Modellblog: Bogár Niki 17 show-val zárta a divatheteket

2012. október 4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A milánói Dolce&Gabbana és az Armani show-k után is van feljebb: Bogár Niki (@Visage) zárta a Yohji Yamamoto show-t a párizsi divathéten, és ő volt az első arc a Peachoo Krejbergnél. A 2012-es tavasz-nyári divatheteket összesen 17 divatbemutatóval zárta, ami hatalmas teljesítmény. Jöjjön az élménybeszámoló Párizsról!

Szeptember 30.: Hétfőn reggel érkeztem Párizsba. Milánóból jöttem, a Dolce&Gabbana, Armani show-k és a fotózás után. Szerencse, hogy már reggel összepakoltam a bőröndöm nagyját, már csak pár dolgot kellett elrendeznem, de így is csak 3 órát aludtam, mert 4-kor jött értem egy sofőr és vitt a reptérre. A repülőn próbáltam pihenni, illetve miután jött az újabb sofőr Párizsban értem, hogy bevigyen az ügynökségre, az autóban is aludtam egy kicsit. Szükség volt rá, mert aznap 15 castingom volt. Ez nagyon sok, de mindenhova eljutottam. Egészen meglepődtem, hogy bár voltak lányok szép számmal, nem találkoztam akkora tömeggel sehol, mint New Yorkban vagy Párizsban, pedig vannak kellemes emlékeim a párizsi castingokról is.

Kedden szintén ez várt rám. Ezt már írtam többször, de az ügynökség mindent a legutolsó pillanatban közöl velem, pár nappal ezelőtt hajnal 3-kor hívtak, hogy elküldték a napi programom, nézzem meg. De minden nap éjfél után kaptam meg a teendőimet. Nem alszom sokat, és azt sem jól, de nemsokára vége...

Kedden újra castingjaim, fittingjeim és callbackjeim voltak. Szerdán ismét nagyon korai kelés (6 előtt), és este 11 fele értem haza... Délelőtt ismét castingok, az első jó hosszú késéssel indult Russell Marsh-sal, sokszor amúgy csak az utcán várunk, vagy kint az udvaron és a földön kell ülni, nem túl figyelmes szervezésre utal... Sokkal keményebb ez, mint sokan gondolják. Hideg van, főleg reggel, fáradtak vagyunk.

Este volt az első itteni bemutatóm, Peachoo and Krejberg. A smink elég fura volt, eltüntették a szempilláinkat és a szemöldökeinket. Ezt a show-t én nyitottam, lassan kellett sétálni nagyon, és a finálénk is érdekes volt, sakktáblaszerűen kellett sorakozni, majd mikor az utolsó lány is kijött, utána sorakozva kígyószerűen haladtunk ki. Azt hittem, hazatérhetek ezután, de nem, Husseim Chalayan fittingjérée kellett mennem. Hosszúra nyúlt, nem igazán találták, melyik ruha legyen az enyém, de igazából megváltoztathatatlan dolgokon problémáztak, például hogy hogyan esik az anyag és hogyan fordul egy hajtás, ezek mindenkin ugyanúgy néznek ki és nem sok mindent lehet velük csinálni. Sokáig voltam ott, de sikerült kiválasztani a tervezőnek a lookomat.

Csütörtökön is volt pár találkozóm, fittingek, az ügynökség napközben folyamatosan hívogat, átszervezik a napom, azt hittem lesz egy kis időm hazajönni az esti Lutz show előtt, és tudok aludni 1 órát, de mennem kellett Yohji Yamamoto haj- és sminktesztre. Ezt a show-t is Pat McGrath sminkeli csapatával, a haj nagyon-nagyon érdekes lesz, tetszett, csak már sietnem kellett, végül 1,5 órával később értem Lutzhoz, mint a meghirdetett calltime, de nem volt gond. Délelőtt amúgy voltam már Yohjinál, ruhákat próbálni. Nagyon aranyos tervező. Örültem, hogy újra dolgozhattam Lutzéknál, az előző szezonban én nyitottam a show-t. A backstage-ben találkoztam egy kedves barátnőmmel is, Kathleennel, ő egy kanadai lány, szintén a Ford az ügynöksége Párizsban, jóban vagyunk.

