Modellblog: Dolgoztam a Balenciagu00e1nak u00e9s fotu00f3ztam David Bellemere-rel

2012.július.13.

Bogár Niki (@Visage) sűrű heteken van túl, az elkövetkezendő napokban folyamatosan jelent majd nektek a most zajló barcelonai divathétről, de addig is lássuk, mi történt vele ez idáig.


Július 9. Újra folytatódik a blogom! :) Az előző 1,5 hónapom nagyon-nagyon sűrű volt, sok utazással fűszerezve. Május végén Milánóba indultam, ahol egy szűk hetet töltöttem, majd Párizsba repültem a Dior resort 2013 show-jára, és úgy gondoltam (erről a href="https://www.glamour.hu/divathirek/dior-cruise-show-n-bogar-niki/s46rqmq">ide kattintva
olvashatod el Niki beszámolóját – a szerk.), két nap után vissza is térek Milánóba, de a program folyamatosan változik ebben a szakmában, így végül csak egy hét múlva utaztam vissza.

Ezalatt dolgoztam a Balenciagának és fotóztam David Bellemere-rel. Egy napot Riccione-ban töltöttem, ami egy nagyon kedves tengerparti üdülőváros, ide kisbusszal utaztunk egy divatbemutató erejéig, majd éjszaka vissza Milánóba, az út nagyon hosszúra nyúlt, dugóba keveredtünk, de szerencsére a nap végére nagyon összeszokott a társaság így gyorsan eltelt az a 4-5 óra is.

Firenzében is jártam Patrizia Pepe show-n, ami szintén nagyon jól sikerült, viszont kicsit izgultam miatta. Hajnal 4-kor indultunk, maga a munka természetesen egész napos volt, Milánóba éjfél után értünk vissza. A dolgot az tette izgalmassá, hogy nekem 4-kor már útban kellett lennem a reptérre, mert fél 6-kor indult a járatom Párizsba. Nagyon nagy segítségemre volt Miskolczi Szilvi barátnőm, nála töltöttem pár napot, és volt olyan aranyos hogy elkísért a reptérre. Még egyszer köszönöm szépen, Szilvi! :)

Jajj, azt ki is felejtettem, hogy Budapesten is jártam eközben két napot, a GLAMOUR-nak fotóztunk, ami szintén nagyon kellemes hangulatban telt, de erről nem árulhatok el egyelőre részleteket. :)

Miután megérkeztem Párizsba, tudtam, hogy nehéz nap vár rám, és ugye előtte volt a Patrizia Pepe show, így ez a két nap teljesen egybefolyt. Mikor érkeztem, akkor még a Men`s Fashion Week zajlott, így az ügynökség elég nehezen tudta megszervezni, hogy legen megfelelő szállásom, de végül lett, mindössze 2 perc sétára a Sacré Coeur Bazilikától. Viszont nem tudtam birtokba venni a szállást... Úgy tudtam, a tulaj otthon lesz és vár, viszont ez nem így történt, és nem szóltak róla, hogy a kulcs az ügynökségen van. Jajj, jól indul a nap, gondoltam. De Lydia, az egyik bookerem robogóra pattant, és elhozta nekem a kulcsot, nagyon kedves gesztus volt tőle, igazán hálás voltam.

Miután kicsit rendbeszedtem magam, elindultam castingolni, ugyanis napokon belül kezdődött az haute couture hét. Emellett a Stiletto magazinhoz is elmentem, akiktől másnapra kaptam egy editorial fotózást. A koncepció olyan helyzetekből állt, melyekben egy nő könnyen elfelejtheti, hol hagyja az ékszereit. Így például gyámánt gyűrűvel a számban mostam kezet, telefonálást kellett imitálni a fülbevaló kivételével, harisnya felhúzása volt még ilyen helyzet stb.

A show-k jól sikerültek, Zahia Dehar bemutatóján vettem részt, ahol nagyon szerencsésnek éreztem magam, mert nem egy falatnyi, semmit takaró fehérneműt osztottak rám, hanem egy nagy ruhát, amiben teljesen jól éreztem magam. Előző nap a smink- és hajpróbán is ott voltam. Emellett a Worth show-n is részt vettem, ahol beszélgetni tudtam Alexander Jenkinsszel is.

Továbbá Justin Wu rendezésében 3 fiú és rajtam kívül 2 lány modellel videót is forgattunk, amely többek közt a models.com és a vogue.fr site-okon fog megjelenni. A forgatás igazán jó hangulatban telt, egy dalt kellett betanulnunk és azt előadnunk, rendelkezésünkre állt több gitár, dob, rengeteg színes léggömb, mikrofon, teljesen szabadjára engedhettük a bennünk rejlő energiákat. Ezek alatt a napok alatt nagyon elfáradtam, hatalmas rugalmasságot igényel ez a munka, ugyanis néha azt hittem, délután 2-3 fele már végzek is, de ez sose történt így, folyamatosan hívtak az ügynökségről, hogy hova kell még ruhapróbára, castingra vagy akár munkára menni. Mindenesetre nagyon jól éreztem magam, és sikeres hetet tudhatok magam mögött.

Vasárnap este pedig Barcelonába kellett utaznom, de ez sem zajlott zökkenőmentesen.... 23:35 volt az érkezésem tervezett időpontja, de végül 04.05 perckor landoltam a spanyol városban. Volt egy 2 órás késés, ezután még repteret is kellett váltanunk, az összes procedúrát megismételni, várakozni, sok-sok türelem kellett hozzá. Ráadásul tudtam, hogy sofőr vár, szegény, neki sem lehetett egyszerű éjszakája.

Három óra alvás után beköszöntem az ügynökségre, majd kezdetét vette a megállás nélküli ruhapróba, nekem 11 show-m lesz az elkövetkezendő 3 napban, de ma csak 8 fittingen kellett részt vennem. Ebben a szezonban a Palau Reialban kerül megrendezésre a 080 Barcelona Fashin Week. A helyszín gyönyörű, a kastélyhoz hatalmas kert tartozik, egyes bemutatók itt kerülnek megrendezésre, míg mások beltériek lesznek. A ruhapróbákkal elégedett vagyok, minden ruhadarab és a hozzájuk tartozó cipő is megfelelő. :)

Az elkövetkezendő napokban ezekről fogok részletesen beszámolni, de most még növelnem kell az alvással töltött óráim számát. :)

Kattintsatok Niki friss fotóiért!

Korábbi bejegyzések:

Ez is érdekelhet

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez