Lengyel Leona a Fashion Weekend 3. napjáról

2015. szeptember 29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

London Fashion Weekend harmadik napjáról is elmondhatom, hogy stílusos megjelenésekből most sem volt hiány. Valószínűleg azért, mert az általam kézzel festett, magyaros motívummal díszített kabátomat viseltem, szinte csak olyan öltözetekre figyeltem fel, ahol a különböző népviseletekből átvett elemek köszöntek vissza a ruhákról. Nem tudtam eldönteni, hogy én vonzottam be őket vagy ők engem, de egymásra találtunk. Ráadásul a kiállításon felfedeztem a Little White Lie divatmárka munkáit is. Ők például az orosz folklórból inspirálódtak, a ruhák díszítésén ez nagyon jól látható.

Valószínűleg azért, mert divattervezést tanultam és magam is tervező vagyok, a befutott dizájnerekkel való beszélgetések érdekelnek engem igazán. Bevallom, amikor megtudtam, hogy Philipp Haung a Toni & Guy nemzetközi művészeti vezetője fog előadást tartani, langyos érdeklődéssel fogadtam. Szerencsére Philippnek annyira energikus a karaktere és akkora szenvedéllyel beszélt a London Fashion Week alatt folytatott munkájáról, hogy könnyedén magával ragadta a közönséget. Ez alól én sem voltam kivétel.

Tetszett, hogy nemcsak fotókat hozott magával, hanem modellt is és az ő haján mutatott be néhány könnyen elsajátítható trükköt. Elmondta, hogy a legújabb trend kedvezni fog azoknak, akiknek kevés idejük van reggel a készülődéshez, mert a hanyag eleganciával elkészült kontyok és fonatok lesznek divatosak. Masnik, csatok és hajpántok használata szinte kötelező. A kifutókon rengeteg példát láthattunk erre, ebből lehet bátran meríteni.

Az interjú után sikerült váltanom vele néhány szót és elmondta, hogy a kedvenc dizájnere Giles Deacon. Az ő bemutatóján és fotózásain szeret leginkább dolgozni. A tervező munkáira jellemzőek a játékos vonalvezetések és élénk színválasztások. Ehhez megfelelően merész hajmegoldásokat szokott kérni, ilyenkor Philipp és csapata szabadjára engedhetik a fantáziájukat.

Daisy Lowe topmodell, a London Fashion Weekend nagykövete vezette Henry Holland divattervezővel a délutáni interjút, ők egyébként jó barátok és éppen ezért nagyon személyes hangulata volt az egésznek. Kicsit mintha a kettőjük magánbeszélgetésébe hallgathattunk volna bele.

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a technológiai újítások gyakran inspirálják a divattervezőket. Gondoljunk a néhány évvel ezelőtti Diane von Furstenberg New York-i divatbemutatójára, ahol a modellek Google szemüveget viselve vonultak ki. Henry Holland azon dolgozik, hogy a modern ‘contactless' fizetési módot stílusosabbá tegye a hölgyek számára. A 2016-os tavasz-nyári kollekciójának megvalósítása során kollaborált a Visa Europe-pal és ennek egy olyan gyűrű lett az eredménye, amit két VIP vendég, Alexa Chung and Daisy Lowe kipróbálhattak és kreditkártya helyett tudják használni rögtön a divatbemutató után. Felmentek a színpadra a gyűrűt pedig hozzá kellett érinteniük a ruhákon elhelyezett brossokhoz, melyekbe a technológiát beleépítették, és ezzel megtörtént a vásárlás. Az említett brossok inkább túlméretezett rovarokhoz hasonlítanak. Henry Holland víziója az, hogy néhány éven belül az üzletekben is egy ilyen többfunkciós gyűrű segítségével tudjanak a hölgyek shoppingolni.

Az interjú után összefutottam Henry-vel és további kérdésekkel bombáztam. Elárulta, hogy a napokban lesznek tárgyalásai a Visa Europe-pal, mert vannak még megvalósításra váró ötletei, de sajnos erről több információt nem adhat ki. Megbeszéltük, hogy majd a jövő évi divatbemutatóján találkozunk és akkor mindenre fény derül. Izgatottan várom, hogy milyen újítással fog előállni.

Legközelebb egy világhírű énekesnő stylistjával folytatott beszélgetésről fogok beszámolni, aki izgalmas kulisszatitkokat osztott meg velem a London Fashion Weekend utolsó napján.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Szerettem magányosan utazni, és inkább a természettel kapcsolódni, mintsem emberekkel” - Nuria Val modell volt, most a földi paradicsomban él

glamour plusz ikon „Szerettem magányosan utazni, és inkább a természettel kapcsolódni, mintsem emberekkel” - Nuria Val modell volt, most a földi paradicsomban él

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)