A bemutató rendben zajlott, utána viszont el kellett rohannom megint Russell Marsh-hoz, Céline callbackre. A meghirdetett időnél én előbb ott voltam, mert nem volt messze a showroom, viszont 1 óra 2 perccel később kezdett el a lányokkal foglalkozni Russel. Ismét éjfél körül estem haza egy hosszú nap után.

Pénteken reggel Hussein Chalayan bemutatóját csináltam, jól bezselézték a hajam, ami keményre száradt. Ezen a show-n is nagyon lassan kellett sétálnunk. Ezután találkoztam 2 klienssel, és hazajöttem aludni 40 percet, juppííí! :) De utána hívott az ügynökség, hogy menjek be hozzájuk, egy fontos dologról akarnak beszélni, meg is tettük, örülök nagyon a kilátásban lévő dolgoknak, de egyrészt kicsit szomorú is vagyok, mert csúszik a hazalátogatásom... Már épp ideje lenne kicsit hazamenni.

Elküldtek még 2 helyre, majd mehettem a Yohji Yamamoto showra. Itt elég érdekes dolgok történtek velem. Egy nagyon jó fej fodrásszal dolgoztam, aki ott volt az előző napi teszten is. Először is egy gumicső segítségével megmosta a hajam a női mosdóban, ahol a csap természetesen energiatakarékos és folyamatosan nyomkodni kellett, hogy jöjjön a víz, rossz sampont hozott, és a kézmosó szappannal mosta meg a hajam, de amúgy nagyon jól szórakoztunk, vicces volt. Minderre azért volt szükség, mert a reggeli Chalayan show-tól betonkemény volt a hajam. Megszárította ezután, és elkezdték felragasztani a póthajakat.
Szőke tincseket kaptunk, amiket utána levágtak és összeborzoltak, nagyon jól nézett ki szerintem. A sminkünk ennek ellenére meglehetősen egyszerű volt. Előző nap Pat egy vadabb sminket csinált, de az nem tetszett Yohjinak, így módosítottak rajta. Erre valók a haj-sminktesztek.

A ruhám nagyon tetszett, egy hosszú uszályos, fekete ruhával zártam a show-t. A cipők kényelmes, lapos darabok voltak. A bemutató után siettem a fodrászsegédekhez, hogy kiszedjék a póthajakat, ehhez egy speciális olajat kell használni, így nem okoz különösebb fájdalmat, csak a ragasztódarabkák maradnak a hajamban napokig, de majd kijönnek, folyamatosan távolítom el őket. A napom még nem ért véget, megint Russellel kellet találkoznom a Céline stúdióban, több mint 1 órát vártam a semmire, ugyanis mondták, mégse ma intézik el, amit akartak, majd szólnak mikor menjek vissza. Az volt a nagy szerencse, hogy ott volt Axente Vanessa, és jót beszélgettünk, így észre sem vettem, hogy megint lassan este 11 van. A szombati napom eddig egyelőre normálisnak tűnik 5 találkozóval, de kétlem, hogy ez így marad.

Október 2.. Egy hétig a Chanelnek fogok dolgozni! Alig várom! De azt még jobban, hogy 13-án végre repülök haza, Békéscsabára. :)

Kattintsatok a képes élménybeszámolóért!

Kapcsolódó cikkek:

_blank>Bogár Niki a Mango és a Desigual kifutóján

_blank>Békéscsaba ontja a topmodelleket

_blank>Dior cruise show-n Bogár Niki

_blank>Modellblog: félmaratont futottak a topmodellek

_blank>Nedves és piszkos - Bogár Niki a spanyol V magazinban

Modellblog: Bogár Niki 17 show-val zárta a divatheteket A magyar modell zárta Yohji Yamamoto bemutatóját, jelenleg a Chanelnek dolgozik.


Galéria

Bezárás
2021.06.28.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kíváncsi vagy, mitől ilyen gyönyörű Tóth Andi haja? Frohner Fecó elárulta

Kíváncsi vagy, mitől ilyen gyönyörű Tóth Andi haja? Frohner Fecó elárulta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)