Street Fashion Múzeum nyílik

2012.június.13.

Június 22-én a FashionDays.hu támogatásával megnyílik a Kiscelli Múzeum "Street Fashion Múzeum – Utcaidivat egykor és ma" című interaktív kiállítása, amely 100 év utcadivatjának, a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonaltól a harangkalapon, a hordószoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig a múzeum saját, a www.fortepan.hu fotógyűjtemény és a www.streetfashionbudapest.hu anyagaira építve, magyar és angol nyelven.

A tárlat Utcadivat ANNO része a hétköznapi emberek öltözködését tekinti át az 1900-as évektől, míg az Utcadivat MOST rész a Magyar divatblogszféra történetét villantja föl, és a
streetfashionbudapest.hu 50 karakterét mutatja be, akik a mai divat legjellemzőbb stílusirányzatait képviselik. A tárlat archív és kortárs képek párbarendezésével teremt dialógust letűnt korok viseletei és mai öltözékek között. A kiállításra ellátogatók is gyarapíthatják a múzeumi tárgyak sorát, amennyiben a kihelyezett polcokra teszik akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéiket, és fel is kartotékozhatják azokat, vagy saját divatfotóikkal, emlékeikkel, észrevételeikkel hagyhatnak nyomot a hazai street fashion történelemben.

A kiállítás a divatszakma képviselői mellett minden divat és kultúrtörténet iránt érdeklődő látogató figyelmére méltán számíthat, a létrejövő archívum pedig a jövő számára generációkon átívelő, pótolhatatlanin formációt hordoz.

"A FashionDays.hu online vásárlói klubként a legnépszerűbb divatmárkák és feltörekvő designerek kollekcióit kínálja, ezáltal napi beszerzési forrást jelent azoknak, akik öltözködésükben is meg szeretnék mutatni egyedi stílusukat. Mondhatnám úgy is, hogy a FashionDays.hu az utcai divat, azaz a streetfashion online boltja. Ezért is örültünk annak, hogy a Street Fashion Budapest Projekttel tavaly elkezdődött együttműködésünk most ezzel a kiállítással folytatódik"– mondta Szász Judit, a Fashion Days Magyarország marketing menedzsere.

Helyszín: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.
Megtekinthető 2012. június 22 - augusztus 21. között hétfő kivételével minden nap, 10-18 óráig.

Ez is érdekelhet

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói