Már nem csak pletyka, Raf Simons a Dior vezető tervezője!

2012.április.10.

Csaknem egy évig tartó huzavona után pont került a John Galliano kirúgása óta gazdátlan Dior márka vezető divattervező utáni kutatásának.

Az utóbbi időben egyre inkább úgy tűnt, hogy a botrányos körülmények között távozó sztárdizéjner helyére a Jil Sander éléről búcsúzó Raf Simons érkezik majd. A hivatalos bejentés azonban váratott magára egészen mostanáig.

A hatalmas casting végén a legkézenfekvőbb megoldás született, a férfi divatot megújító Simons a Jil Sandernek egyedi karaktert teremtett, és szezonról-szezonra az ő kreációi a legfontosabb igazodási pontot jelentették a divathetek óriási kínálatában. A Dior nagy halat fogott ki, hiszen bár Simons egyáltalán nem az a sztáralkat, aki médiakedvenc, fő nyilatkozó, particelebként fog bevonulni a divattörténelembe, aki már megjelenésével reprezentál egy márka, de technikai tudása, és határozott stílusa képessé teszi rá, hogy újraértelmezze a talajvesztett francia luxusmárkát.

Az első, immár a Dior vezető tervezőjeként tett nyilatkozatában Raf Simons lerótta tiszteletét az alapító, és névadó dizájner, Christian Dior előtt, ezzel mintegy megadva saját debütálásának irányvonalát is. Az új tervező azt ígéri, hogy a márka első nagy sikerkorszakának időszakát, a negyvenes évek végétől az ötvenesek évek végéig megalkotott klasszikus kollekciók adják majd a Dior XXI. századi stílusának alapjait, miközben ezt a hagyományt szem előtt tartva próbál majd modern darabokat tervezni. Kíváncsian várjuk az első Dior kollekciót Simonsszal!

Ez is érdekelhet

Megan Fox rövidre vágatta a haját, szőke lett, és mintha teljesen új nő lenne

Megan Fox rövidre vágatta a haját, szőke lett, és mintha teljesen új nő lenne

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói