Nagyágyú érkezik a Diorhoz!

2011.december.13.

Csak úgy repkedtek a nevek, ha szóba jött a Dior: Haider Ackermann, Jason Wu, Alexander Wang, no és a legesélyesebbnek tartott Marc Jacobs.

Most azonban fordulatot vett a mindenkit foglalkoztató ügy, s minden eddiginél biztosabbra veszik, hogy megvan a Dior új kreatív igazgatója. Úgy másfél hónappal ezelőtt dobták be, csak úgy balkézről Raf Simons nevét, akkor túl sok esélyt nem adtak a belga dizájner érkezésének, most azonban úgy tűnik, mégis ő lesz a befutó.

Simons jelenleg a Jil Sander vezető tervezője, és a márkával szezonról-szezonra művel csodát. Elképesztően felkészült, és karakteres látásmóddal rendelkező divattervező, akit első sorban minimalizmusáról, és szinte azonnal felismerhető, kissé szögletes, de rendkívül letisztult sziluettjeiről ismerünk.

Raf Simons eredetileg ipari formatervező, és a divatvilágban a férfi ruha tervezőként robbant be. A 90-es évekbeli férfi trendek nagy megújítójának tartják számon, a 43 éves dizájner 2005-től a Jil Sander vezető tervezője, és gyorsan kiderült, hogy a női ruhákkal sem vall szégyent, sőt! Simons ugyan nem a legnagyobb divatházaknál dolgozott idáig, de mégis a divatvilág egyik nagyágyújának számít. Évek óta rebesgetik, hogy Karl Lagerfeld őt nézte ki utódjának, nemrég pedig az Yves Saint Laurent-nel hozták szóba. Most azonban úgy tűnik, hogy a Diorral érhet a csúcsra. Bár, hozzá kell tennünk, hogy míg a Chanelről viszonylag könnyű elképzelni, hogy passzolna Raf Simons stílusához, addig a Dior már kevésbé illik hozzá. Izgalmas kérdés, ha valóban ő lesz az új kreatív főnök, vajon ő igazodik majd a Diorhoz, vagy a Dior hozzá?

Ez is érdekelhet

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Monitor

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

Divathírek

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái