női rovatainak szerkesztője lett, ahonnan vezető szerkesztővé avanzsált. 1988-ban érkezett a Vogue magazinhoz, 1990-ben átnevezett a GQ-hoz két évre, de 1992-ben átvette az irányítást a brit divatbibliánál, a Vogue-nál.

Alexandra Shulman az angol Vogue főszerkesztője
Fotó: rex/puzzlepix

Óriási változásokat hajtott végre a magazinnál és hatalmas sikereket ért el a csapatával. "Alex az a főszerkesztő, aki legtovább irányította a Vogue magazint annak 100 éves története alatt. A magazin életének negyede az ő alkotása. Ez alatt az idő alatt érte el a brit Vogue a valaha legmagasabb példányszámát és alakult át dinamikusan egy nemzetközi, digitális márkává is. A brit divat egy kiemelkedő alakja: brilliáns újságíró és szerkesztő, aki minden értéket megtestesít. Fantáziadús, nagyon keményen tud dolgozni, befogadó személyiség és csodálatos vezető. Alex sokunk nagyon jó barátja is. Nem lehet szavakkal kifejezni azt, mit tett az elmúlt időkben a Vogue-ért, a Condé Nastért és a brit divatiparért."

Alexandra Shulman Vogue UK
Fotó: rex/puzzlepix

Még nem tudni, ki veszi át a stafétabotot a legendától 2017 nyarán.

Ez is érdekelhet

Jóga, luxushotel és a magyar topmodell, Axente Vanessa vegán proteinjei

Jóga, luxushotel és a magyar topmodell, Axente Vanessa vegán proteinjei

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról