Megnyílt az ország első street fashion kiállítása

2012.június.22.

Mint ahogy arról már értesülhettetek a GLAMOUR Online-ról és facebook oldaunkról, tegnap megnyílt az ország első street fashion kiállítása Budapesten, a Kiscelli Múzeumban.


Az elmúlt száz év utcai viseleteit és divattörténetét bemutató STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma című interaktív kiállítás augusztus 21-ig látogatható. A létrejött tárlat a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonaltól a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.

A kiállítás nem jöhetett volna létre a FashionDays.hu online vásárlói klub támogatása nélkül, amely a legnépszerűbb divatmárkákat és feltörekvő designerek kollekcióit kínálja igen kedvező áron naponta megújuló akcióiban, ezáltal napi beszerzési forrást jelent azoknak, akik öltözködésükben is meg szeretnék mutatni egyedi stílusukat.

"Mondhatnám úgy is, hogy a FashionDays.hu az utcai divat, azaz a streetfashion online boltja. Ezért is örültünk annak, hogy a Street Fashion Budapest Projekttel tavaly elkezdődött együttműködésünk most ezzel a kiállítással folytatódik"– mondta Szász Judit, a Fashion Days Magyarország marketing menedzsere a tárlat megnyitóján amelyen több száz vendég jelent meg, köztük múzeumi szakemberek, hazai divattervezők és számos divatszerető híresség is.

A különleges eseményen Dr. Rostás Péter a Kiscelli Múzeum igazgatójának üdvözlő szavai után Dr. Sepseyné Dr. Vígh Annamária, az EMMI Közgyűjteményi Főosztályvezetője, és Simonovics Ildikó, a kiállítás kurátora is mondott köszöntőt, majd Lakatos Márk stylist hivatalosan is megnyitotta a kiállítást.

Simonovics Ildikó, a kiállítás kurátora

A tárlat újszerűsége, hogy a látogatók is gyarapíthatják a múzeumi tárgyak sorát. A kihelyezett polcokra feltehetik akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéiket, és fel is kartotékozhatják azt, vagy saját divatfotóikkal, emlékeikkel, észrevételeikkel hagyhatnak nyomot a hazai streetfashion történelemben.

Helyszín és nyitva tartás: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Megtekinthető 2012. június 22 - augusztus 21 között hétfő kivételével minden nap, 10.00-18.00 óráig.

Tatár Csillán természetesen most is volt magyar dizájnerdarab: egy Lokalwear fülbevaló, hozzá a FashionDays-től választott ruhát

Ez is érdekelhet

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói