Gyász! Felfoghatatlan: Virgil Abloh az Off-White alapítója, a Louis Vuitton tervezője halott

2021.november.28.

Az egész divatvilág gyászba borult november 28-án vasárnap, amikor a Louis Vuitton hivatalosan közzétette, hogy jelen korunk egyik legeredetibb kreatív zsenije, Virgil Abloh hosszú betegség után elhunyt.

 Virgil Abloh, 1980 - 2021
Virgil Abloh, 1980 - 2021
Fotó: Gettyimages.com

Virgil Abloh eredetileg építésznek tanult, azonban hiába tartották a szakma nagy ígéretének, ő már az egyetem alatt dizájnnal és divattal foglalkozott, sőt blogot is indított, majd saját tervezésű pólókat kezdett gyártani. A pólói kapcsán találkozott először Kanye Westtel, akivel elválaszthatatlan barátok lettek, együtt tanultak Rómában 2009-ben a Fendi divatháznál divattervezést.

Miközben több projekten együttműködött Kanye Westtel, és segítette a rapper kreatív ügynökségét, a DONDA-t, elindította a saját vállalkozását a Pyrex Vision-t, amellyel egyedi mintájú pólókat árult első sorban. A mindössze 40 dolláros Ralph Lauren pólókból a saját dizájnjaival 550 dolláros kultdarabokat hozott létre.

Mára legendássá váló streetwear márkáját, az Off-White-ot 2013-ban Milánóban alapította. A limitált szériás darabokkal előálló luxus streetwear termékek egyedi, azonnal felismerhető dizájnja egy csapásra tette sikeressé Virgil Abloh márkáját. Melynek ismertségét jól megválogatott kollaborációkkal növelte. Újabb lépcsőfok volt a pályáján, amikor 2018-ban felkérték a Louis Vuitton férfi vonalának kreatív vezetésére. A zseniális dizájner hozta a szokásos formáját, és a divatsajtót rögtön elvarázsolta az első kollekciójával.

Virgil Abloh sajnos nem sokáig élvezhette a sikert, és a hatalmas francia divatház irányítását jelentő kihívást, mert 2019-ben agydaganatot állapítottak meg nála. Két évig küzdött a rákkal, de sajnos 2021. novemberében a szervezete feladta a harcot. A dizájner 12 éve volt nős, Shannon Abloh-val két gyermekük született.

A halálát bejelentő LVHM-cégcsoport tulajdonosa Bernard Arnault zseniális tervezőnek, és igazi vizionáriusnak nevezte. Virgil Abloh sokoldalú tehetség volt, nem csupán a dizájnhoz értett, nagyon szeretett a zenével foglalkozni, a dj-pult mögött is feltalálta magát. Ahhoz a fiatal generációhoz tartozott, akik tényleg tudtak újat mutatni a divatban, merész innovációi, azzal, hogy a lehető legtermészetesebben emelte be a luxus világába az utcai divatot, stílust teremtett.

Nyugodjék békében!

Ez is érdekelhet

„Ha 30 előtt nem sikerült szülnöm, akkor legalább 40 előtt jöjjön össze” - Hogyan lesz önerőszak a szexből, ha nem jön a baba?

„Ha 30 előtt nem sikerült szülnöm, akkor legalább 40 előtt jöjjön össze” - Hogyan lesz önerőszak a szexből, ha nem jön a baba?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói