Dübörög a meztelenruha trendje, és ezúttal nagyon is hordhatóak - az utcán is

Tagadhatatlan a meztelenruha örök hatalma. Ez egy olyan trend, amely évszázadok óta felkelti a figyelmet és történelmet írt. Maga a ruha többféle stílusban létezik, de az általános koncepció egyszerű: a teljes felfedés nélkül felfedhető részletek megmutatása, áttetsző anyagok vagy kivágások révén.

A meztelen ruhák visszatértek, és ezúttal nagyon is hordhatóak
A meztelenruhák visszatértek, és ezúttal nagyon is hordhatóak
Fotó: IMaxTree

Emily Ratajkowski és Kendall Jenner az idei Met-gála after partin az alig létező, áttetsző ruhák mellett döntött. Ám a meztelenruha nem csak a vörös szőnyeges megjelenés kiváltsága, bátran be lehet építeni a hétköznapi megjelenésekbe is, és erre most összegyűjtöttük a legjobb példákat. Számíthatsz rá, hogy idén tavasszal és nyáron több áttetsző megjelenés érkezik utcai stílusban is, és nem árt, ha te már felkészülve fogadod ezt a nem teljesen veszélytelen trendet.

Többet árul el, mint amennyit elrejt

2023-ban kevés olyan ruhadarab létezik, amelynek még mindig sokkoló ereje van, de nagyon úgy tűnik, hogy a meztelenruha még ezek közé tartozik. Ám míg korábban az áttetsző ruha túl merésznek tűnt ahhoz, hogy hétköznapi viselet legyen, a vörös szőnyeges alapdarab az utcai stílus felé lépett.

A meztelenruhák, amelyek nagyon keveset bíznak a képzeletre

Sztárok kedvence

A ruhadarab gyökerei nagymértékben a sztárság köré összpontosulnak, az Old Hollywoodtól kezdve Cher, Rihanna és Rose McGowan emlékezetes vörös szőnyeges pillanatáig. Pedig eredete egészen a némafilmes korszakig nyúlik vissza. Az 1910-es években a feltörekvő filmipar mozisztárjai olyan ruhákat viseltek, amelyek a korszakra jellemzően nagyon áttetsző anyagokból készültek, és gyakran többet árultak el, mint amennyit elrejtettek. De görgesd végig az alábbi utcai stílusú „meztelen” összeállításokat, mert ez a trend már korántsem az alkalmi megjelenésekre korlátozódik.

A meztelenruha hatékony módja a figyelem felkeltésének

Vagány romantika

A Miu Miu bemutatóra látogató lányok átlátszó csipkeruhát viselnek kontrasztos motorosdzsekivel. Egyértelmű, hogy a dzseki kiegyensúlyozza a kockázatos megjelenést. Ez a fajta ellentét nagyon jót tesz a meztelenruha trendnek, és eltakarja mindazt, ami nem tartozik másra. Fontos szabály, hogy ne ess túlzásba, és ne mutass meg mindent, mert abban már nincs semmi izgalom.

Milano utcáin is megjelennek a merészebb ruhák, de tökéletesen működnek akár napközben is
Fotó: IMaxTree

Teljes átláthatóság

Kell némi merészség egy ilyen teljesen áttetsző ruhához, de a megfelelő kiegészítéssel jöhet akár az utcára is. A meztelen ruhához fehérnemű szett is jár - sőt kötelező -, hogy némi fedést adjon.

Egy szett több stílusban
Fotó: IMaxTree

Sokoldalúság

A 2022-es őszi-téli Prada kollekció bordás atlétái - kis Prada háromszöggel a mellkason - a férfias erőt kínálják a hölgyek számára. Mindezt azonban áttetsző, díszített ceruzaszoknyákkal és ruhákkal próbálták finomítani, ami akkora trend lett, hogy az idei divatbemutatókon a street style csillagok ellepték ebben az összeállításban az utcákat. Köszönjük az inspirációt! Külön öröm látni, mennyiféle szettet lehet készíteni csupán két vagy három darab ruhából!

A világsztárok is behódoltak a legújabb trendnek a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Ha csak most kezdesz próbálkozni a trenddel, akkor ez az összeállítás neked szól
Fotó: IMaxTree

Kézimunka

A tökéletes utcai megjelenés lehet ez a szett, amelyben egy izgalmas "meztelen szoknya" szerepel. Oversize pulóver átlátszó, horgolt szoknyával és bakanccsal párosítva, hogy egy menő, új pörgést kapjon a trend.

Y/Project x Jean Paul Gaultier kollekció az Y/Project 2022 őszi férfiruházati kifutóján
Fotó: IMaxTree

Egy másik álláspont a meztelen ruha trendről

Glenn Martens dizájner 2022 őszi alkotásait a Y/Project számára, egy klasszikus Jean Paul Gaultier archív nyomat ihletett. Gaultier híres, 1996-ban tervezett testillúziós grafikájának újragondolt változata a 2022-es őszi-téli bemutatón jelent meg. A kollekció Jean Paul Gaultier tervezővel együttműködésben éledt újjá.

Párizsi divathét, 2022. szeptember: az együttműködésből származó férfi és női megjelenés a divatrajongók kedvencévé vált
Fotó: IMaxTree

Ha érdekelnek a szezon legjobb trendjei, akkor ezeket se hagyd ki:

Ez is érdekelhet

Mit jelent, ha valaki saját magával jár együtt?

Mit jelent, ha valaki saját magával jár együtt?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Így éli meg Salma Hayek és Kim Cattrall a menopauzát (x)

Így éli meg Salma Hayek és Kim Cattrall a menopauzát (x)

PR

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

PR

Ha nem férsz be a bőröndödbe, mutatunk egy szuper pakolási tippet! (x)

Ha nem férsz be a bőröndödbe, mutatunk egy szuper pakolási tippet! (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)