Nagy áttörés: Gucci üzlet nyílt Harlemben

Daniel Day, vagy ismertebb nevén Dapper Dan nagyon szegény családból származik, azonban már gyerekként beleszeretett a divatba. Miután felcseperedett, jól menő szabóságot nyitott Harlem szívében, és ruhatervezéssel foglalkozott az excentrikus kliensek igényeinek kielégítésére.

Dapper Dan
Fotó: Instagram

Előszeretettel dolgozott neves márkák által használt lógós anyagokkal, és kreációival a 8o-as évek alatt kialakult hip-hop kultúra számos ikonikus alakját kiszolgálta. 1989-ben Diane Dixon olimpiai sprinternek egy puffos ujjú szőrmedzsekit tervezett, melyhez a híres Louis Vuitton monogramos mintát alkalmazta. A francia divatház engedély nélküli használat miatt be is perelte, ami csődbe vitte Dan butikját. Csaknem 3o évvel később az ominózus dizájn megjelent a Gucci verziójában, Alessandro Michele kifutóján.

A veterán atlétanő nem nézhette tétlenül a feltűnő hasonlóságot a két dzseki között, ezért Instagram posztjában megosztotta az esetet. A médiában óriási lett a felhajtás, és a Gucci felettébb szimpatikusan oldotta meg a konfliktust. Alessandro megkereste Dapper Dant és közös projektet ajánlott neki. A harlemi szabó élt a lehetőséggel, és a Gucci hátszelével újranyithatta üzletét otthonában. A nem mindennapi kollaboráció új fejezetet nyithat a rossz hírű new yorki városrész életében, ami amúgy is nagy változásokon kezdett átesni az utóbbi években.

Láttad már? A Gucci tavaszi kampányától eldobod az agyad

Egyre felkapottabb lakóhelynek számít, ahol egyre szaporodnak a művészeti galériák, trendi éttermek és kávézók. A Gucci-Daper Dan Ruhaszalon tárt karokkal várja a feltűnő, lógós ruhák szerelmeseit, aki saját személyiségre és testre szabott ruhákkal gazdagodhatnak majd. A jómódú rapperek nagy része máris törzsvásárló, akik gyakran a szövegeikbe is belecsempészik kedvenc márkáik nevét. Dapper Dan neve ma már fogalom, örökre beírta magát az amerikai divattörténelembe, aki saját, luxus-harlemi stílust alakított ki. Floyd Mayweather fellépőruháit is Ő tervezte, akit nézők miliői kísértek figyelemmel legutóbbi mérkőzésén. Úgy tűnik az élet valóban kárpótolta Dant…

Ez is érdekelhet

5 kultfilm, amivel ráhangolódhatsz az ünnepekre

5 kultfilm, amivel ráhangolódhatsz az ünnepekre

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.