`Nem az anorexiásokkal, a túl sok kövérrel van baj.`

2012.október.15.

Szinte nem múlhat el hét egy botrányos Karl Lagerfeld nyilatkozat nélkül.

A Chanel 79 éves vezére idén különösen formában van: előbb az angolok első számű kedvencébe sikerült belegyalogolnia, később szintén szigetország újdonsült kedvencét, Pippa Middletont sértegette.

Az idős mester emellett saját életéről is furcsa információkkal traktálja a közönséget. Miközben fél kézzel irányítja a divatot, Karl Lagerfeld új kedvenceket ad a világnak, Claudia Schiffer, vagy Baptiste Giabiconi után most például saját macskájának karrierjét építgeti.

Karl Lagerfeld most valószínűleg megint felkavarja az állóvizet, hiszen egy tévécsatornának nyilatkozva azt fejtegette, hogy miközben a divatvilágot az anorexiás modellek miatt támadják, valójában ez egy marginális probléma, miközben a társadalomban a túlsúlyos nőkkel sokkal nagyobb a baj. A Chanel vezető tervezője kijelentette, hogy senki nem lenne olyan őrült a nagy márkák közül, hogy anorexiás modellel dolgozzanak, és maximum a modellek 1 százaléka érintett. Ez a nagy felhajtás azonban eltereli a figyelmet az igazi problémáról, hogy a nők egyre nagyobb százaléka túlsúllyal küzd, Karl csak Franciaországban 30%-ra saccolja a túlsúlyos fiatal lányok arányát.

Ahelyett, hogy állást foglalnánk Lagerfeld kijelentései kapcsán, azért azt el kell ismernünk, hogy a divattervező nem igazán lendíti előre az ilyen nyilatkozataival az egészségesebb testkép kialakításán fáradozó többi divatcég ügyét.

Ez is érdekelhet

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció