Napi menő: Pattanásos modellel mutatta be az új kollekcióját a H&M

2021.május.17.

Nagyon pozitív változásnak tekinthető, hogy manapság a márkák is arra törekednek, hogy minél elfogadóbbak legyünk másokkal szemben. Számos olyan dolog érinthet minket is, amelyekről sokszor nem is tehetünk, de a társadalom valamilyen szinten megvet ezért minket. Legyen szó egy hormonális problémáról, ami például elhízáshoz, vagy pattanások kialakulásokhoz vezet. Tudnunk kell helyén kezelni ezeket a dolgokat, és felhívni arra a figyelmet, hogy ezek teljesen normálisak, és bárkivel megtörténhetnek.

Napi menő: Pattanásos modellel mutatta be az új kollekcióját a H&M
Fotó: h&m

Egyre sokszínűbb a divat- és szépségipar, aminek az egyik pozitív következménye, hogy egyre több nem csak tökéletes alakú, bőrű nő jelenik meg az egyes kampányokban. A H&M is erre törekedett az új kollekciójának bemutatásánál: a modell látszólag aknékkal küzd, és bár egy "átlagos" fotózás után mindenféle bőrhibát kiretusálnak, ezúttal a márka nem nyúlt ilyen eszközökhöz. Ez a kampány ezáltal egy nagyon fontos üzenetet hordozott, amire fontos, hogy mindannyian felfigyeljünk. A mindenki úgy szép ahogy van mottó azért is nagyon fontos, mert ezáltal sok olyan ember jobban érezheti magát, aki valamilyen problémával küzd. A világ egyre elfogadóbb, és reméljük, hogy ez még fokozódik a jövőben is.

Fotó: h&m

Az még mindig nagyon szomorú, hogy a kampány posztja alatt mennyi rosszindulatú, sértegető hozzászólás található. A H&M bár hivatalos közleményt még nem adott ki, ez kommentben reagált a negatív megjegyzésekre:

A H&M-nek, mint a világ egyik legnagyobb ruházati vállalatának hatalmas felelőssége van a sokszínűség és az elfogadás megteremtésében, és hiszünk abban, hogy minden ember csodálatos, úgy ahogy van. Modelljeink is azt tükrözik, hogy törekszünk a változatosságra, és azt hirdetik, hogy nem csak a tökéletes külsejű emberek lehetnek szépek. Büszkén vállaljuk sokszínűségünket és nézeteinket, melyekkel igyekszünk értéket teremteni és melyről úgy gondoljuk, elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jobb, élhetőbb világban éljünk.

Ez is érdekelhet

Nem szégyen a mentális probléma!

Nem szégyen a mentális probléma!

G-Szex

Mindenre van magyarázat, a szexre is

Mindenre van magyarázat, a szexre is

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról