Marc Jacobs és a Louis Vuitton ikonikus 16 éve

2013.október.4.

Marc Jacobs döntése, hogy elhagyja a Louis Vuitton kreatív igazgatói posztját, csak a bemutató előtt egy nappal vált véglegessé. A show után hosszú és részletes interjút adott a WWD-nek, melyből kiderült, hogy a tervező még mindig élvezi a LVMH csoport bizalmát, és teljes mértékben ráhagyták a döntést, melyet támogattak a végeredménytől függetlenül.

Marc Jacobs Louis Vuitton
Fotó: wwd/Giovanni Giannoni

De, mivel már oly sok pletyka keringett távozását illetően, pont a párizsi show előtt úgy döntött, hogy befejezi. Nem úgy tervezte a 2014-es tavaszi kollekciót, mint az utolsót, de mégis így hozta a sors: "Tudom, hogy az emberek úgy fogják értelmezni, ahogy csak akarják, és mindenféléket bele fognak látni" – magyarázta Jacobs. "A döntések, melyeket hoztam a tervezés során, teljesen máson alapultak. Sosem volt az a tervem, hogy ez legyen az utolsó kollekcióm. De hát, ez van" – tette hozzá a dizájner.

Tényleg ez van. Nem volt titok sem Marc, sem a sajtó számára, hogy idén év végén lejár a tervező tízéves szerződése, mely a Louis Vuittonhoz köti. Tehát kellett, hogy legyen benne egy kis hajlás afelé, miszerint ez lehet a vég. Ugyanakkor ezzel a hattyúdalnak beillő kollekcióval Jacobs tökéletesen bebizonyította, úgy kell minden show-t tervezni, mintha az utolsó lenne!

A hivatalos verzió szerint az Arnault-család a Marc Jacobs márkába jelentős befektetést tervez, az amerikai piacon sikeres brandet világszinten is eladhatóvá akarják tenni. A divattervező elvileg azért távozott, hogy saját nevét viselő divatházára koncentráljon.

Könnyen lehet, hogy ez mindössze a hivatalos verzió, és a tervezőzseni hamarosan másutt bukkan fel. Marc Jacobs nem azok közé tartozik, akik csendben tennének bármit is, úgyhogy hamarosan biztosan hallani fogunk felőle.

Marc Jacobs Louis Vuitton
Fotó: wwd/Giovanni Giannoni

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói