Magyar installáció a Milánói Design Héten

Szponzorált tartalom

2019.április.1.

Az áprilisban évről évre visszatérő milánói Design Hét a szakma két legjelentősebb eseményének ad otthont: a Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállításnak, valamint a Fuorisalone ("saloni-n kívüli") eseménysorozatnak. A Milánó szívében megrendezett design hét ráadásul idén nem telik el magyar kiállítók nélkül!

Az 1961 óta létező Salone del Mobile nemzetközi referenciaponttá vált a design és a bútorgyártás területén. A szakvásáron – amelyet több mint 370 000 érdeklődő látogat, főleg kereskedők, buyerek, gyártók és szakemberek – az iparág kiemelkedő kreativitása és innovációja mutatkozik meg a kiállítók termékein keresztül. Az 1980-as évek óta működő Fuorisalone pedig a szakkiállítással párhuzamosan, spontán szerveződő művészeti és kulturális programsorozatot foglal magában.

Az alulról kezdeményezett, formatervezők összefogásának eredményeként született kezdeményezés a megalakulása óta erős designközösséget épít, valamint rendhagyó módon kísérletezik a design reprezentációs technikáival. Az eseménysorozatok összehozzák és közvetlen kapcsolatot építenek ki tervezők, gyártók, vásárlók között. A Fuorisalone alatt a design a város szövetébe ivódva válik megkerülhetetlen szereplőjévé a mindennapoknak, az észak-olaszországi város óvárosa és bizonyos részei pedig designkerületekké változnak.

Magyar installáció a Brera Design Districten

Az egyik ilyen kerületben, a Brera Design Districten állít ki a Magyar Divat & Design Ügynökség, amely a magyar formatervezőket egy ötletes installáció keretein belül mutatja be az olasz városban. A kiállítás létrehozásánál a cél olyan designmunkák kiválasztása volt, melyek a design és művészet sokrétű összefonódását is kifejezik. Az installáció új perspektívákba helyezi a hétköznapi tárgyakat, melyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához.

"A külföldi rendezvényeken való részvételünk célja, hogy a nemzetközi vérkeringésbe bekapcsoljuk a magyar designipart, lehetőséget teremtve a magyar designereknek megmutatni tehetségüket. A Milánói Design Hét a legjelentősebb rendezvény a design területén, a világ minden pontjáról vonzza a szakma képviselőit és az érdeklődőket, akiknek így módjuk lesz installációnkon keresztül megismerni Magyarország kreatív oldalát" – fejti ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

A kiállításon megjelenő márkák és designerek között lesz az ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, Ba rinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, a CODO (Kodolányi Gábor), a Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), a Hannabi Sofa (Rácz Anikó), a Biela Collection (Kerékgyártó András), Knetik Dóra, a KOMONKA Textile (Kovács Móni), a Polyunomi (Lakatos Ábel), a POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence) és a STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).

A kiállítás április 9. és 14. között reggel 10 órától este 8 óráig lesz látogatható a milánói Via Solferinón. További részleteket a Facebook-eseményen, illetve a honlapon találsz!

Ez is érdekelhet

Melegség kívül-belül: kétperces komplex arckezelés, amire minden bőr vágyik

Melegség kívül-belül: kétperces komplex arckezelés, amire minden bőr vágyik

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Divathírek

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének