Meghalt a stílusteremtő fodrász - gyászol a divatvilág

2012.május.10.

Tegnap saját otthonában hunyt el a világ legeredetibb fodrásza, aki a 60-as években megújította a szakmát. A 84 éves Vidal Sassoon feltehetőleg hosszabb ideje beteg volt.

Ahogyan Coco Chanel megszabadította a nőket a szűk és kényelmetlen fűzőktől, úgy Sassoon elfelejttette a nőkkel a hihetetlenül keményen formázott, kissé paróka hatású feltűzéseket. "Nem vagyok hosszú haj ellen. Ha ügyesen van vágva, bármilyen frizura jól nézhet ki. De ki nem állhatom, ha a frizura úgy néz ki, mint egy rossz függöny. Ez képes bármelyik nő szépségét elrejteni." - nyilatkozta újító stílusáról a legendás hajszobrász.

Vidal Sassoon 14 éves korától tanulta a fodrászmesterséget, még 30 sem volt, amikor saját szalont nyitott. Pályája a 60-as években meredeken ívelt felfelé, ekkoriban dolgozta ki stílusteremtő módszerét, amivel forradalmasította a szépségipart.

Az akkor híres divattervezőnőn, Mary Quanton készítette el a legendássá vált Sassoon-frizura prototípusát, de az áttörés akkor következett be, amikor 1963-ban Nancy Kwan haját vágta le. "A nők a fél életüket a szalonban töltik. Miért ne vágnék nekik olyan frizurát, amelytől a hajuk természetesen fényes, életteli lesz és amivel elég havonta egyszer fodrászhoz járniuk?"

Kattints a képre, és nézz meg néhány híres Sassoon-frizurát!

Sassoont mindig is inspirálta az építészet. Imádta New York bronz függönyfalú toronyházát, a Seagram Buldinget. Az évezred épületének is nevezett Seagram geometriai formái nagy mértékben befolyásolták, mikor megalkotta a "The Mia Farrow", a "The Goddess", a "The Carol Channing and The Peggy Moffitt", a "The Grace Coddington" és a "The Five Point Cut" vágásokat. Mindegyik frizura alapgondolata a világon mindenhol ismert mondás, a Wash & Go! Ez nem egyszerűen egy hangzatos szlogen: ez egy életérzés, amellyel mai napig nagyon könnyű azonosulni. "Egy jó hajvágás, harminc-negyven percig tart és akkor tökéletes a frizura, ha a kliens otthon is könnyen meg tudja formázni a haját."- fogalmazta meg a brit ikon.

Meghalt a stílusteremtő fodrász - gyászol a divatvilág

Ez is érdekelhet

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

G-Food

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja